GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  PARIURI SPORTIVE

Vi-l mai amintiți pe Carlos, portarul Stelei? Angolezul a fost în centrul unui meci de poveste după plecarea din România

Articol de - Publicat duminica, 12 aprilie 2020 14:29

Fost jucător al echipei Steaua între 2006-07, Carlos are acum 40 de ani și e pe final de carieră, evoluînd pentru un club din liga a treia din Portugalia, Amarante. Cariera angolezului s-a năruit complet după plecarea din România, însă a continuat să apere poarta ”Antilopelor negre” până în 2012 și a trecut prin câteva momente speciale. 

Un meci memorabil a fost cel dintre Mali și Angola, în ediția din 2012 a Cupei Africii. Scorul final a fost 4-4, dar în minutul 79 echipa lui Carlos conducea cu 4-0. Fostul portar al echipei bucureștene a gafat incredibil la două dintre goluri. Angola, care a fost și organizatoarea competiției, a trecut de grupe, însă a fost eliminată în optimile de finală după ce a cedat în fața Ghanei, 0-1. 

Pariu de 4000 de lire pe un meci ”sigur”

Vi-l mai amintiți pe Carlos, portarul Stelei? Angolezul a fost în centrul unui meci de poveste după plecarea din România


Un student englez, care urmărea partida Angola - Mali la televizor, s-a decis să parieze 4000 de lire pe victoria țării gazdă,  la scorul de 4-0. A mizat cu banii pe care îi împrumutase de la bancă pentru a-și plăti facultatea, neștiind probabil că în poartă era Carlos, jucătorul rămas celebru în țara noastră prin gafele pe care le făcea. Cota pentru victoria Angolei era 1.01 și studentul spera la un câștig de 40 de lire. Imediat ce pariul a fost efectuat, scorul a început să se schimbe. Seidou Keita (min. 79 și 93), Kanoute (min. 88) și Yatabare (min. 94) au stabilit scorul final, 4-4, Carlos scăpând mingea printre mâini la două dintre reușitele adversarilor. 

O lecție pentru pariori

Evident, studentul și-a pierdut banii. Dar care ar fi lecția pentru pariori? În primul rând, miza a fost disproproționată de la bun început. E o nebunie să mizezi atât de mulți bani indiferent de cotă, de rezultatul de pe tabelă sau de posibilul câștig, cu atât mai mult cu cât acesta era, practic, infim. Cea de-a doua lecție e aceea că nu trebuie niciodată să pariezi banii pe care nu îți permiți să îi pierzi. Norocul nu poate fi controlat, așa că cel mai bine e să nu riști. 

O varianta mai inspirată și un câștig imens

Vi-l mai amintiți pe Carlos, portarul Stelei? Angolezul a fost în centrul unui meci de poveste după plecarea din România


La aceeași partidă, Angola - Mali 4-4, un alt parior a mizat 5 lire pe remiză, în momentul în care scorul era 4-0, câștigând 5000 de lire. Dar și aici există ceva de învățat. Spre deosebire de cazul anterior, acesta din urmă a riscat o sumă mică și a încasat una uriașă. Evident, varianta sa a fost mult mai bună. Statistic vorbind, însă, cu excepția a câteva situații binecunoscute, precum celebrul Dinamo - Foresta 4-5, în marea majoritate a meciurilor întoarcerea unor rezultate categorice, precum acel 4-0, este improbabilă. 

Pariorul mai inspirat a câștigat, dar nu fără să forțeze și el, la rândul lui, norocul. A făcut însă într-un mod deloc primejdios, care nu i-a pus în pericol veniturile obișnuite, ba chiar i le-a suplimentat considerabil. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează