GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

Ligue 1: Campionatul Franței se reia vineri cu Bordeaux - Nantes!

Articol de - Publicat joi, 20 august 2020 16:03 / Actualizat joi, 20 august 2020 16:03

Campionatul Franței începe o nouă ediție vineri, la ora 20:00, atunci când e programată întâlnirea dintre Bordeaux și Nantes. Prima partidă a noului sezon ar fi trebuit să le pună față în față pe Olympique de Marseille și Saint-Etienne, însă apariția unor noi cazuri de coronavirus la OM a făcut ca meciul să fie amânat, iar Bordeaux - Nantes să deschidă ediția 2020-21. 

Cele două formații s-au clasat pe pozițiile 12 și 13 la oprirea Ligue 1, în martie, iar Bordeaux a decis să își schimbe antrenorul ca urmare a rezultatelor dezamăgitoare. 

Drept urmare, Jean-Louis Gasset l-a înlocuit pe Paulo Sousa, revenind la clubul la care a fost secundul lui Laurent Blanc și cu care a câștigat campionatul în 2009. În vârstă de 66 de ani, Gasset a pregătit-o pe Saint Etienne în perioada 2017-2019.

Transferuri aproape inexistente

Bordeaux nu a adus niciun jucător în această vară, dar s-a despărțit de atacantul François Kamano, plecat la Lokomotiv Moscova pentru 5.5 milioane de euro, de portarul Paul Bernardoni, care a semnat cu Angers pentru 7.5 milioane de euro, și de mijlocașul ofensiv Yassine Benrahou (1.5 milioane), rămas la Nimes, acolo unde era deja împrumutat. 

Nantes i-a adus gratuit pe mijlocașul defensiv Chirivella, de la echipa a doua a lui Liverpool, și pe fundașul central Castelletto, de la Brest. De asemenea, Moses Simon, împrumutat de la Levante, a fost achiziționat definitiv contra sumei de 5 milioane de euro. Nantes e pregătită să mai facă o mutare, fiind în negoicieri avansate pentru aducerea lui Oleg Reabciuk de la Paços Ferrera, contra sumei de 2 milioane de euro. 

În ediția trecută de campionat, Bordeaux a câștigat ambele dispute cu Nantes, 2-0 acasă și 1-0 în deplasare. Statistica meciurilor directe ne arată că, în ultimele 8 dintre acestea, girondinii au fost cei care s-au descurcat mai bine, obținând 6 victorii și o remiză. De asemenea, în 7 din cele 8 partide menționate a marcat o singură formație. 

Un ultim detaliu: Nantes are trei jucători cu coronavirus, Samuel Moutoussamy, Mehdi Abeid și Ludovic Blas. 

Pont: Oaspeții marchează, cota 1.54 la Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează