GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  TELEVIZIUNE

Culisele negocierilor dintre Discovery și Telekom » Miza: 10 milioane €!

Articol de - Publicat vineri, 10 ianuarie 2020 12:00

Aceasta a fost suma pe care Discovery a solicitat-o pentru ca posturile pe care le deține în portofoliu, inclusiv Eurosport, să fie disponibile în rețeaua Telekom. Cablistul a refuzat.

Finalul anului 2019 a venit cu un anunț surprinzător pe piața media din România. Telekom România și Discovery n-au ajuns la un acord privind retransmisia canalelor deținute de Discovery, astfel că începând cu 1 ianuarie acestea au ieșit din grila cablistului. Printre aceste canale se află și Eurosport, post pe care abonații Telekom nu-l mai văd de 10 zile.

Surse din piață dezvăluie și modul în care s-au blocat negocierile. Și totul are legătură cu suma pe care Discovery a solicitat-o către Telekom pentru ca Eurosport și celelalte canale să fie disponibile în această rețea. Pretențiile au fost de 10 milioane de euro pe an!

Telekom n-a fost de acord cu suma și a propus ca posturile Discovery, în special Eurosport, să fie disponibile în sistemul pay-per-view. La fel cum se întâmplă cu canalele HBO. Discovery a respins această variantă, solicitând garanții de 10 milioane de euro. Pe care nu le-a primit și în acest mod toată tranzacția s-a blocat!

Eurosport a fost scos și din grila Orange TV Fix, astfel că peste 1,5 milioane de abonați din România nu mai pot urmări competițiile pe care postul de sport le are în portofoliu. 

22 de miide persoane, în medie, s-au uitat la Eurosport în decembrie 2019, locul 40 la nivel național. Media ProX e de 38.000 de telespectatori, iar media DigiSport, 177.000

1,1 milioanede telespectatori de la nivel național s-au uitat în 2019 la Eurosport, la finala pe care Simona Halep a câștigat-o la Wimbledon în fața Serenei Williams

"Telekom face aceste modificări în grila TV în urma feedback-ului clienţilor. Studiul a arătat că 73% dintre clienţii intervievaţi ar dori să urmărească filme şi seriale celebre, 71% ar fi interesaţi să vizioneze conţinut nou, iar 65% dintre respondenţi ar prefera să urmărească documentare internaţionale premiate"
Motivul pentru care Telekom a scos Eurosport din grilă

"Am fost și încă suntem deschiși să ajungem la o înțelegere cu Telekom România. Ne dorim ca fanii noștri să poată viziona în continuare emisiunile și evenimentele sportive favorite de pe canalele noastre"
Poziția Eurosport

12posturi tv din portofoliul Discovery au ieșit din grila Telekom România și Orange, printre care Animal Planet, Food Network, Discovery Channel, Travel Channel, Viasat Nature sau TLC

CE COMPETIȚII MAJORE DEȚINE EUROSPORT

Premier League 
Copa America
Toate turneele de Mare Șlem (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) 
Circuitul ATP
Jocurile Olimpice
Ciclism (Tururile Franței, Italiei, Spaniei)
Turneul celor 4 trambuline și întreg sezonul de sărituri 
Sporturi de iarnă 
Moto GP
Snooker

Abonament online la Eurosport Player

Cei care se află în rețeaua Telekom și vor să vadă în continuare Eurosport au ca posibilitate abonarea online la Eurosport Player. Pentru o lună costă 5 euro, în vreme ce pentru o perioadă mai lungă, de 1 an de zile, se oferă un discount important, prețul e de 25 de euro. Primele meciuri mari pe care Eurosport le va transmite în exclusivitate în ianuarie vor fi Liverpool - Manchester United, pe 19 ianuarie, Chelsea - Arsenal, pe 21 ianuarie, în Premier League, dar și partidele de la Australian Open, cel dintâi turneu de Grand Slam al anului, care va debuta pe 20 ianuarie. 

CUM SE ÎMPART CEI 7,5 MILIOANE DE ABONAȚI TV DIN ROMÂNIA

CablistNr. abonați
RCS-RDS3.700.000
Telekom1.500.000
UPC900.000
Orange TV400.000
Focus Sat400.000

ProTV a acaparat România! Cum arată top 15 evenimente sportive transmise la televizor în 2019

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
551498272124353
Alexandra Marin  •  14 Februarie 2020, 13:46

Dacă Telekom nu va introduce programele Eurosport în curând voi rezilia contactul. Sunt destui operatori de cablu tv pe piaţă.

1424263034414637
Claudiu Crivei  •  11 Ianuarie 2020, 08:55

În cel mai scurt timp, voi renunta la serviciile Telecom. Eurosport-ul transmitea cel mai tare campionat de fotbal. O bătaie de joc

839680779446084
Nicolae Alin Neag  •  10 Ianuarie 2020, 15:45
Postat de florar pe 10 Ianuarie 2020, 14:01

Ce bine era daca chiar erai rotund și nu doar cu aere...Sunt abonați legați de firmele Telekom prin aparatura...Cum ar fi daca aș schimba an de an operatorul și să și achiziționez riceaiverele lor an de an? Matematica simpla...Telekom se scumpește la o sumă sub 7 euro pe abonament an iar mie deja mi-a a majorat prețul negociat de doua ori... Pentru cei care cred că intrarea Eurosport ca opțiune este buna...De ce nu ar agrea Telekom și un preț mai mic pentru scoaterea din abonament a programelor care nu mă interesează...?Abonatul poate notifica Telekom că vrea să plătească abonamentul la jumătate pentru că oricum nimeni nu urmărește sută de programe???Apoi cade Ordonanța 114 ,revine Telekom la vechile preturi...?

Corect. Eu am făcut cu ei contractul în iulie 2019. Acum îmi spun că dacă vreau să renunț la contract trebuie să achit restul perioadei până la 24 luni. Păi eu am doar obligația plății abonamentului, dar nu îmi spun nimic de numărul sau calitatea programelor oferite...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează