PARIURI SPORTIVE  ·  CAMPIONATE

Primele 3 etape de la revenirea Bundesliga au reamintit de ce fotbalul datorează totul spectatorilor

Bundesliga
Bundesliga

Articol de - Publicat joi, 28 mai 2020 11:06

Primele trei etape de la reluarea Bundesliga au arătat că fotbalul fără spectatori nu mai e același, iar acest lucru s-a putut observa nu doar prin imaginea dezolantă a tribunelor goale, ci, mai ales, în evoluțiile echipelor aflate pe teren propriu. 

Fără sprijinul suporterilor, echipele gazdă au sucombat, obținând doar 5 victorii în cele 27 de meciuri disputate. Formațiile din Bundesliga aflate în deplasare, nemaifiind supuse presiunii tribunelor, au profitat de situație, obținând 12 victorii. 

Rolul suporterilor, de neînlocuit și în Bundesliga

Fotbaliștii și cluburile uită de multe ori cât de important e sprijinul suporterilor în performanțele atinse. 

Fie că e vorba de prețurile exorbintante ale biletelor de meci în campionatele de afară și în competițiile europene, fie că e vorba de comunicarea superficială dintre reprezentanții cluburilor și fani ori de atitudinea de mercenari a unora dintre jucători, în tot ce se realizează, rolul esențial al suporterilor e, de cele mai multe ori, trecut cu vederea. 

Acest lucru s-a văzut cu prisosință în cele trei etape de la reluarea Bundesligii. Evoluțiile de pe teren propriu au ajuns un coșmar pentru aproape toate formațiile. Cu excepția lui Bayern Munchen și a Herthei Berlin, care au avut câte un singur meci pe stadioanele lor și l-au câștigat, nicio altă echipă nu a reușit să obțină un procentaj de 100% în fața tribunelor goale de acasă. 

Datele primelor 3 etape de la reluarea Bundeesliga

Raportând datele obținute din primele trei etape de la reluare la cele din ultimele 5 sezoane, diferențele devin cât se poate de evidente. 

  • Victoriile gazdelor: Procentajul victoriilor gazdelor a scăzut de la 45% la 18.5%
  • Victoriile oaspeților: Procentajul a crescut de la  30% la 44.4%
  • Egaluri: A crescut și procentul remizelor, de la 25% la 37%
  • Golurile gazdelor: Media golurilor a scăzut de la 1.64 la 1.29
  • Golurile oaspeților: Media a crescut de la 1.24 la 1.81

În total, gazdele au marcat 35 de goluri, iar oaspeții au înscris 49 de goluri în cele trei etape de la reluarea Bundesligii. 

Citește și alte știri despre Bundesliga:Ce a putut să-i facă un amant unei femei care a decis să se întoarcă la soțul ei. Familia acesteia a văzut totul pe Facebook și pe stâlpii din cartier
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
22:00 Europa League
Șahtior - Basel
Digi, Look Plus, Telekom
22:00 Europa League
Wolves - Sevilla
Digi, Look Sport, Telekom
Program TV complet

Liga 1