GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

A început returul! Doar 6 puncte între ultimul loc de play-off și primul loc retrogradabil

Articol de GSP - Publicat joi, 14 ianuarie 2021 12:45 / Actualizat joi, 14 ianuarie 2021 12:49

Returul a început cu două egaluri după primele două zile, iar cel dintre Chindia și Poli Iași a ținut diferența dintre play-off și retrogradare de numai 6 puncte. Astăzi, etapa 16 continuă cu FC Botoșani – FC Argeș și CFR Cluj – Clinceni, fiind implicate două echipe care se bat pe primele 6 locuri. Cu cel mai lung sezon regulat de la trecerea la noul sistem, schimbările în clasament sunt mai posibile ca oricând. Reușesc Clinceni și Chindia, revelațiile turului, să își păstreze pozițiile 5 și 6 din clasament? Cursa lor către play-off reîncepe azi, de la 17:00, cu SuperCote și SuperOferte!

În sezoanele anterioare, configurația play-off-ului s-a schimbat cu mult mai puține etape rămase!

Din cele 5 sezoane jucate până acum în actualul sistem competițional, trei au avut răsturnări de situație în urma pauzei de iarnă. Cu mult mai puține etape de jucat decât în acest an, fiind doar 14 echipe în prima ligă. 2015-16 și 2018-19 au fost singurele sezoane în care nicio echipă din top 6 nu a căzut în play-out. Iată ce s-a întâmplat în ultimii ani, odată cu restartul fotbalului:

2015-16: cu 3 etape rămase, lupta pentru ultimul loc de play-off era între Târgu Mureș și Poli Iași. Mureșenii aveau un avans de 3 puncte, care a scăzut la 1 până la finalul sezonului regulat, dar și-au păstrat locul 6.

2016-17: înaintea celor 5 etape din noul an, Gaz Metan era pe podium, cu un avans de 8 puncte față de Astra, aflată pe 7! Mediașul a mai luat doar două puncte în mini-retur, în timp ce Astra a câștigat maximum de puncte și au făcut rocada de locuri! CFR, Craiova și Dinamo, aflate pe 4-6 la finalul lui decembrie, au rămas în play-off. 

2017-18: lupta se anunța, în cele 4 etape rămase, a fi între Botoșani (35 puncte), Viitorul (34) și Dinamo (34). Poli Iași (30) a reușit surpriza și a urcat până pe 6, trecând de Botoșani și de Dinamo

2018-19: nicio schimbare în cele 5 etape din februarie. Sepsi și Viitorul au avut un mini-retur mai slab, dar încheiaseră luna decembrie cu 5 puncte peste locul 7, avans suficient pentru a rămâne deasupra celor de la FC Botoșani, care au avut o lună februarie excelentă.

2019-20: 4 etape s-au jucat în februarie, în care Botoșani a luat toate punctele posibile și a urcat de pe 7 până pe 3. Viitorul, clasată pe 6 la finalul lui decembrie, a căzut în afara locurilor de play-off.

Clinceni și Chindia sunt acum pe 5 și 6

Clinceni, locul 10 al sezonului trecut, a fost marea surpriză din acest an și are 25 de puncte, cu 5 mai multe decât Viitorul. Pe 6 e Chindia, clubul care a terminat pe ultima poziție în 2019-20 dar a fost salvat de la retrogradare. Ochii cluburilor din afara play-off-ului sunt pe ele acum, având la dispoziție 14 etape (și câteva meciuri) pentru a le depăși. Principala urmăritoare e Viitorul, care tocmai a obținut primul succes sub comanda lui Mircea Rednic în restanța cu Hermannstadt și a egalat-o pe Chindia la puncte. Dinamo și Gaz Metan au ajuns la 19 după victoriile din startul etapei 16, iar Botoșani (care joacă acasă azi cu lanterna roșie) e la 18 puncte. O altă candidată la play-off poate fi Astra, după ce a terminat anul 2020 în mare formă, fără eșec în ultimele 6 dispute. 

Meciurile rămase de jucat din prima etapă a returului

Joi, ora 17:00: FC Botoșani – FC Argeș

Joi, ora 20:00: CFR Cluj – Academica Clinceni

Vineri, ora 17:00: UTA Arad – Viitorul Constanța

Vineri, ora 20:00: FCSB – Astra Giurgiu

Vezi ce pariază campionii în SuperSocial!

Intră în SuperSocial, singura rețea socială a pariorilor români, și fii alături de Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Gică Craioveanu și Bogdan Stelea! SuperFotbaliștii Generației de Aur intră zilnic și fac publice biletele jucate de ei pe Superbet. Descarcă și tu aplicația Superbet, deschide cont și arată-le și tu prietenilor ce pariezi sau urmărește pariurile lor, ale marilor fotbaliști sau ale celor mai buni jurnaliști din țară!

Bonusul de Bun Venit te așteaptă, dar și pariul șansă în agenții!

Dacă ești utilizator nou Superbet, pe site sau în aplicația de mobil, te bucuri de un Bonus de Bun Venit Sport de până la 500 lei acordat la primele 3 depuneri! Dar dacă preferi agențiile stradale iar acestea sunt deschise în orașul tău, trece-le pragul cu încredere și bucură-te de Pariul Șansă! Reintrodus la cererea pariorilor, acesta a ajutat zeci de mii de jucători, plătind peste 4 milioane de bilete!

Stephen Curry și Carmelo Anthony sunt singurii jucători în activitate cu 62 de puncte marcate într-un singur meci. Cine înscrie mai mult în acest sezon?

Marin Popa din Balș ne spune cum a câștigat 50.000 de euro la X Jackpot: “Am jucat la același aparat câteva zile, iar Shining King a fost cu noroc”

SuperSpin, SuperHit! Jucătorii online Superbet învârt gratuit zilnic Roata SuperNorocului!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close