GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Activități de făcut cu cei mici acasă

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 ianuarie 2021 15:46 / Actualizat vineri, 29 ianuarie 2021 15:46

Evenimentele recente au adus o serie de schimbări majore în viața de familie și cea profesională și totul s-a mutat în interiorul celor patru pereți ai casei. Dacă pentru adulți este stresant și a fost necesară o perioadă destul de lungă pentru adaptarea la noua normalitate, pentru copii situația este și mai confuză. În special lipsa interacțiunii cu alți copii și a jocului aduc anxietatea în prim plan. 

Mai ales dacă sunt mici, nu este o soluție să le pui tableta în mână și să îi lași în fața televizorului. Nu numai că este foarte nociv pentru săntatea lor dar îi și izolează mai mult. Astfel, părinții trebuie să învețe să devină mai mult decât părinți. Timpul petrecut împreună trebuie valorificat cât mai mult și create o serie de activități distractive care să îi implice pe toți membrii familiei. Totodată, trebuie să fie ceva nou și interesant, ceva ce nu ați mai făcut până acum.

Activități distractive care pot fi făcute cu cei mici în casă 

Pentru a destinde atmosfera și timpul petrecut împreună să fie unul plăcut, puteți organiza seri de jocuri de societate. Există numeroase jocuri interesante, creative și educative care pot oferi o distracție pe cinste pentru întreaga familie. În plus, este o modalitate prin care te poți deconecta de la lumea virtuală și să le oferi copiilor momente de neuitat. 

În afară de jocuri de societate, mai poți investi și în jocuri care necesită creativitate și îndemânare. Poți cumpăra nisip colorat, seturi de modelaj, planșe pentru desen, cărți cu pictură pe numere, kituri pentru origami și multe altele. Nu numai că vor avea o activitate interesantă de făcut dar vor aduna și multe amintiri frumoase. 

Permite celor mici să se implice mai mult și în alte activități, cum ar fi treburile casnice. Nu trebuie să uitați că cei mici se plictisesc repede și sunt nerăbdători. Dacă simți că rămâi fără idei, atunci poți să îți faci o listă mai lungă cu activități în care se pot implica cei mici și să le iei la rând. 

Dansați, faceți yoga, construiți fortărețe din cutiile rămase de la comenzile online și cearceafuri, desenați, colorați, spuneți poezii, cântați, organizați seri de karaoke, citiți sau faceți LEGO. Există multe activități pe care le puteți face împreună și, mai ales să vă simțiți bine in același timp. 

Dacă se apropie un eveniment important, așa cum este ziua unui membru al familiei sau chiar a celor mici, faceți un tort împreună. Efortul va merita, chiar dacă bucătăria va arăta la final ca după război. 

Activități pentru exterior 

În cazul în care aveți o curte, o idee foarte bună este să investești în jucării copii pentru exterior, așa cum sunt mașinuțele, remorcile sau bicicletele. Poți organiza o după amiază de weekend în care să îl înveți pe copil să meargă pe bicicletă, astfel încât atunci când se va vedea cu prietenii să aibă o nouă abilitate pe care să le-o arate. 

Aceste obiceiuri pot să fie menținute pe termen lung și poți cumpăra de fiecare dată un joc nou sau să îndeplinești o dorință a copilului tău, astfel încât să îi faci o bucurie de fiecare dată când aveți nevoie de o activitate interesantă. 

Citește și:

„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Campionate
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”
Superliga
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează