GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

Arsenal - Chelsea: ”Tunarii” au câștigat opt din ultimele 9 finale ale FA Cup în care au evoluat

Articol de - Publicat sambata, 01 august 2020 12:33 / Actualizat sambata, 01 august 2020 12:37

Arsenal - Chelsea, finala Cupei Angliei, se joacă azi, de la ora 19:30. Cele două echipe nu au impresionat în campionat, acolo unde, totuși, Chelsea a obținut locul 4 și, implicit, calificarea în Liga Campionilor, în vreme ce Arsenal a încheiat pe poziția a opta. 

Pentru ”tunari”, câștigarea Cupei ar însemna singura șansă rămasă pentru a participa în ediția următoare a Europa League. 

Arsenal e specialista Cupei

Specialista Cupei Angliei, Arsenal, echipa care a cucerit de cele mai multe ori trofeul (13), a încheiat sezonul cu trei victorii în ultimele patru meciuri, două dintre succese venind contra lui Liverpool și Manchester City. În încercarea de a păstra ritmul, formația lui Arteta a învins-o și pe Watford, în ultima etapă, consființind retrogradarea acesteia. 

În Cupă, Arsenal mai are un record, cel al finalelor disputate, întâlnirea de azi urmând să fie cea de-a 21-a. Ultima finală jucată, cea din 2017, a fost câștigată chiar împotriva lui Chelsea, scor 2-1. În ediția următoare, Chelsea a cucerit și ea trofeul, 1-0 cu Manchester United. În total, ”albaștrii” au 13 finale și 8 succese. 

Date statistice: ”Tunarii” au câștigat 8 din ultimele 9 finale disputate

Statutul de specialistă a competiției pe care îl poate revendica Arsenal e dat și de un alt detaliu statistic. ”Tunarii” au câștigat opt din ultimele nouă finale. Dintre acestea, ultimele șase au fost consecutive. 

În privința meciurilor directe dintre cele două formații, Chelsea stă mai bine. În recent încheiatul sezon de Premier League a luat 4 puncte din confruntările cu Arsenal, iar în precedenta finală jucată împotriva ”tunarilor”, la Baku, în Europa League, s-a impus cu 4-1. 

Un ultim detaliu statistic interesant: În ultimele 18 partide jucate de Arsenal în toate competițiile s-a înregistrat o singură remiză. Tot o singură remiză are și Chelsea în ultimele 17 meciuri. 

Pont pentru pariuri: Pauză sau final X, cota 1.85 la Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează