GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

Derby-ul Berlinului, Hertha - Union, se joacă vineri! Cum se prezintă cele două rivale înaintea partidei

Articol de - Publicat luni, 18 mai 2020 13:12

Campionatul din Germania a fost reluat după ceva mai mult de două luni de pauză, fără partide de pregătire și fără ca măcar jucătorii să se fi antrenat toți împreună, iar prima rundă a fost una presărată cu destule greșeli și ezitări. 

Până când se va intra într-un ritm de competiție asemănător celui normal, e posibil ca aceste lucruri să mai apară, dar încet-încet vom asista la îmbunătățiri. 

Hertha arată mult mai bine cu Labbadia pe bancă

Una dintre echipele care deja au arătat lucruri pozitive a fost Hertha, deoarece a trecut cu bine de perioada dificilă cu Jurgen Klinsmann și, mai apoi, de interimatul asigurat de înlocuitorul acestuia, Alexander Nouri. Labbadia a stat pentru prima oară pe bancă în victoria cu Hoffenheim, 3-0 în deplasare, iar Hertha a arătat mult mai bine. 

Hertha avea a treia cea mai slabă posesie din campionat, 46.8%, însă în partida de sâmbătă a ținut de balon și a dominat jocul, reușind o posesie de 52%. De asemenea, a avut o prezență bună în atac, acolo unde ocupă ultimul loc din Bundesliga în clasamentul ocaziilor, fiind echipa cu cele mai puține șuturi la poartă și pe poartă. Dar, contra lui Hoffenheim, a avut 10 șuturi, dintre care 5 au fost pe spațiul porții. 

Union Berlin nu s-a dezmințit nici cu Bayern

De partea cealaltă, Union Berlin a jucat în stilul propriu contra lui Bayern. În primul rând, a cedat posesia și a fost chiar sub media sa din acest campionat, 43.7%, a doua cea mai slabă din Bundesliga. Bayern a avut o posesie de 64%, ceea ce înseamnă că Union s-a mulțumit cu 36%. Însă a fost consecventă din acest punct de vedere, pentru că în fața unui adversar net superior valoric nu putea spera la mai mult. 

Armele lui Union sunt altele. În primul rând, o bună organizare defensivă (realizată nu doar de fundași, ci de întreaga echipă) și, în al doilea rând, fazele fixe. Contra bavarezilor, Union a căutat să obțină cornere și lovituri libere, iar în puținele situații când le-a obținut, nu a reușit să facă diferența deoarece a avut un adversar capabil să contracareze fazele fixe. 

Probabil că cei de la Union Berlin și-au asumat sau își vor asuma înfrângerea din etapa precedentă și moralul nu le va fi zdruncinat de faptul că au pierdut contra liderului campionatului, 0-2 acasă. 

Derby-ul Berlinului se joacă în liniște de data aceasta

Derby-ul dintre cele două echipe berlineze nu are o bogată tradiție, iar acest lucru se datorează condițiilor politice de după cel de-al doilea Război Mondial. Union, aflată în partea de est a orașului, a rămas în campionatul din RDG, în vreme ce Hetha, aflată în vestul Berlinului, în RFG, a evoluat în Bundesliga. 

Cele două s-au întâlnit abia după dărâmarea Zidului Berlinului, în anii 90, iar prima partidă în care s-a manifestat rivalitatea dintre cele două părți ale orașului a fost cea din turul actualei ediții de campionat, atunci când fanii Hethei i-au atacat pe cei ai lui Union chiar pe stadionul acestora. Partida a fost câștigată de Union, scor 1-0. Returul e programat vineri, de la ora 21:30. 

Date statistice și cote pentru pariuri

  • Union Berlin (locul 12), are a 10-a apărare și al 15-lea atac din Bundesliga (golaveraj 32-43), iar Hertha (locul 11), are cifre asemănătoare, 35-48 - Ambele marchează, cota 1.72
  • Union e pe locul 3 în campionat în privința golurilor marcate din faze fixe (10) - Primul gol se marchează cu o lovitură de cap, cota 5.55
  • Suedezul Anderson, golgeterul lui Union, a marcat cu capul 6 dintre cele 11 goluri
  • Fundașul dreapta de la Union, Trimmel, căpitanul echipei, a dat 9 pase de gol, dintre care 7 au fost din corner
  • Union Berlin e echipa cu a doua cea mai slabă posesie din campionat, 43.7%
  • În meciurile Herthei se înregistrează al doilea cel mai mic număr de cornere din campionat, 8.96 pe etapă
  • Hertha e echipa din Bundesliga cu cea mai mică medie a șuturilor, 10.9 pe etapă, dar venirea lui Bruno Labbadia anunță îmbunătățiri și la acest capitol 1X la pauză, 1X la final, cota 1.51

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează