GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

5 titluri au fost deja câștigate de români! Crețu îl poate aduce pe al șaselea din Slovenia

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 mai 2021 14:24 / Actualizat vineri, 14 mai 2021 14:24

6 fotbaliști și un antrenor român au luat deja medaliile de campioni în Europa. Unii cu un rol crucial, cum e cazul lui Mircea Lucescu sau al lui Nicolae Stanciu; alții cu apariții sporadice – Ionuț Radu sau Tudor Băluță. Per total însă numărul stranierilor campioni este mai mare decât în anii precedenți și poate crește dacă Alexandru Crețu urcă pe primul loc în Slovenia, unde mai sunt 3 etape de jucat. Meciurile stranierilor sunt pe Superbet cu Live Stream!

Ionuț Radu, primul român care câștigă Scudetto după Cristi Chivu

Doar trei români deveniseră campioni în Italia până la startul acestui sezon. Iosif Fabian (1948, AC Torino), Florin Răducioiu (1994, Milan) și Cristi Chivu (2008, 2009, 2010, Inter). Adi Mutu a avut și el două, cu Juventus, dar ambele au fost anulate în urma scandalului Calciopoli. Radu devine, așadar, al patrulea român de pe lista campionilor Italiei și primul după 11 ani în care niciun român nu a pus mâna pe vreun titlu din marile ligi. Portarul a fost tot sezonul rezerva căpitanului Handanovic, bifând doar două partide în acest sezon. Amândouă au venit după ce Inter și-a adjudecat titlul, în etapele 35 și 36, cu Sampdoria și Roma. Mâine se joacă Derby d’Italia, Juventus – Inter, de la ora 19:00. Rămâne Radu între buturi și pentru acest meci?

Sezon de vis pentru Nicolae Stanciu la Slavia

Stanciu este unul dintre remarcații sezonului în Cehia. Playmakerul are 12 goluri și 6 assisturi în campionat, fiind pe poziții fruntașe în ambele topuri din campionat. În plus, în campania europeană a Slaviei a fost un fotbalist-cheie, cu reușite decisive în dueluri cu Leverkusen, Leicester sau Rangers. Slavia s-a oprit în sferturile de finală din Europa League dar în campionat nu a putut fi oprită de nimeni, câștigând titlul matematic cu multe etape înainte de încheierea sezonului. Fără înfrângere, formația alb-roșie speră acum la event, urmând să joace finala Cupei săptămâna viitoare cu Viktoria Plzen. Stanciu a ajuns la 10 trofee în carieră, lider detașat între românii născuți după 1990.

Hagi, cel mai bun pasator al Scoției

Ianis Hagi încă nu a devenit un titular incontestabil la Rangers, dar a fost folosit aproape în fiecare meci de Steven Gerrard. Are 45 de apariții în sezonul care stă să se încheie, în toate competițiile, Rangers având numai 5 jucători care îl depășesc. Doar 32 dintre ele au fost încă din primul minut, însă Hagi a reușit să confirme și când a intrat pe parcurs. Are cele mai multe assisturi din campionatul Scoției, 10, pe lângă care a și marcat de 7 ori. Ultima etapă din Premiership e mâine, rundă în care echipa românului are nevoie de un egal pentru a ajunge la 100 de puncte. Egal ce nu pare deloc greu de obținut, Rangers fiind neînvinsă în campionat.

Lucescu a adus titlul la Kiev după 5 ani. Băluță, accidentat aproape tot sezonul

Venirea lui „Il Luce” la Kiev nu a fost privită cu ochi buni de fani, după lunga perioadă pe care a avut-o pe banca marii rivale. Antrenorul de 75 ani a adus însă titlul în capitala Ucrainei. Al nouălea titlu din Ucraina al carierei și al 35-lea trofeu, consolidându-și locul 2 în ierarhia mondială a tehnicienilor cu cele mai multe medalii – depășit doar de Alex Ferguson. Primul campionat câștigat de Dinamo Kiev după 5 ani, pe lângă el venind cupa și supercupa. În lotul campioanei s-a aflat și Tudor Băluță, împrumutat de la Brighton. Mijlocașul defensiv a jucat doar 3 meciuri în tot sezonul, niciodată mai mult de 10 minute, ratând o bună parte a sezonului din cauza unei accidentări.

10 titluri la rând pentru Ludogoreț. Keșeru, din nou golgheter

Una dintre cele mai mari hegemonii ale Europei e la sudul Dunării. Promovată în 2011, Ludogoreț Razgrad a fost campioana Bulgariei în fiecare an jucat pe prima scenă! Sezonul actual a adus al nouălea titlu pentru Cosmin Moți, care a anunțat deja că se va retrage după ultima etapă. Pentru Dragoș Grigore a fost al treilea iar pentru Claudiu Keșeru al șaselea, atacantul fiind foarte aproape și de o nouă Gheată de Aur a Bulgariei.

3 etape de foc pentru Alexandru Crețu, aflat la 2 puncte de lider

Printre puținele campionate care încă nu și-au stabilit regina, e cel al Sloveniei. 3 puncte separă echipele de pe podium cu 3 etape înainte de final. Pe primul loc e Olimpija Ljubljana, la 2 lungimi de Maribor – formația lui Alexandru Crețu – și la 3 de Mura. În weekend, toate 3 au meciuri împotriva cluburilor aflate în subsolul clasamentului din campionatul Sloveniei. Forma slabă a Olimpijei, care nu a mai câștigat de 4 runde, îl poate face pe mijlocașul ieșean campion. Maribor va juca însă cu Mura în ultima etapă, programată săptămâna viitoare!

Pariurile campionilor sunt în SuperSocial!

Descarcă aplicația Superbet unde poți găsi cele mai inspirate pariuri ale săptămânii, în singura rețea socială a pariorilor români. Intră pe SuperSocial și vezi cele mai populare bilete sau ce pariază ambasadorii Superbet: Ilie Dumitrescu, Gică Craioveanu, Florin Răducioiu, Bogdan Stelea sau cei mai buni jurnaliști sportivi din România! Urmărește pariurile lor și, dacă ai încredere în ele, joacă-le și tu cu o simplă apăsare a butonului „adaugă pe bilet”! Iar dacă vrei mai multe informații, fiecare meci are propria pagină de Chat, unde poți analiza și comenta evenimentul cu alți împătimiți ai sportului!

Câștigă bani în plus cu fiecare meci adăugat pe bilet! La 25 de evenimente ai bonus 150%. Beneficiază de el și în online!

SuperAntrenorii cu finale consecutive în Liga Campionilor. Miză istorică pentru Tuchel în Chelsea - Real

Sezonul cald începe cu un SuperJoc! Trăiește-ți visul american cu noul Miami Bici!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează