GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  PROBLEME

VIDEO Un alt român implicat în străinătate într-un scandal de trucare de meciuri! Echipa sa, sancționată cu 6 puncte » Anul trecut, a fost acuzat de blat la un meci de Liga 1

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2017 22:15

Clubul cipriot din prima ligă, Ermis Aradippou, a fost depunctat cu 6 puncte după ce federația de la Nicosia a primit pentru a doua oară de la UEFA o avertizare legată de trucarea unui meci pentru pariuri.

Pe 22 aprilie 2017, Ermis a pierdut cu 5-1 pe teren propriu partida cu Doxa Katokopias, o echipă care se bate pentru evitarea retrogradării. Potrivit avertizărilor Sportradar (firma care furnizează UEFA serviciul de detectare a fraudei la pariuri, Betting Fraud Detecting System), pe durata jocului s-au înregistrat “mișcări anormale” care au dus la “suspiciuni puternice” de trucare a meciului pentru pariuri.

Ermis era condusă cu 3-0 încă din minutul 26, apoi a mai primit două goluri în ultimele 20 de minute ale partidei.

La primirea primelor 3 goluri, pe teren se afla și fundașul român Alexandru Benga de la Ermis, care a fost înlocuit în minutul 63, la scorul de 3-1.

Benga (numărul 4) este depășit ușor la golurile doi și trei, lucru care se vede din imaginile de mai jos. 

Fost jucător la Petrolul, Benga s-a transferat în Cipru în vara lui 2016, la două luni după ce a fost implicat într-un scandal în Liga 1. În mai 2016, un ziarist din Ploiești a primit un SMS de la un președinte de club din județ prin care era anunțat înainte de meciul Voluntari - Petrolul că un jucător de la Petrolul va fi eliminat și că gazdele vor câștiga fără probleme.

Benga a făcut un henț șocant în careu, apoi a fost eliminat în înfrângerea cu 2-0 (vezi imaginile aici). Președintele clubului, Mario Nicolae, a declarat după meci pentru Fanatik că evoluția lui Benga confirmă avertismentul primit înainte de partidă.

În meciul Ermis - Doxa 1-5 a evoluat și Elliot Grandin, un francez care a jucat pentru Astra în sezonul 2014-2015.

Potrivit UEFA, Ermis ar fi trucat și meciul din martie 2017, tot cu Doxa, pierdut cu 2-1.

În ultimii ani, Ermis a importat mai mulți fotbaliști din Liga 1. În Cipru, au ajuns Vytautas Cerniauskas (Dinamo), Cristian Sârghi (Chiajna), Leonidas Panagopoulos (U Cluj), Ruben Brigido (Oțelul), Martin Bogatinov (Steaua) și Mircea Axente (Viitorul).

Managerul sportiv al clubului Ermis este Christou Paraschevas, fostul fotbalist de la U Cluj și Pandurii impresariat de Anamaria Prodan. 

Săptămâna trecută, un alt român, Dragoș Sfrijan, a fost implicat într-un alt scandal de trucare de meciuri, în Irlanda. Gazeta investighează cazul și a descoperit legături cu mafia chineză a pariurilor care a preluat clubul din Liga 2, Academica Clinceni.

Citește aici primele episoade din investigație:

EXCLUSIV Mafia chineză a pariurilor a ajuns în România! Anping: rețeaua dubioasă implicată la cluburi din cel puțin 4 țări. Un fotbalist român, suspect în Irlanda + Reacția UEFA

UPDATE Primarul care a dat clubul mafiei chineze a pariurilor, dar nu crede în "blaturi" » Menționat de surse, Marius Vizer reacționează: "Nu mai am nicio legătură cu fotbalul, nu-i cunosc". Raidul poliției austriece în hotelul românilor

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
inginerul_reloaded
inginerul_reloaded  •  12 Mai 2017, 07:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  12 Mai 2017, 00:23

ce e aici..duelul clonelor ***...rau ati ajuns gsp...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1425838917717550
John Milne  •  11 Mai 2017, 23:25
Postat de planetfun pe 11 Mai 2017, 23:19

ba esti prost? dinamo are blat dovedit, sumudica prins la pariuri. ce tot te agiti atata cu steaua ? cati idioti.

Asa jungi dupa zeci de ani de umilinta si saracie .

Vezi toate comentariile (17)
Comentează