GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De Bruyne vs. Kante e duelul care poate decide finala Ligii Campionilor. Totul despre meciul istoric dintre City și Chelsea

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 mai 2021 14:01 / Actualizat vineri, 28 mai 2021 14:01

Manchester City și Chelsea se înfruntă sâmbătă, de la ora 22:00, în marea finală a Ligii Campionilor 2020/2021. Cel mai așteptat meci al sezonului îi aduce față în față pe Pep Guardiola și Thomas Tuchel, pe Kevin de Bruyne și N'Golo Kante, iar lumea fotbalului se conectează la cele 90 (sau 120 de minute) care vor decide Regina Europei în acest an. Guardiola vrea primul titlu european după zece ani, Tuchel joacă a doua finală consecutivă în Ligă, iar Aguero încearcă să-și încheie dinastia pe Etihad cu singurul mare trofeu care-i lipsește. City - Chelsea promite spectacol, așa că nu ai voie să-l ratezi: fă-ți acum cont pe Superbet, ia bonusul de bun-venit și intră în atmosfera marii finale!

De Bruyne și Kante, punctele de referință

Fiecare mare echipă din istoria fotbalului, indiferent de cât de bine organizată e, are un punct fix. Acel jucător care dictează tempoul, de a cărui formă de moment depinde rezultatul și care iese în față în momentele decisive. De obicei, ei vin din linia ofensivă, dar sunt exemple, precum Claude Makelele, Sergio Busquets, Lothar Matthaus sau N'Golo Kante, care contrazic regula. Despre francez s-au scris râuri de cerneală, iar povestea sa impresionantă, cu drumul de la Caen la Chelsea, via Leicester, e arhicunoscută.

În marele meci de sâmbătă seară, specialiștii au căzut de acord că cel mai important duel e cel dintre De Bruyne și Kante sau, altfel spus, creierul lui Manchester City vs. omul bun la toate al lui Chelsea. Belgianul impresionează prin eleganță, are cifre ofensive foarte bune și e văzut drept unul dintre favoriții la Balonul de Aur, dar francezul aleargă cât e nevoie, interceptează mingi, urcă linia de mijloc și, în unele momente, creează pericol. Care dintre lideri își va conduce echipa spre victorie? Vezi SuperOferta Superbet pentru finala Ligii Campionilor, alege dintre sutele de opțiuni și Pariuri Speciale și plasează-ți biletele!

City și definiția răbdării: 141 de ani pentru o șansă istorică!

Dacă în multe dintre precedentele finale istoria avea întâietate și cluburile de tradiție se găseau printre finaliste, 2020/2021 aduce în lumina reflectoarelor un detaliu interesant: cele două rivale din Premier League au așteptat fiecare mai bine de un secol pentru a juca un meci european cu trofeul pe masă. Pentru Manchester City, club care a stat mereu în umbra rivalei Man. United, finala din acest an e o premieră absolută pe plan european, după 141 de ani de așteptare, cel mai mare astfel de interval din istorie. Dincolo, Chelsea a fost ceva mai "prolifică" și a așteptat "doar" 103 ani pentru un meci de totul sau nimic cu spectrul gloriei europene deasupra capului. S-a întâmplat în 2008, când John Terry rata un penalty crucial și amâna marele vis al lui Roman Abramovich în finala de la Moscova contra lui Manchester United.

De Bruyne vs. Kante e duelul care poate decide finala Ligii Campionilor. Totul despre meciul istoric dintre City și Chelsea

Anglia e mândră: doar a opta finală cu echipe din aceeași țară

A câștiga Liga Campionilor e, prin definiție, un sentiment aproape suprem, dar a învinge în finală o mare rivală de pe plan intern e ceva și mai și. Iar City - Chelsea e doar al optulea meci din istoria competiției în care învingătoarea se va decide dintre două echipe din aceeași țară și al treilea în care protagonistele sunt din Premier League. Amintitul Chelsea - Man. United (2008) și Liverpool - Tottenham sunt precedentele ocazii în care Albionul a avut întâietate în ultimul act, iar Spania (Real - Valencia, în 2000, Real - Atletico, în 2014 și 2016), Italia (Milan - Juventus, în 2003) și Germania (Bayern - Dortmund, în 2013) sunt singurele țări care se mai pot mândri cu o asemenea performanță!

Manchester City - Chelsea, echipele probabile:

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Rúben Dias, Zinchenko - Bernardo Silva, Fernandinho, Gündoğan - Mahrez, De Bruyne, Foden

Chelsea: Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rüdiger - Azpilicueta, Jorginho, Kanté, Chilwell - Pulišić, Werner, Mount

Finalele sunt de obicei echilibrate și nimeni nu riscă, dar, în cazul unei excepții, tu poți profita: Pe Superbet ai Opțiunea SuperAvantaj, care-ți transformă pronosticurile în câștigătoare dacă echipa pe care ai pariat ajunge să conducă la o diferență de două goluri!

Ultima turnantă înainte de Roland Garros. Vezi cum arată SuperSăptămâna de Tenis pe Superbet

Finalul de sezon se apropie! Vezi cine sunt SuperPortarii marilor campionate!

Sezonul cald începe cu un SuperJoc! Trăiește-ți visul american cu noul Miami Bici!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Citește și:

România s-a calificat în semifinalele Europeanului de minifotbal » Urmează marele test: reeditarea finalei CM din 2023
Altele
România s-a calificat în semifinalele Europeanului de minifotbal » Urmează marele test: reeditarea finalei CM din 2023
Kosovarii anunță: „Au bătut palma cu Rapid” » Cât încasează Șucu în total pe Krasniqi și Rrahmani
Superliga
Kosovarii anunță: „Au bătut palma cu Rapid” » Cât încasează Șucu în total pe Krasniqi și Rrahmani
Reacția lui Mititelu, când a auzit ce a spus Claudiu Niculescu în „războiul Craiovelor”: „Caracter și bărbăție, nu lașitate!”
Liga 2
Reacția lui Mititelu, când a auzit ce a spus Claudiu Niculescu în „războiul Craiovelor”: „Caracter și bărbăție, nu lașitate!”

Avem lista de rezervă a selecționerului României! Cele 4 nume de back-up pentru Euro 2024 + termenul pentru închiderea listei

Povestea României la primul Euro, din 1984: am lăsat Italia acasă! » Fără niciun stelist, cu cel mai tânăr selecţioner pe bancă şi debutul lui Hagi la un turneu final la doar 19 ani


Comentarii (1)
mandelu
mandelu  •  31 Mai 2021, 15:35

Kante,un jucator fantastic !! Joaca oriunde vrea el,la orice echipa !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează