GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DREPTURI TV

Ce posturi TV cumpără drepturile pentru Premier League » Începând din 2022, Eurosport pierde campionatul de top al Angliei!

Manchester City a câștigat ultimul titlu în Premier League // foto: Guliver/gettyimages
Manchester City a câștigat ultimul titlu în Premier League // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 09:26 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 10:00

Posturile Digi Sport și Look Sport sunt aproape de a achiziționa drepturile de televizare pentru cel mai tare campionat de fotbal al lumii, Premier League. Eurosport, postul care a difuzat în exclusivitate meciurile din Premier League în ultimii ani, a pierdut astfel monopolul asupra partidelor din Insulă.

Începând cu sezonul 2022/2023, meciurile din Premier League, poate cel mai spectaculos campionat de fotbal al lumii, vor fi transmise de posturile Digi Sport și Look Sport. 

Negocierile purtate de reprezentații celor două entități media pentru achiziționarea drepturilor de televizare a meciurilor din eșalonul de top din Insulă sunt aproape de final, anunță ProSport.

Premier League ajunge la Digi Sport și Look Sport!

În ultimii ani, Eurosport a avut exclusivitate asupra meciurilor din Premier League, după ce într-o perioadă meciurile de duminică erau transmise de Telekom Sport. Acum, Eurosport se va axa pe competițiile din tenis și ciclism, dar și sporturile de iarnă.

În cazul difuzării meciurilor din Premier League, Look Sport va sublicenția de la grupul Digi.

Digi Sport și Look Sport transmit și cele mai tari meciuri din celelalte 4 campionate de vârf din Europa, La Liga (Spania), Bundesliga (Germania), Serie A (Italia) și Ligue 1 (Franța), dar și partidele din cea mai importantă competiție inter-cluburi, UEFA Champions League. 

Singurele competiții de vârf inter-cluburi pentru care cele două grupuri nu dețin drepturile de televizare sunt Europa League și Europa Conference League, competiții ale căror meciuri sunt difuzate de posturile Pro. 

Ar putea să apară Digi Sport 5 

Potrivit sursei citate, Digi ia în calcul să deschidă al 5-lea canal sportiv, DigiSport 5, pe care să fie difuzate în special competiții diferite de fotbal sau meciuri mai puțin atractive din sportul rege.

În 2019, într-un studiu realizat de SES ASTRA România, 43% dintre românii chestionați au spus că urmăresc sport atunci când se uită la TV, acesta fiind între primele 4-5 preferințe, după știri (82%), filme (71%), documentare (57%) și emisiunile de entertainment (57%).

Citește mai multe știri din zona media: 

Gazeta Sporturilor publică azi o ediție specială: Nadia la 60 de ani! 8 pagini de colecție pentru „Zeița de la Montreal”

TVR e paralizat: „Nu putem plăti nimic, anulăm deplasările” » Informații din interior și ce se întâmplă cu secția Sport: „E foarte grav”

Playtech: Simona Halep și Toni Iuruc pregătesc un nou tun financiar. Ce afacere le va umple conturile bancare


Comentarii (10)
1216870035006895
Ujica Cristian  •  17 Noiembrie 2021, 00:18

Ar trebui cei de la digi sport și look sport să mai lanseze încă cel puțin 2 canale având în vedere că sunt cinci campionate cu liga 1 din românia plus alte sporturi ca să transmită cel puțin 4 , 5 meciuri pe etapă din fiecare campionat.

rocky5
rocky5  •  13 Noiembrie 2021, 18:41
Postat de sergihne90 pe 12 Noiembrie 2021, 14:35

anglilitza si fratele lui niculescu. cei mai penibili comentatori in viata. vb. ta, plin de ei, si brosti. cand ii aud pe astia 2 schimb postul.))

Ce te asteptai de la niște susținători ai ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sergihne90
sergihne90  •  12 Noiembrie 2021, 14:35
Postat de scorpions721 pe 12 Noiembrie 2021, 12:22

Daca vrei sa faci depresie il asculți pe Angheluță la un meci de fotbal cum comentează. Numai în scârbă vorbește și foarte arogant. Eu schimb postul pe Look când am parte de Angheluță pe DigiSport.

anglilitza si fratele lui niculescu. cei mai penibili comentatori in viata. vb. ta, plin de ei, si brosti. cand ii aud pe astia 2 schimb postul.))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează