GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

ATP 500 Hamburg: Ultima repetiție înainte de Roland Garros

Articol de GSP - Publicat joi, 24 septembrie 2020 01:20 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 01:20

de Gabriel Ilcu

În săptămâna de înainte de Roland Garros avem calificările turneului care a devenit în contextul actual ultimul Grand Slam din 2020, dar și turneul ATP din seria 500 de la Hamburg. Cândva un Masters, întrecerea din nordul Germaniei a adunat la start sportivi importanți din tenisul mondial în acest an.

Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Gael Monfils, Roberto Bautista Agut, Andrey Rublev, Fabio Fognini, Felix Auger-Aliassime sau Karen Khachanov sunt câteva dintre numele care au apărut pe tabloul principal al turneului denumit Hamburg European Open. La Am Rothenbaum ar fi trebuit să fie prezent și Diego Schwartzman, dar argentinianul s-a retras după ce a ajuns până în finala de la Roma, unde a fost învins de Novak Djokovic. Deschide cont la Superbet și pariază pe cele mai tari meciuri de tenis!

A 114-a ediția a turneului de la Hamburg a debutat cu o surpriză, pentru că principalul favorit, rusul Daniil Medvedev, a fost eliminat marți de Ugo Humbert, cu 6-4, 6-3 în primul tur. Asta înseamnă că nu vom putea avea un duel în finală între primii doi favoriți, Medvedev și Tsitsipas, jucători care s-au contrat în trecut inclusiv pe teren.

După înfrângerea rusului, cei mai bine cotați jucători de pe prima jumătate a tabloului rămân Roberto Bautista Agut și Andrey Rublev, iar aceștia se pot duela în sferturile de finală. Aparent, ambii au meciuri aparent facile în primul tur. Trebuie ținut însă cont de faptul că Dominik Koepfer, cel care se va duela cu spaniolul, a făcut sfert la Roma, în timp ce Tommy Paul, oponentul rusului, este fost campion al juniorilor la Roland Garros. De asemenea, trebuie să amintim că am putea avea un duel în runda secundă între Casper Ruud, semifinalist la Internazionali BNL d'Italia și Fabio Fognini.

Pe jumătatea a doua, singurii capi de serie rămași în concurs sunt Stefanos Tsitsipas, care încă n-a jucat împotriva lui Dan Evans în primul tur, și Karen Khachanov cel care a trecut greu de Struff în runda inaugurală și urmează să-l întâlnească pe Dusan Lajovic în următoarea fază.

De pe sfertul al treilea de tablou, Gael Monfils a fost deja eliminat de Yannick Hanfmann, în primul tur, în timp ce Schwartzman, așa cum am precizat și mai sus, a renunțat la participare. Putem avea o luptă pentru un loc în semifinale între Felix Auger-Aliassime și Cristian Garin, un fost campion la Roland Garros-ul juniorilor după o finală cu Alexander Zverev.

Meciurile de la Hamburg din acest an trebuie privite cu anumite rezerve, ca în cazul întâlnirilor de la orice turneu din săptămâna care precedă un turneu de Grand Slam. De multe ori se întâmplă ca sportivii bine cotați să se prezinte la aceste întreceri pentru a căpăta mai mult ritm de joc înaintea competiției majore și nu neapărat ca să lupte pentru trofeu. Sunt însă și excepții, cum ar fi cea care îl are pe Dominic Thiem. Austriacul a jucat la Lyon în 2018, chiar înainte de a merge la Roland Garros și, după ce a luat titlul acolo, a jucat și final la Paris.

Instalează gratuit cea mai tare aplicație de pariuri sportive din România și pariază oricând și de oriunde!

Tecău, singurul român de la Hamburg

În absența unui jucător la simplu, Horia Tecău este singurul reprezentant al României la Hamburg. Acesta joacă la dublu, alături de partenerul său obișnuit, Jean-Julien Rojer. Aceștia sunt deja în sferturile de finală, după ce, în primul tur, au beneficiat de abandonul principalilor favoriți, columbienii Juan Sebastian Cabal și Robert Farah, la scorul de 6-6, în setul inaugural.

Pentru un loc în semifinale, românul și olandezul vor lupta cu învingătorii meciului care îi opune pe francezii Nicolas Mahut și Fabrice Martin și perechea formată din danezul Frederik Nielsen și Tim Puetz. Pe prima jumătate a tabloului se află și favoriții 3, Lukasz Kubot și Marcelo Melo.

În jumătatea a doua a tabloului avem deja sferturile de finală: Radu Albot / Aisam-ul-Haq Qureshi - Ivan Dodig / Mate Pavic și Kevin Krawietz / Andreas Mies - Wesley Koolhof / Nikola Mektic.

Basilashvili și Leo Mayer, câte două titluri în precedenții șase ani

Turneul de la Hamburg, în perioada în care făcea parte din seria Masters, avea loc în primăvară, cu puțin timp înainte de Roland Garros (competiția de la Paris începea la o săptămână după încheierea celei de la Hamburg). În acele vremuri, Roger Federer a reușit să se impună de patru ori și deține recordul de cele mai multe trofee câștigate la Am Rothenbaum.

După ce a fost retrogradat în seria 500, întrecerea de la Hamburg a început să aibă loc în scurtul circuit european de zgură de după Wimbledon și și-a pierdut din prestigiu, iar marii jucătorii au ajuns tot mai rar aici. Am avut totuși un Federer prezent în 2013 și eliminat în semifinale de un Delbonis venit din calificări, dar și un Nadal, care a câștigat titlul în 2015 după o finală cu Fognini.

Patru dintre ultimele șase trofee puse în joc la simplu au fost cucerite de Leonardo Mayer și Nikoloz Basilashvili. Argentinianul s-a impus în 2014 și 2017, după ce i-a învins pe David Ferrer și, respectiv, Florian Mayer, în timp ce gruzinul a preluat coroana chiar de la sud-american, în 2018 și și-a apărat-o anul trecut în fața lui Andrey Rublev. Georgianul a ieșit deja din cursă în 2020, învins de Roberto Bautista Agut în 2020, pe când Mayer nu s-a prezentat la start.

Hamburg, singurul loc în care Federer i-a dat 6-0 lui Nadal pe zgură

Turneul de la Hamburg este un reper în tenisul mondial. Motivul principal îl reprezintă faptul că, la întrecerea din nordul Germaniei, Roger Federer i-a administrat singurul bagel lui Rafael Nadal chiar pe suprafața favorită a spaniolului. A fost 2-6, 6-2, 6-0 în finala din 2007, atunci când competiția pe zgură avea rangul de turneu Masters în calendarul ATP. Ulterior, după ce Turneul Campionilor s-a mutat de la Shanghai la Londra, Hamburg a decăzut la rangul de turneu 500, iar locul său a fost luat de Madrid, care, până la acea vreme, avea o întrecere organizată în toamnă, în sală. Locul ei a fost luat chiar de Shanghai.

 

Hamburg, turneul la care Năstase l-a învins pe Țiriac

România îl are ca reprezentant în acest an la Hamburg doar pe Horia Tecău, la dublu. Aceasta este și proba în care țara noastră a avut și cel mai mare succes, pentru că niciun conațional n-a reușit să se impună la simplu și nici măcar n-a făcut vreo finală. Au făcut-o doi însă în proba pe echipe, Ilie Năstase și Florin Mergea.

Năstase a câștigat în 1972 alături de cehul Jan Kodes. Cei doi au trecut în finală de Ion Țiriac și Bob Hewitt, cu 4-6, 6-0, 3-6, 6-2, 6-2. Țiriac n-a avut prea mult succes nici anul următor, împreună cu Manuel Orantes. Cei doi au fost învinși de germanii Fassbender și Pohmann, după trei seturi decise la tie-break.

În ceea ce îl privește pe Mergea, el a câștigat în 2014, când a făcut pereche cu Marin Draganja. Românul și croatul i-au învins atunci, în ultimul act pe Alexander Peya și Bruno Soares, cu 6-4, 7-5.

Descoperă oferta completă pentru meciurile de la turneul de la Hamburg și servește pariul câștigător!

Vezi pe SuperSocial cele mai tari bilete pe sporturile tale favorite!

Superbet a lansat rețeaua de socializare a pariorilor. Locul în care te împrietenești cu iubitorii sportului, care sunt pasionați și de pariuri sportive. Poți să te inspiri din biletele plasate de pariorii experimentați, poți comenta aceste bilete, poți lega noi prietenii, poți distribui biletele tale și poți vedea ce pariază ambasadorii Superbet Ilie Dumitrescu și Gică Craioveanu, legende ale fotbalului românesc. Hai în SuperSocial și afirmă-te ca SuperParior!

Bonusul de bun Venit Online și Pariul Șansă în agenții!

Vino la Superbet, vezi în direct și pariază pe meciurile favoritelor tale! Alege online-ul, pe site sau direct din aplicația de mobil, deschide cont, depune și poți încasa Bonusul de Bun Venit Sport ce poate ajunge până la 500 de lei și se acordă la primele tale 3 depuneri! Dacă preferi agențiile de cartier, e și mai bine! Trece-le pragul cu încredere fiindcă pe lângă beneficiile din online, doar în agenție ai și Pariul Șansă, reintrodus la cererea jucătorilor adevărați! Peste 4.000.000 de bilete plasate în ultimele două luni s-au calificat pentru a plăti câștiguri grație Pariului Șansă și zeci de mii de jucători au încasat SuperBani!

#ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER #PARIEMPEBINE

Cu fiecare leu jucat, poți fi SuperPremiat! Ia-ți cardul Superbet, intră în Superbet Club și înregistrează-ți biletele! Un bolid de senzație vrea să fie al tău!

Un bucureștean a câștigat la Superbet 423.000 de euro! E cel mai mare câștig din istoria pariurilor sportive din România

Superbet plătește peste 2.3000.000 de lei în jackpoturi lunare, la aparatele din toate agențiile sale! Află totul despre noile premii SuperHours și vezi cât a crescut X Jackpot!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează