GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Solicitare fără precedent în piața media » Grupul care deţine drepturile TV ale echipei naționale: „Suspendați emisia acestui post!”

Articol de - Publicat joi, 23 noiembrie 2023 16:13 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 16:13

Piața media din România este zguduită de un scandal fără precedent! Clever Media Network, una dintre companiile care dețin drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1 și ale echipei naționale, a cerut oficial Consiliului Naţional al Audiovizualului să retragă licenţa postului Realitatea Plus, pentru „acuzaţii extrem de grave, unele penale, fără să fie prezentată măcar o singură dovadă, toate fiind minciuni şi calomnii”.

  • CONTEXT: Quantum Project, companie controlată de antreprenorul român Adrian Tomșa, anunță că a semnat cu OTE, companie de telecomunicații subsidiară a Deutsche Telekom, un acord angajant cu privire la achiziția pachetului de acțiuni de 99,9999994% deținut la Telekom România Mobile Communications. Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea tuturor aprobărilor necesare de la instituțiile Statului Român competente, în paralel cu definitivarea termenilor documentului.

În urma acestui anunț, postul de televiziune Realitatea Plus a difuzat ieri, 22 noiembrie, emisiunea „Culisele statului paralel”, moderată de Anca Alexandrescu. 

Iar conform comunicatului publicat integral de paginademedia.ro, oficialii Clever Media susțin că: „Realizatoarea şi invitaţii din platou au adus grave acuzaţii, cu prejudicii de imagine, firmei şi acţionarilor CMN. Timp de aproape 90 de minute s-au derulat pe ecran acuzaţii extrem de grave, unele penale, fără să fie prezentată măcar o singură dovadă, toate fiind minciuni şi calomnii”.

În scrisoarea deschisă și adresă în special membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului, Clever Media Network, una dintre companiile care dețin drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1 și ale echipei naționale, a solicitat „suspendarea emisiei postului Realitatea Plus”.

Ţinând cont de repetatele abateri, de multiplele sancţiuni şi de felul în care postul Realitatea Plus înţelege să-şi desfăşoare misiunea de a informa publicul şi de a respecta drepturile celor pe care-i acuză, firma Clever Media Network (CMN) solicită public CNA retragerea licenţei audiovizuale şi suspendarea emisiei postului Realitatea Plus pentru acuzaţiile fără dovezi făcute în emisiunea Culisele statului paralel din 22 noiembrie orele 18:00 - 19:30
- comunicat al Clever Media Network

În comunicat se mai precizează: „Ținând cont de repetatele abateri de la deontologia profesională şi de la regulile pe care trebuie să le respecte un post de ştiri, reguli cu care au fost de acord atunci când au primit licenţa audiovizuală, firma CMN cere în mod public public CNA să-şi exercite atribuţiile de garant al interesului public şi unică autoritate de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale si să retragă licenţa audiovizuală/să suspende emisia postului Realitatea Plus”.

  • Telekom România Mobile Communications S.A. este o companie de telefonie mobilă ce operează în România sub marca comună Telekom.ro, care este deținut de OTE, la rândul lui deținut de Deutsche Telekom
  • Subsidiară a grupului Deutsche Telekom, compania de telecomunicații Telekom România Mobile avea la sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2023, 1.883.000 milioane de abonați și 2.016.000 milioane de utilizatori prepaid.

Citește și:

România - Elveția, lider absolut de audiență! A stabilit un nou record în 2023
AUDIENȚE TV
România - Elveția, lider absolut de audiență! A stabilit un nou record în 2023
„Dacă faci asta, e jumătate cucerită” » „Prințul” Adrian Cristea, dezvăluiri sincere despre cum a sedus cele mai sexy femei din România
PRIETENII LUI OVIDIU
„Dacă faci asta, e jumătate cucerită” » „Prințul” Adrian Cristea, dezvăluiri sincere despre cum a sedus cele mai sexy femei din România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
John.Wick
John.Wick  •  24 Noiembrie 2023, 22:50
Postat de danglumetu pe 24 Noiembrie 2023, 16:08

adica...aproape doua miliarde???

lol, n-am văzut din prima, nu m-am uitat ce scrie după număr. Retrag comentariul cu scuze.

securinamo89
securinamo89  •  24 Noiembrie 2023, 16:46
Postat de contrabas3 pe 23 Noiembrie 2023, 17:23

Nu locuiesc în Romania, deci nu urmăresc televiziunile românești, dar mă gândesc că doar televiziunile pe care le urmărești tu nu manipulează, nu-i așa?

Pana și televiziunile de desene animate manipulează ii face pe copii sa devina agresivi.

danglumetu
danglumetu  •  24 Noiembrie 2023, 16:08
Postat de John.Wick pe 24 Noiembrie 2023, 13:26

Numărul e cel care figurează pe site-ul ANCOM. Ai vrut săte dai deștept și te-ai făcut de râs

adica...aproape doua miliarde???

Vezi toate comentariile (23)
Comentează