GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Centrala pe lemne – solutia de incalzire ideala a unei locuinte la tara

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 iulie 2019 12:21

Satul romanesc nu a cunoscut inca o evolutie la fel de rapida precum s-a intamplat cu multe localitati din Europa. Drept urmare, conditiile sunt inca destul de proaste, nefiind posibila racordarea la o retea de gaze, la canalizare iar uneori nici macar la o retea de apa curenta. Imposibilitatea racordarii la aceste retele este justificata de inexistenta lor, drept urmare persoanele care locuiesc in aceste zone trebuie sa se adapteze conditiilor existente si sa gaseasca metode de alternative.

Daca foarte multe persoane pot trai fara canalizare, situatia este diferita in cazul incalzirii. Este aproape imposibila supravietuirea in sezonul rece intr-o locuinta in care nu se regaseste nici o sursa de caldura, drept urmare lemnul ramane una dintre cele mai importante resurse folosite pentru garantarea confortului termic in sezonul rece.

Soba clasica pe lemn a fost insa inlocuita in ultimii ani de centrala pe lemne care este mult mai avantajoasa. In primul rand, prin eliminarea sobei pe lemne din interiorul casei se scapa totodata si de mizeria cu care aceasta vine la pachet. Nu mai exista miros de fum si se previne introducerea in locuinta a daunatorilor care pot intra in casa odata cu lemnele de foc.

Mai mult decat atat, centrala pe lemne iti permite sa te poti bucura de incalzirea centralizata cu costuri reduse.

De exemplu, centralele Stropuva, cele care se bucura de foarte multa popularitate si apreciere, au fost automatizate in asa fel incat confortul utilizatorului sa fie unul sporit. Practic, se obtine o autonomie foarte mare si totodata elementele de siguranta garanteaza evitarea accidentelor de orice fel.

Controlul centralelor Stropuva este, de asemenea, foarte usor de efectuat. Nu ai nevoie de cunostinte avansate pentru a putea utiliza aceste modele, iar totul este foarte simplu.

Principalele avantaje ale centralelor pe lemne

Asa cum spuneam, centralele pe lemne se dovedesc a fi foarte avantajoase. Intr-un mediu in care optiunile de incalzire sunt limitate, acestea vin ca o solutie salvatoare. Iar dat fiind numarul mare de avantaje pe care il are incalzirea folosind combustibil solid, popularitatea centralelor pe lemne este foarte bine justificata.

Iata care sunt principalele avantaje de care te poti bucura investind intr-o centrala pe lemne pentru incalzirea locuintei tale:

  • Instalarea centralei pe lemne este usor de realizat deoarece proprietarul nu va fi nevoit sa obtina diferite autorizatii speciale pentru instalarea lor, asa cum se intampla in cazul centralelor pe gaz. Sunt considerate a fi un mod de incalzire foarte sigur, iar de aceea nu necesita obtinerea autorizatiilor speciale;
  • Intr-o zona in care reteaua de gaze naturale este inexistenta, centrala pe lemne este o solutie care se preteaza foarte bine;
  • Randamentul este unul foarte ridicat, iar acest lucru este datorat in primul rand arderii lente. In comparatie cu multe alte tipuri de centrale termice, centralele pe lemne se situeaza printre primele pozitii din punct de vedere al randamentului. De exemplu, centralele Stropuva au un randament de 90%, un procent foarte ridicat;
  • In multe cazuri, centrala pe lemne poate fi legata de echipamentul de incalzire existent, pentru a se face astfel economii considerabile. De asemenea, aceasta mai poate fi instalata si independent;
  • Diversitatea mare de modele de centrale pe lemne din comert este la randul sau un avantaj solid. Practic, exista posibilitatea de a alege un model de centrala care sa raspunda cu precizie nevoilor tale de incalzire. Acestea sunt disponibile in mai multe variante de putere si dimensiuni, astfel incat consumul sa fie eficientizat la maximum;
  • Combustibilul solid se regaseste din belsug pe teritoriul tarii noastre, drept urmare este accesibil la preturi pentru buzunarele tuturor;
  • Cantitatea de caldura eliberata de o centrala termica pe lemne este mult mai mare spre deosebire de multe alte modele de centrale termice.

Modelele de centrale Stropuva prezinta toate aceste avantaje, plus multe altele la fel de importante. De precizat ar fi autonomia de ardere indelungata care in unele cazuri poate ajunge de pana la 24 de ore cu o singura incarcatura cu lemn de foc.

 

 

Consumul unei centrale pe lemne de-a lungul unei ierni

Este curiozitatea pe care o au foarte multe persoane ce se arata interesate de achizitia unei centrale pe lemne. Ei bine, consumul difera de la caz la caz, deoarece intra in calcul foarte multi factori.

Inainte de toate, este important lemnul folosit pentru foc, esenta acestuia precum si gradul de umiditate. De asemenea, gradul de izolare termica a locuintei reprezinta si el un factor important in stabilirea consumului unei centrale termice pe lemne. Zona in care este situata locuinta poate influenta si ea in mod direct consumul centralei pe lemne. Iar acestea sunt doar cateva dintre aspectele ce trebuie luate in considerare atunci cand se vorbeste despre consumul unei centrale termice pe lemne.

Sa nu uitam nici de suprafata care necesita incalzire, cu cat este mai mare cu atat va creste si consumul de lemne.

Ce trebuie sa tii minte despre consumul unei centrale termice pe lemne este faptul ca acesta se dovedeste a fi in final foarte avantajos. Centralele termice pe lemne sunt economice, iar randamentul foarte bun permite utilizarea unei cantitati mici de lemne pentru incalzirea intregii locuinte.

Poti afla insa consumul centralei termice dorite consultandu-te cu un specialist. Nu uita insa si de faptul ca este importanta si alegerea unei centrale termice de calitate. O centrala ieftina va consuma combustibil mult si va oferi putina caldura, in timp ce in cazul unei centrale de calitate situatia este cu totul diferita.

Concluzia nu poate fi alta decat ca modelele de centrale pe lemne raman in continuare o optiune viabila, avantajoasa si rentabila in zonele care lipseste reteaua de gaze. Iar multi proprietari vor prefera probabil sa foloseasca in continuare o centrala pe lemne chiar si atunci cand reteaua de gaze va fi extinsa si in zonele in care astazi lipseste.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează