INVESTIGATIE  ·  INTERVIU

Indicat de surse în cazul implicării chinezilor la Clinceni, Marius Vizer răspunde: "Nu mai am nicio legătură cu fotbalul, nu-i cunosc pe chinezi. Evit tot felul de cercuri dubioase"

Articol de — Marti, 09 Mai 2017

“I-am adus la Clinceni pentru că e clubul pe care-l știam, aici am jucat pe final de carieră. Mi i-a recomandat un impresar maghiar, dar nu pot să-i dau numele. În spate este un personaj foarte puternic și nu vreau să vorbesc”, a declarat luni, pentru Gazetă, Alexandru Dragomir, fostul președinte de la Academica Clinceni care a facilitat intrarea în club a firmei chineze Anping, în ianuarie 2016.

Anping este asociată de UEFA cu mafia pariurilor din Asia.

Sursele Gazetei susțin că “personajul puternic” invocat de Dragomir în discuții ar fi Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo. Vizer a fost patronul lui Dragomir în 2007, la echipa maghiară Sopron.

Marius Vizer neagă, însă, orice legătură cu chinezii veniți la Clinceni sau cu fostul jucător de la Sopron: “Nici nu știu despre ce e vorba. Poate când am fost în fotbal, am cunoscut impresari, fotbaliști, antrenori, dar nu mai sunt în fotbal de mult timp, nu cunosc subiectul, nu știu despre ce vorbiți”.

  • Reporter: Sursele Gazetei susțin că numele dumneavoastră este invocat în discuții de fostul jucător de la Sopron, Alex Dragomir
  • Vizer: Dumneavoastră știți câte mii de oameni pronunță numele meu și se folosesc de numele meu?! Eu nu pot să fiu răspunzător pentru faptele lor sau pentru că mă cunosc. Sau că îmi invocă numele.
  • Reporter: Îl cunoașteți pe Alex Dragomir?
  • Vizer: Nici nu mi-l mai amintesc. Poate că sunt lipsit de respect, dar nu îmi mai amintesc de băiatul ăsta. Am avut mai mulți jucători la Sopron, s-au perindat o grămadă de jucători. Nu mi-l amintesc și nici nu mai țin legătura cu nimeni din proiectul ăla.
  • R: Ați recomandat la un moment cuiva vreun grup de afaceri din China pentru o investiție în România?
  • V: Niciodată. Eu am doi parteneri mari în Asia. Unul în China, firma Taishan, producătorul cel mai mare de echipament și tehnologie sportivă, și o firmă de media din Japonia. În rest, nu cunosc și nu am de-a face cu niciun grup chinez. Evit tot felul de cercuri dubioase și eu sunt bine documentat când vreau să mă întâlnesc cu cineva personal. Articolul dumneavoastră îmi face rău. Eu am deschis cutia pandorei în lupta împotriva corupției de la CIO.
  • R: În articol nu se scrie că dumneavoastră i-ați trimis pe chinezi în România…
  • V: Pentru specialiștii din PR din structurile care nu-mi sunt favorabile… există în sport, știți bine, structuri subterane…preiau informația asta și știți cum o rostogolesc pe plan internațional?! Cum vor. Eu am un război și pot fi atacat de media internațională, care scoate lucruri din context.

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
00:30 Fotbal, Copa America

Bolivia - Peru

Eurosport
06:30 Fotbal, Copa America

Brazilia - Venezuela

Eurosport
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Mallorca

Digi 3
13:00 Tenis, ATP

Gerry Weber Open

Digi 4
13:30 Tenis, WTA

Turneul din Birmingham

Digi 2
18:50 Scrimă

CE: Dusseldorf

Eurosport
19:30 Fotbal, EURO 2019

Spania - Belgia

TVR 2
22:00 Fotbal, EURO 2019

Italia - Polonia

TVR 1
Program TV complet

U21

Acum, în direct din redacție

Urmărește aici

acum!
×