GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Borussia Dortmund – Schalke. Cote speciale pentru cel mai intens derby al Germaniei

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 mai 2020 19:57

Fotbalul din Bundesliga se reia în forță, cu un super meci. Sâmbătă, de la ora 16:30, Borussia Dortmund primește vizita lui Schalke 04. Este cel mai important derby al fotbalului german, iar rivalitatea dintre cele două cluburi din Bazinul Ruhr, cea mai mare zonă industrială a țării, nu are doar conotații sportive, ci și socio-economice. 

Descoperă toată oferta pentru Borussia Dortmund - Schalke, aici.

95 DE ANI DE RIVALITATE 

Pentru a înțelege cât de intensă este rivalitatea dintre Borussia și Schalke, ne întoarcem în timp până în 1925. Germania era în plin proces de refacere după Primul Război Mondial, iar industria începea să-și revină. Schalke, înființată în 1904, era mândria minerilor din Gelsenkirchen. La 32 de kilometri distanță, în Dortmund, oraș renumit pentru industria oțelului, meciurile Borussiei erau principala atracție a muncitorilor, încă din 1909. Totuși, deși extrem de apropiate geografic, reprezentantele industriei cărbunilor, respectiv a celei siderurgice, nu s-au întâlnit până pe 3 mai 1925. Schalke era o echipă mult mai experimentată, iar primul meci a fost câștigat de „albaștri” cu 4-2. Schalke s-a impus și în următoarele două partide, cu 2-0, în 1926 și cu 7-2, chiar la Dortmund, un an mai târziu. Era începutul unei rivalități care avea să dainuie până în zilele noastre. Oțelarii din Dortmund deja începuseră să-i urască pe minerii din Gelsenkirchen.

A urmat o pauză de 9 ani, iar cele două s-au reîntâlnit în Gauliga, noul campionat de fotbal al Germaniei. Schalke și-a tras din nou partea leului și a sporit frustrarea Borussiei, care a reușit să obțină doar un egal în următoarele 14 partide. Minerii erau cea mai bună echipă a Germaniei, iar din cele 13 victorii, în patru dintre ele, Schalke a marcat câte 7 goluri, alte două meciuri s-au încheiat 9-0, iar unul chiar 10-0, scor care a rămas în istorie ca fiind cea mai drastică înfrângere suferită de una dintre cele două rivale din Bazinul Ruhr-ului. Abia pe 14 noiembrie 1943, în plin război, Borussia și-a trecut în cont prima victorie împotriva lui Schalke, care ajunsese deja la 6 titluri de campioană. A fost un 1-0 care a spart gheața, la18 ani și jumătate de la primul Revierderby. 

După încheierea celui de-al doilea Război Mondial, pe 18 mai 1947, „galben-negrii” și-au întâlnit din nou dușmanii, pe care  i-au învins în finala campionatului Westfaliei, punând astfel capăt dominației lui Schalke în regiune. Apoi, în Oberliga, predecesoarea Bundesligii, Borussia a echilibrat încet situația, impunându-se în 9 din următoarele 13 derby-uri și cucerind și trei titluri de campioană. Până la înființarea Bundesligii, în 1963, minerii au mai câștigat un campionat. Avea să fie însă ultimul din istorie pentru Schalke. 

Deschide cont la Superbet și obține Bonusul de Bun Venit de până la 500 Lei!

REVIERDERBY ÎN ERA MODERNĂ

Crearea Bundesligii i-a priit Borussiei, raportându-ne strict la duelurile cu Schalke. Echipa din Dortmund și-a trecut în cont 8 victorii în primele 10 dueluri directe. În anii '70, retrogradarea Borussiei a pus pauză pentru o perioadă întâlnirilor directe. Apoi, în următorul deceniu, a venit rândul lui Schalke să meargă în liga secundă. Din 1991 încoace, fiecare sezon al Bundesligii a avut însă parte de cel puțin două dueluri între cele două mari rivale. Iar cele cinci campionate câștigate de Borussia în ultimele două decenii și jumătate au echilibrat balanța. În 1997, vecinele din Ruhr au fost cele mai bune echipe din Europa, dar în competiții diferite. Borussia a cucerit UEFA Champions League, iar Schalke a triumfat în Cupa UEFA, singurul trofeu major european din istoria clubului din Gelsenkirchen, care mai are în palmares doar Cupa Intertoto. Ultimii ani au adus dueluri incredibile între Borussia și Schalke. În istorie a intrat un meci din noiembrie 2017. La Dortmund, galben-negrii au condus la pauză cu 4-0, dar partida s-a încheiat 4-4, după ce Naldo a reușit golul egalării în cel de-al patrulea minut de prelungiri. La ultima întâlnire directă, la Gelsenkirchen, scorul a fost unul mai puțin întalnit la un Revierderby, 0-0. În doar 9 meciuri din 1991 încoace nu s-a marcat în cel mai intens derby al Germaniei. La Superbet, TGM 0-1 are o cotă de 4.27.

COTE SPECIALE PENTRU BORUSSIA DORTMUND – SCHALKE

Ediția 156 din Revierderby are parte de cote speciale la Superbet. Poți alege să mizezi pe marcatori în meci, iar superstarul Borussiei, Haaland, este creditat cu cele mai mari șanse să înscrie sâmbătă. Un gol al norvegianului și o victorie a gazdelor are cotă de 2.50. Totodată, poți alege intervalul primului gol din meci, numărul de cornere, numărul de cartonașe galbene sau roșii, de faulturi sau ofsaiduri, succesiuni de evenimente, scor corect la final, sau în orice moment al meciului. La fel ca toate meciurile din Bundesliga, Borussia – Schalke poate fi urmărit LiveStream pe site-ul sau în aplicația Superbet. Până acum, în 155 de întâlniri directe, oaspeții de sâmbătă s-au impus de 60 de ori, echipa din Dortmund a câștigat 52 de dispute, iar 43 s-au încheiat la egalitate. 

Instalează aplicația Superbet, urmărește meciurile preferate în direct și pariază oricând și de oriunde

Citește și

Super fotbalul din Bundesliga se întoarce!

5 lucruri de urmărit după reluarea Bundesligii. La Superbet ai cea mai bună ofertă pe Germania!

Bonusul de bun venit Casino la superbet.ro a crescut la 1.200 lei + 300 rotiri gratuite!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează