GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DECIZIE

Grupul Digi se retrage din Ungaria, după ce a pierdut procesul cu autoritățile maghiare

Grupul Digi renunță la afacerile din Ungaria
Grupul Digi renunță la afacerile din Ungaria

Articol de GSP - Publicat marti, 30 martie 2021 11:07 / Actualizat marti, 30 martie 2021 11:39

Grupul Digi, controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari (50 de ani), și-a anunțat la începutul acestei săptămâni investitorii că a încheiat un acord preliminar și neobligatoriu pentru vânzarea Digi Ungaria și a filialelor Invitel Ltd și I TV Ltd. Acestea vor fi cumpărate de către 4iG Plc, unul dintre operatorii de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria.

Grupul Digi, cel care deține RCS&RDS în România, a dat în judecată autoritățile din Ungaria, după ce acestea i-au respins participarea la licitația 5G. În cele din urmă, Digi a pierdut definitiv procesul în luna februarie din acest an. 

Achiziția ar urma să fie finalizată până în luna septembrie a anului 2021, după ce se va încheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria si filialele sale, și se va semna contractul de vânzare-cumpărare, pe baza acordului autorității de concurență, scrie hotnews.ro

Digi Ungaria are o poziție de top pe piața locală, prezent de 23 de ani în țară, unde furniza servicii (prin cablu și satelit, telefonie fixă și mobilă, date fixe și mobile) către mai mult de 1,1 milioane de abonați la nivel național.

Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicații cu o poziție de top pe piața locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu și satelit (DTH), date fixe și mobile și telefonie fixă si mobila. Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonați la nivel național și înregistra peste 2,5 milioane de unități generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020. 

În 2020, operațiunile din Ungaria ale Digi au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (app. 200 milioane EUR) și EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (app. 54 milioane EUR). 

4iG Plc este una dintre companiile de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria, contribuind semnificativ la creșterea economiei bazate pe cunoaștere și digitalizare, în țara vecină. 4iG are o experiență de peste 25 de ani pe piața tehnologiilor și a inovațiilor tehnologice.
- anunțul făcut luni pe bursa din România de Digi Communications

Grupul Digi, respins la licitația pentru 5G

Grupul Digi a cerut în luna martie 2020 anularea rezultatelor licitației 5G din Ungaria, procedură de la care a fost respinsă în septembrie 2019. Autoritatea maghiară de reglementare (NMHH) a anunțat în data de 26 martie 2020, rezultatele licitației pentru frecvențele în care vor fi furnizate servicii 5G, deși Digi a depus acțiuni în instanță. 

Conform anunțului oficial al NMHH, cei trei operatori câștigători sunt: Magyar Telekom, Telenor și Vodafone, aceștia plătind peste 128,4 miliarde de forinți (circa 360 milioane de euro) pe licențele 5G adjudecate. 

Digi a contestat în instanță acest rezultat, însă în luna februarie din acest an a pierdut definitiv procesul la Curtea Supremă din Ungaria.

Citește și:

România U21 joacă azi pentru „sferturi” la Euro » Dublă motivație cu Germania U21: umilință în 2014, coșmar în 2019

România schimbă din nou hainele » Echipament inedit contra Armeniei: déjà vu de pe vremea când Rădoi era pe teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
visitor1
visitor1  •  30 Martie 2021, 17:20

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua.libera
steaua.libera  •  30 Martie 2021, 14:41

Proces, auzi. Acolo se face ce vrea Orban, asta cu procesele e doar o perdea de fum. Huawei e lider de piata la echipamente 5g, iar cum Ungaria are parteneriate strategice cu Rusia si China, nu e de mirare ca drumul a fost pavat pentru Huawei.

tiki
tiki  •  30 Martie 2021, 13:41

N-are legatura cu China, mai degraba cu interesele politice locale. Maghiarii de la noi ar trebui sa inteleaga ca sunt bineveniti ca furnizori de voturi pentru partidul lui Orban, primesc si bani pentru asta - investitii si subventii de tot felul - cu conditia sa nu le tulbure interesele. Teszari e maghiar, poate fi mai patriot decat Orban, dar nu e 'de-al lor'.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează