GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce șanse au românii la Olimpiada de la Tokyo: cum arată cotele la pariuri

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 iulie 2021 15:11 / Actualizat miercuri, 21 iulie 2021 15:11

Vineri, 23 iulie 2021, de la ora 14:00, ora României, capitala Japoniei, Tokyo, va găzdui Ceremonia de Deschidere a celei de-a XXXII-a ediții a Jocurilor Olimpice de Vară. 

Amânat cu un an din cauza crizei mondiale, cel mai prestigios eveniment sportiv internațional se va desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, în condiții excepționale, cele 339 de concursuri din 33 de sporturi urmând a se desfășura fără spectatori străini.

Chiar și în ciuda acestui neajuns, precum și a condițiilor draconice impuse de organizatori, cei aproximativ 11.100 sportivi din 205 țări sau teritorii care au făcut deplasarea în Japonia așteaptă cu nerăbdare startul întrecerilor, recompensa pentru anii de pregătire și sacrificii. 

Printre aceștia se află și 101 sportivi din România. Ei au sarcina de a readuce țara noastră în prim-planul întrecerii, după ce rezultatele ultimelor ediții au fost dezamăgitoare.

Ana Maria Popescu pornește cu prima șansă în întrecerea de Spadă, la o cotă de 5.50 

Ana Maria Popescu (fostă Brânză) este singura campioană olimpică medaliată cu aur din lotul României. După ce în 2008, la Beijing, a terminat a doua în proba individuală de spadă, ea a reușit să obțină titlul olimpic cu echipa în 2016, la Rio de Janeiro. La 36 de ani, sportiva care mai are în palmares titluri mondiale și europene, atât la individual, cât și pe echipe, se află în fața ultimei competiții din carieră.  

Favorită principală în oferta de pariuri 888sport pentru Jocurile Olimpice, cu o cotă de 5.50, Ana Maria nu este văzută în această postură și de specialiștii probei deoarece pregătirea ei a fost afectată de o accidentare la picior. Recunoscută pentru spiritul combativ, sportiva nostră, liderul mondial al competiției de spadă, va încerca să își ofere cel mai frumos final de carieră. Principalele adversare în lupta pentru aur la spadă sunt brazilianca Nathalie Moellhausen (cota 6.50) și chinezoaicele Shen Ling și Yiwen Sun, ambele creditate cu cota 7.00. Astfel, conform cotelor la pariuri pe Jocurile Olimpice, lupta pentru aur la spadă feminin se anunță una foarte strânsă.

Ce șanse au românii la Olimpiada de la Tokyo: cum arată cotele la pariuri

Natația – sportul care ne-a oferit unele dintre cele mai mari surprize

Camelia Potec este ultima campioană olimpică la înot. În 2004, la Atena, ea a reușit să câștige proba de 200 m liber, deși nu primea prea multe șanse înaintea întrecerii. Cu doar 4 ani înainte, la Sidney, brăileanca Diana Mocanu, o performeră a întrecerilor de juniori, a triumfat în probele de 100 și 200 m spate. Avea doar 16 ani, tot atâția cât are și „torpila” David Popovici, reprezentantul României în probele de 100 m liber și 200 m freestyle.

Cu 3 medalii de aur în probele de 50, 100 și 200 m liber și două recorduri mondiale obținute la europenele de juniori, acesta are dreptul să viseze cu ochii deschiși la un concurs excepțional la Tokyo. Bookmakerii 888sport îl văd cu a treia șansă în întrecerea de la 100 m liber, cu cota 3.75, în timp ce la 200 m liber are cota 6.00, a patra din ofertă de pariuri pe natație la Jocurile Olimpice din Tokio.

Ce șanse au românii la Olimpiada de la Tokyo: cum arată cotele la pariuri

Canotajul – rezervorul de medalii olimpice

În topul sporturilor care ne-au adus medalii olimpice, canotajul este întrecut doar de gimnastică. 19 medalii de aur, 10 de argint și 9 de bronz este bilanțul bărcilor care au reprezentat România la întrecerile precedente. Ultima este bronzul adus de echipajul de 8+1 feminin, la Rio, în urmă cu 4 ani, într-o probă pe care am dominat-o cu autoritate o lungă perioadă de timp.

Ca și gimnastica, canotajul a reintrat pe o pantă ascendentă, motiv pentru care bărcii noastre de 8+1 feminin i se acordă șanse mici la victorie (cota 26.00 la 888). Istoria va avea un cuvânt greu de spus în această întrecere, iar echipajul nostru (în componența Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea) poate fi cel care va produce marea surpriză.

Cu șanse mai mari este văzut echipajul de Rame Dublu Feminin, format din Simona Radiș și Nicoleta-Ancuța Bodnar. Cu o cotă de 2.25 în oferta pariuri 888sport pentru Olimpiadă, fetele noastre au o șansă imensă să câștige titlul olimpic, doar sportivele din Noua Zeelandă putând să le pună probleme, conform estimărilor specialiștilor.

Naționala de fotbal revine la Olimpiadă după 56 de ani

Cel mai bun rezultat al reprezentativei de fotbal a României la Olimpiadă a fost înregistrat chiar la ultima participare la compeție. În 1964, la Tokyo, tricolorii obțineau locul 5. Singurul eșec din competiție a survenit în sferturile de finală, 0-2 cu Ungaria. Celelalte rezultate au fost o remiză, 1-1, cu RDG și 2 victorii, 3-1 cu Mexic și 1-0 cu Iran, în grupe și victorii cu 4-1 cu Ghana și 3-0 cu Jugoslavia în meciurile de clasament.

Ce șanse au românii la Olimpiada de la Tokyo: cum arată cotele la pariuri

După 56 de ani, tot la Tokyo, naționala condusă de pe bancă de Mirel Rădoi are șansa să scrie istorie. În categoria de pariuri antepost 888sport, cota afișată pentru obținerea titlului olimpic la fotbal este 31.00, România figurând ca a 9-a favorită. Foarte atractivă este cota 3.75 pentru a câștiga Grupa B, din care mai fac parte Coreea de Sud, Noua Zeelandă și Honduras. 

În ceea ce privește titlul de cel mai bun marcator, românul George Ganea are cota 21.00 la trofeu, una cât se poate de atractivă. Matheus Cunha (Brazilia) și Andre-Pierre Gignac (Franța) sunt principalii favoriți la titlul de golgeter, ambii cu cota 6.00.

Cotele prezentate pot suferi modificări în orice moment.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează