GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

98 de ani pentru un meci. Coordonatele istorice ale SuperFinalei Villarreal - Man. United

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 mai 2021 14:10 / Actualizat miercuri, 26 mai 2021 14:10

Villarreal - Manchester United, finala Europa League 2020/2021, se joacă de la ora 22:00, la Gdansk, în Polonia, iar penultimul mare meci european al sezonului are o mulțime de întrebări interesante. Va câștiga Submarinul Galben primul trofeu european din istorie, după 98 de ani de existență? Va deveni United doar a doua echipă engleză care învinge o echipă spaniolă într-un meci cu titlul pe masă? Va "recidiva" Unai Emery în Polonia? Fă-ți cont pe Superbet, ia bonusul de bun-venit și află răspunsurile alături de alți SuperPariori care stau cu ochii pe SuperFinala din această seară!

Liverpool, singura din Anglia care i-a "răpus" pe spanioli

Echipele spaniole și cele din Albion și-au croit cel mai des drum spre ultimul act al Cupei Campionilor Europeni, Ligii Campionilor, Cupei UEFA sau Europa League, iar Spania vs. Anglia a devenit marea rivalitate pe plan european a ultimelor decenii. De-a lungul timpului, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid și Sevilla au ținut steagul iberic cât se poate de sus, iar englezii au trăit, practic, doar prin Liverpool. Cormoranii au învins Real Madrid în finala Cupei Campionilor din 1981, scor 1-0, iar în 2001 au rescris istoria prin acel 5-4 de poveste în fața lui Alaves, în finala Cupei UEFA. Pentru United, întâlnirile cu spaniolii în finale europene au însemnat două înfrângeri cu Barcelona (2009 și 2011), dar fotbalul e frumos pentru că-ți oferă mereu a treia șansă.

Un deceniu de dominație spaniolo-engleză în Europa League

Franța, Germania, Italia sau Portugalia, țări cu mare tradiție europeană, au privit la televizor, în ultimii nouă ani, cum cluburile din LaLiga și Premier League pun pur și simplu monopol pe al doilea cel mai important trofeu european din fotbal. După un Porto - Benfica 1-0 în 2011, au urmat nouă ani în care steagurile Spaniei și Angliei au fost arborate la finalul competiției. Ibericii au punctat prin Atletico Madrid (2012 și 2018) și Sevilla (2014, 2015, 2016, 2020), iar reprezentantele Albionului au contat prin Chelsea (2013 și 2019) și United (2017). În 2021, la Gdansk, trofeul ajunge în Spania sau Anglia pentru al zecelea an consecutiv!

98 de ani de așteptare. Cel mai mare meci din istoria lui Villarreal!

98 de ani pentru un meci. Coordonatele istorice ale SuperFinalei Villarreal - Man. United

Dacă Manchester United e o obișnuită a titlurilor, în Premier League, Champions League sau Europa League, Villarreal și-a petrecut cei 98 de ani de istorie cu gândul la un meci precum cel din această seară. Submarinul Galben nu are niciun trofeu intern, a jucat până acum patru semifinale europene, dar destinul i se va împlini sau nu la Gdansk, într-o seară de 26 mai 2021. Pe o listă a echipelor care au așteptat cel mai mult primul meci european cu un trofeu pe masă, Villarreal nu prinde top 10. Asta pentru că Manchester City (141 de ani de așteptare), Rangers (136) sau Fulham (131) au stat și mai mult cu gândul la ceea ce înseamnă o partidă de totul sau nimic pentru gloria supremă în Europa.

Pe teritoriul lui Unai Emery!

Pentru fanii lui Villarreal, prezența pe banca tehnică a lui Unai Emery e detaliul dătător de speranțe. În timp ce omologul Ole Gunnar Solskjaer se află la prima finală pe banca tehnică a lui Manchester United, Emery are o relație aparte cu Europa League, competiție pe care a câștigat-o de trei ori cu Sevilla și în care a mai jucat alte două finale. Spaniolul a fost atât de prezent în ultimul act al competiției încât bifează o coincidență rară: tot el a ridicat trofeul deasupra capului și în 2015, la ultima finală a Europa League desfășurată în Polonia. Acum, miza e suplimentară, dar Emery a demonstrat de fiecare dată că știe rețeta perfectă pentru a străluci sub presiune și a găsi drumul spre victorie.

Villarreal - Man. United, echipele probabile:

Villarreal: Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Pedraza - Pino, Capoue, Parejo, Trigueros - Gerard Moreno, Bacca

Man Utd: De Gea - Wan-Bissaka, Bailly, Lindelöf, Shaw - McTominay, Fred - Rashford, Bruno Fernandes, Pogba - Cavani

Ultima turnantă înainte de Roland Garros. Vezi cum arată SuperSăptămâna de Tenis pe Superbet

Finalul de sezon se apropie! Vezi cine sunt SuperPortarii marilor campionate!

Sezonul cald începe cu un SuperJoc! Trăiește-ți visul american cu noul Miami Bici!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează