GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MESAJ

Adrian Porumboiu, despre închiderea ediției tipărite a Gazetei Sporturilor: „Așa se întâmplă când oameni mici conduc lucruri mari!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 noiembrie 2023 10:52 / Actualizat sambata, 04 noiembrie 2023 15:30

Gazeta Sporturilor și-a stopat pe 1 noiembrie ediția de print, prin decizia companiei Ringier, cu doar câteva luni înainte de a intra în anul centenarului. Iar oamenii de sport regretă dispariția ziarului.

  • În anunțul oficial dat miercuri pe email angajaților, se spune că Ringier renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.
  • Decizia închiderii ediției tipărite și renunțării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, și la o lună de la îndepărtarea redactorul-șef Cătălin Țepelin, după ce 95 de ziariști au denunțat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.
  • Compania a trimis un email către angajați în care a spus că ”Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”

Într-o reacție acidă, Adrian Porumboiu, fost arbitru și fost finanțator la FC Vaslui, a comentat decizia închiderii singurului ziar de sport din România. 

Să nu ajungem lanterna roșie în Europa
editorial
Să nu ajungem lanterna roșie în Europa

Adrian Porumboiu, după închiderea ediției tipărite a Gazetei Sporturilor: „Așa se întâmplă când oameni mici conduc lucruri mari!”

„M-a încercat o mare dezamăgire în momentul în care am aflat că Gazeta Sporturilor practic este desființată, ca ziar, nu vorbesc de online, chiar de trustul care o achiziționase. 

Trebuie sa fiu obiectiv și să spun că relațiile mele cu Tolontan nu au fost dintre cele mai bune, dar asta nu mă împiedică să fac următoarele precizări. Nu pot să nu-mi amintesc faptul că, încă de la începuturile mele în arbitraj, am fost «observat» de marii cronicari ce lucrau la Gazeta Sporturilor. 

Menționez câteva nume celebre – Ioan Chirilă, Mircea M. Ionescu, Stelian Trandafirescu, Constantin Firănescu, Gheorghe Nertea, Constantin Alexe, Radu Urziceanu, Eftimie Ionescu. Și lista sigur poate continua, nu înainte de a-mi cere scuze pentru cei pe care nu i-am nominalizat. 

Ceea ce se întâmplă cu Gazeta Sporturilor pentru mine este un déjà vu, eu la randul meu trecând printr-un moment în care instituțiile statului român au dat la pace cu așa-ziși investitori străini. Așa se întâmplă când oameni mici conduc lucruri mari! 

Tot ce este brand românesc trebuie să piară. Ce s-a întâmplat cu multe firme românești valoroase, astăzi se întâmplă cu Gazeta Sporturilor, mâine să fiți sigur că vor urma multe altele. 

Nu pot sa închei până când nu mă întorc în timp cu o urare tradițională: «mulțumim partidului!». Referire expresă la cele două partide care conduc azi România, pentru faptul că promovează măsuri ostile mediului de afaceri, în schimb, când este vorba de ele (de partide), încasează subvenții plătite de contribuabili de câte 30 – 40 milioane de euro pentru fiecare partid”. 

VIDEO Mesajul redacției GSP, după ce ediția tipărită a fost închisă

Citește și: 

Criticat constant în paginile Gazetei, Răzvan Burleanu a trimis astăzi un mesaj redacției, după ce s-a decis închiderea ziarului: „Cum ar fi arătat...”

Formația din Superliga care a reacționat după decizia ca ediția tipărită a Gazetei Sporturilor să nu mai apară: „Mulțumim pentru atâtea pagini de istorie și amintiri de neuitat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
cineseu
cineseu  •  05 Noiembrie 2023, 08:51

astept sa inchideti si site-ul. se va gasi altcineva, sa va ia locul, livrand un continut mai de calitate. nici n-ar fi greu.

10iul73
10iul73  •  05 Noiembrie 2023, 00:05

Ia, își da cu părerea Flacără Moreni zis și Victoria București.. Bai prostovane,... Mai ai puțin, puțin și ne bucuram ca ai fost... Dușmanul Univ Craiova..

10iul73
10iul73  •  05 Noiembrie 2023, 00:04

Iar prostovan ul asta, linge tot... Cel mai prost arbitru din istorie, furacios... Acest nimeni, nimic... FLACĂRĂ MORENI, VICTORIA, FC OLT, DINAMO,.... ce le mai iubea asta... Un Nimeni... Spune el cine este Univ Craiova, el.. Un dușman al Univ Craiova..***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează