GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  TVR

EXCLUSIV TVR e paralizat: „Nu putem plăti nimic, anulăm deplasările” » Informații din interior și ce se întâmplă cu secția Sport: „E foarte grav”

Articol de - Publicat joi, 04 noiembrie 2021 18:35 / Actualizat joi, 04 noiembrie 2021 23:23

Haos la TVR! Mandatul Ramonei Săseanu de director general interimar a expirat zilele trecute, iar SRTv este paralizată în acest moment. Evident, și transmisiunile sportive sunt zdruncinate. Totodată, secția Sport a rămas fără șef.

În prezent, nimeni din TVR nu mai poate semna actele necesare pentru deplasări. Astfel, echipele de producție nu au putut pleca pe teren, iar cele mai multe dintre transmisiunile sportive programate zilele viitoare au fost deja anulate.

De pildă, partida de azi, Gloria Buzău - Dunărea Brăila (21-29) din liga națională de handbal feminin, nu a putut fi văzută pe post tocmai din acest motiv. Și confruntarea de la finalul săptămânii dintre Brăila și CSM București (duminică, ora 17:30) va fi o „victimă” a neputinței Televiziunii Publice.

Până la numirea unui nou șef, toate plățile sunt blocate în TVR, iar salariile angajaților care urmau să fie încasate pe 15 noiembrie vor întârzia.

Totul ar urma să se rezolve în momentul în care Parlamentul va numi un director general la vârful Televiziunii Publice. Când se va întâmpla asta? Cel mai probabil la finalul lui noiembrie.

Criză la TVR

Zilele trecute, a expirat mandatul interimar al Ramonei Săseanu la conducerea TVR. Un caz identic este și la radioul public, după plecarea lui Liviu Popescu.

Odată cu încetarea mandatului directorului general al TVR, a expirat și mandatul lui Dorin Chioțea, șeful Sportului din TVR de la jumătatea lunii august. „În situația mea se regăsesc și alți aproximativ 10 șefi de departamente”, spune jurnalistul, contactat de GSP.ro pentru clarificări.

„Trebuie să anulăm deplasările”

„Eu sunt doar reporter acum. Am început mandatul de șef al secției Sport la jumătatea lunii august, aveam planuri mari, nu sunt ipocrit, îmi doresc să conduc în continuare departamentul, dar asta va hotărî noul director general, care mă poate numi pe mine sau pe oricine altcineva”, declară Chioțea pentru Gazeta Sporturilor.

TVR va sacrifica afișul partidelor din cauza imposibilității de a efectua deplasări. „Noi avem primele două opțiuni pentru meciurile de handbal, feminin și masculin. De asemenea, avem prima opțiune la volei. Acum optăm însă pentru orașele unde avem studiouri locale, pentru a evita deplasările”, afirmă Dorin Chioțea.

Am anulat și deplasarea în Italia, unde România U21 va disputa un amical, dar și în Liechtenstein, pentru partida naționalei mari din preliminariile Campionatului Mondial
Dorin Chioțea, jurnalist TVR

„Ne străduim să transmitem, nici noi nu știm acum exact ce. De exemplu, nu mai dăm meciul de la Brăila, de duminică, dintre Dunărea și CSM București. Colegii noștri de la Iași trebuiau să plece cu un car, iar deplasarea nu a mai fi putut fi operată. Vom transmite meciuri mai slab cotate pentru a evita deplasări. Adică ne vom orienta ca partidele să se dispute în orașe foarte apropiate de locurile unde noi avem acoperire”, susține Chioțea.

TVR e paralizat: „Nu putem plăti nimic, anulăm deplasările” » Informații din interior și ce se întâmplă cu secția Sport: „E foarte grav”
Dorin Chioțea nu a rezistat decât două luni ca șef al secției Sport la TVR

Din cauza crizei, TVR are probleme și cu drepturile pentru Campionatul Mondial și Jocurile Olimpice de iarnă, ambele mari competiții programate anul viitor: „Suntem blocați și cu aceste plăți. Banii există în conturi, dar ei nu pot fi operați! Drepturile TV nu pot fi plătite! Am amânat o rată care trebuia achitată până la finalul lunii septembrie. Conform unei legi pe care nu am mai apucat s-o amendăm, pentru că a picat Guvernul, instituțiile publice nu pot face plăți în avans pentru bunuri și servicii. Drepturile nu se vor pierde, au fost colegi de-ai noștri care au vorbit cu oficiali la Elveția și Monaco, iar oamenii au înțeles situația noastră și au amânat termenele de plată”.

Ce urmează la TVR? Chioțea spune, practic, că luna noiembrie e, în mare măsură, pierdută: „Trebuie să se facă nominalizări pentru Consiliul de Administrație, iar CA alege până pe 16 noiembrie un președinte care intră în pâine odată ce va fi votat în Parlament. Deci va mai dura, criza va continua. Din același motiv, al plăților blocate, pe 15 nu putem lua nici salariile. Chiar dacă s-ar face totul pe repede înainte, mai devreme de două săptămâni și jumătate nu există o rezolvare, nu mă aștept la nicio minune!”.

Situația e foarte gravă, să nu ne ascundem după deget! Salariații stau în fața studiourilor centrale și discută între ei, nu e ușor să lucrezi în aceste condiții. E o nebunie! TVR e o găină jumulită care stă pe ouă de aur, cam asta e realitatea!
Dorin Chioțea, jurnalist TVR

Citește mai multe știri de actualitate:

După ani de tăcere, Violeta Beclea vorbește despre conflictul cu Gabi Szabo: „Nu cred că două persoane se pot dușmăni pe viață” + povestea argintului de la Sydney

Mesaj pentru suporterii FCU Craiova la despărțire: „Nu ne-au interesat nici clauzele. Omul e «piesă» și ca antrenor, și ca om, trebuia să plec”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
zigic1
zigic1  •  12 Noiembrie 2021, 12:17

Chiotare, ce ziceai, ca "TVR e o găină jumulită care stă pe ouă de aur"? Pai si tu esti unul dintre ei, bai chiotare, ai un salariul baban, pt care nu faci mai nimic, cunostinte generale ioc sau la nivel mediocru. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romanderoman
romanderoman  •  04 Noiembrie 2021, 20:21

Ce faci, leule ?

freddy
freddy  •  04 Noiembrie 2021, 20:04

TVR mai emite???

Vezi toate comentariile (11)
Comentează