GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

Marele Maestru Internațional la șah Florin Gheorghiu vine la o altfel de ediție a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, miercuri, de la ora 20:00

Articol de GSP - Publicat marti, 03 august 2021 15:59 / Actualizat marti, 03 august 2021 16:42

Invitatul din această săptămână este Florin Gheorghiu (77 de ani), primul şahist român care a deţinut titlul de Mare Maestru Internaţional.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Florin Gheorghiu a jucat pentru România la 14 olimpiade, în total, în echipa naţională de şah a României 461 de partide la 65 de competiţii, obţinând 145 de victorii, 274 de remize şi 42 de înfrângeri.

La Olimpiada de Şah din 1966, disputată la Havana, a înregistrat o victorie de răsunet în faţa americanului Robert (Bobby) James Fischer, aceasta fiind singura partidă oficială pe care Fischer, viitor campion mondial, a pierdut-o contra unui adversar mai tânăr decât el. A mai participat la 15 balcaniade, cu un scor general de 17 victorii, 43 de remize, fiind învins de doar cinci ori

Considerat un sportiv de legendă al României, acesta a fost redactor la "Revista Română de şah", semnând articole pe teme de şah şi în "Scânteia tineretului" şi "Sportul". Din 2017, semnează o rubrică permanentă în revista "Şah". În 2017 şi 2018, a publicat cartea "Integrala de şah", în trei volume, cuprinzând 360 de partide jucate în întreaga sa carieră.

Formatul video lansat de Ovidiu Ioanițoaia pentru publicul Gazetei se bazează pe dialoguri ample cu personalități marcante din sportul românesc. Aparițiile săptămânale (în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe www.GSP.ro) sunt găzduite de ultramodernul studio video din redacția Gazetei.

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Cristi Săpunaru a răbufnit la adresa lui Becali: „Eu, blatist?! Dacă el a jucat fotbal înainte, știe mai bine ca mine”

EXCLUSIV Întâmplare colosală de la Dinamo: „A sunat telefonul, dar eram în cadă! Am și înghețat acolo, mi-a adus soția un prosop”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dobrin
dobrin  •  04 August 2021, 19:21

Foarte bine. Dar cand a fost Grand Chess Tour la Bucuresti, puteati si voi sa luati ceva interviuri cu Kasparov, cu Bogdan Deac, cu Lupulescu. Ar fi fost un material interesant.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează