GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cupa Davis 2021 | Djokovic sau "armata rusească"? Totul despre lupta pentru ultimul mare trofeu din acest an

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 noiembrie 2021 15:46 / Actualizat vineri, 26 noiembrie 2021 15:46

Desprinsă de tradiția ultimilor ani și reinventată de Gerard Pique într-un format mult mai interactiv și dinamic, Cupa Davis își caută campionii din 2021, după ce în 2020 pandemia a anulat competiția. La fel ca în cazul circuitului ATP, lupta pentru Salatiera de Argint se va da între națiunile primilor doi jucători ai lumii: Serbia lui Djokovic și Rusia lui Medvedev! Cum echipa are un rol mult mai important în marea competiție a finalului de an, avantajul pare, în acest moment, de partea rușilor!

Nu ai cont pe Superbet? Creează unul acum, ia bonusul de bun-venit și bucură-te de SuperTenisul din final de an!

Djokovic și Medvedev caută gloria în "patria" lui Nadal

Trecută la un sistem cu șase grupe de câte trei echipe, meciuri de trei seturi și confruntări de cel mai bun din trei dueluri (două de simplu și unul de dublu), faza finală a Cupei Davis 2021 aduce la start cele mai bune 18 naționale: patru semifinaliste din 2019 (Canada, Marea Britanie, Rusia și Spania), 12 câștigătoare de play-off-uri în martie 2020 (Australia, Austria, Columbia, Croația, Cehia, Ecuador, Germania, Ungaria, Italia, Kazahstan, Suedia, SUA) și două wild-carduri (Serbia și Franța).

Grupele Cupei Davis 2021:

  • A: Spania, Rusia, Ecuador
  • B: Canada, Kazahstan, Suedia
  • C: Franța, Marea Britanie, Cehia
  • D: Croația, Australia, Ungaria
  • E: SUA, Italia, Columbia
  • F: Serbia, Germania, Austria

Dacă în 2019 competiția s-a jucat doar în Spania, la Madrid, organizatorii au fost forțați de pandemie să împartă prima fază în trei orașe: Madrid, Innsbruck și Torino. Apoi, Madridul va găzdui două sferturi de finală, câte unul se va juca în Austria și Italia, iar semifinalele și finala vor avea loc în capitala Spaniei, tărâmul marelui absent Rafael Nadal. În sferturi vor ajunge cele șase câștigătoare de grupă, dar și cele mai bune două locuri secunde.

Rusia vine cu patru jucători de top 30. Patru țări nu au jucător de top 100!

Din punct de vedere al loturilor, Rusia arată de departe cel mai bine. Cu Medvedev (2 ATP), Rublev (5 ATP), Karatsev (18 ATP) și Khachanov (29 ATP), rușii formează cel mai puternic cvartet al competiției și au cele mai bune opțiuni, atât pentru simplu, cât și pentru dublu, unde vor miza pe perechea Rublev/Khachanov. Urmează Serbia, cu liderul mondial Novak Djokovic, Dușan Lajovic (33 ATP), Filip Krajinovic (42 ATP), Laslo Djere (52 ATP) și Miomir Kecmanovic (68 ATP). Iar podiumul e prins de Italia, care mizează pe trei jucători de top 40: Jannik Sinner (10), Lorenzo Sonego (27), Fabio Fognini (39).

La polul opus găsim patru țări care se prezintă la faza finală a Cupei Davis fără jucător din top 100: Austria, venită fără starul Dominic Thiem și condusă de Dennis Novak (118 ATP), Canada lui Vasek Pospisil (133 ATP), Columbia lui Daniel Elahi Galan (111 ATP) și Ecuadorul lui Emilio Gomez (149 ATP). Din Ecuador vine și cel mai slab clasat jucător în clasamentul de simplu, Cayetano March prinzând lotul din postura de loc 701 ATP.

Nole caută a doua Salatieră de Argint. După 11 ani!

De-a lungul secolului 21, Spania s-a dovedit forța dominantă în Cupa Davis, "Furia Roja" adunând nu mai puțin de șase succese, inclusiv cel din 2019. La această ediție însă, ibericii nu se vor baza pe Rafael Nadal și noua senzație Carlos Alcaraz, motiv pentru care șansele lor au scăzut considerabil.

În schimb, Novak Djokovic visează la al doilea trofeu al carierei, după cel din 2010. Atunci, Serbia a învins dramatic Franța, la Belgrad, cu scorul 3-2, după o desfășurare demnă de un thriller. Conduși cu 2-1 după primele două zile, sârbii au întors soarta finalei în ziua a treia, cu victoria lui Nole în fața lui Monfils și cu succesul adus de Viktor Troicki, 3-0 la seturi în fața lui Michael Llodra. În 2021, Djokovic a rămas racheta numărul unu a ex-iugoslavilor, în timp ce Troicki va conduce echipa din postura de căpitan-nejucător.

SuperAvantajul tău pentru bilete verzi!

Ți-ai imaginat că există o modalitate mai ușoară și mai rapidă de a câștiga pariurile pe tenis? Dacă nu, noi îți spunem că DA! Pentru că pe Superbet un set câștigat cu 6-0 de jucătorul sau jucătoarea pe care ai pariat la începutul meciului e sinonim cu un pariu verde. Scapi mai repede și mai ușor de emoții, nefiind nevoit să mai aștepți rezultatul final al duelului. Adăugăm și SuperStatisticile disponibile pentru fiecare jucător în parte și ai un tablou complet pe Superbet pentru SuperSăptămâna de Tenis!

Jackpot-ul Superbet de inimă neagră a ajuns la o sumă amețitoare de 5,760,658.07 Lei, nou record absolut în România!

SuperCâștig la SuperProno: Argentina – Brazilia fără secrete pentru 4 jucători. Câștig de 15.000 lei fiecare!

Slingo Centurion – bingo, sloturi și distracție din plin, spin după spin

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează