GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ei sunt campionii de la care ar trebui să se inspire românii din Super Ligă! Giani Kiriță a oferit cea mai mare surpriză din fotbalul turc

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 ianuarie 2021 11:06 / Actualizat vineri, 29 ianuarie 2021 11:16

Un titlu se câștigă greu oriunde în lume, dar în Turcia chiar e ceva cu care mulți se întâlnesc o dată în viață sau deloc. De când se folosește mingea fără șiret, Super Liga a fost dominată de Galatasaray, Fenerbahce și Beșiktaș, trioul magnific și rapace din Istanbul. Trabzon a profitat de degringolada din anii ‘70 și ‘80 și a băgat repede în sac câteva trofee, dar succesele lui Bursaspor și Basaksehir au fost vecine cu miracolul. 

Și copiii știu de performanțele lui Hagi, Popescu sau Adrian Ilie pe Bosfor, dar exemplele lor pot mai mult să toarne plumb în picioarele lui Toșca și Maxim. Cu adevărat motivante pentru aceștia pot fi titlurile câștigate de jucători care n-au stat prea mult în lumina reflectoarelor, cum sunt Filipescu, Luțu, Kiriță sau Măldărășanu. Poveștile lor pot oferi românilor lui Gaziantep combustibilul necesar cursei în care se întrec cu trioul de aur al Turciei. Azi e o nouă luptă din război, cu Galata Împăratului Fatih Terim.

Deschide cont online la Superbet și pariază pe partidele românilor din Super Liga turcă! Gaziantep – Galatasaray e lupta de azi!

Galatasaray a urcat pe culmi mulți români

Mondialul din SUA 1994 a fost o vitrină extraordinară pentru jucătorii noștri și nu doar pentru cei prezenți la turneul final. Desigur, Gheorghe Hagi și Gică Popescu au fost aproape sultani la Istanbul, dar Galatasaray a creat în jurul lor o adevărată enclavă valahă, care a profitat din plin de succesele leilor. Astfel, se întâmplă ca Ionuț Luțu, Iulian Filipescu și Radu Niculescu să aibă în palmares titlul cu cea mai premiată echipă din istoria Turciei, contribuind mai mult sau mai puțin pentru obiectiv, la finalul anilor ‘90, început de ani 2000.  

Verifică aici oferta la zi din Super Liga turcă și nu uita de Specialele pe care Superbet le oferă la toate meciurile!

Măldărășanu a câștigat două titluri într-un singur sezon

Un caz rar în fotbal este cel al fostului mijlocaș Marius Măldărășanu, cel care a avut o perioadă de grație în anii 2000, în tricoul Rapidului, încununată și cu selecții la echipa națională. Acesta a început sezonul 2002-2003 în Giulești, unde a jucat tot turul. În ianuarie 2003, Măldărășanu a prins transferul la Beșiktaș și nu l-a ratat. A mers imediat pe Inonu, dar a jucat doar câteva meciuri până la finalul acelei stagiuni, pentru că s-a accidentat la genunchi. Rapid și Beșiktaș au încheiat sezonul 2002-2003 pe locul 1, iar Măldărășanu a primit medalii de campion atât în România, cât și în Turcia, bifând suficiente meciuri pentru asta la ambele. 

Giani Kiriță și cutremurul de la Bursa

Dacă cei enumerați anterior pot mira mai mult prin meteorismul lor în Turcia, Galata și Beșiktaș forțându-i practic să devină campioni chiar și fără voie, cel mai relevant pentru Alin Toșca, Alexandru Maxim și Gaziantep e succesul lui Giani Kiriță. Fostul fundaș al lui Dinamo a plecat din Ștefan cel Mare în 2003 și a ajuns mai întâi la Samsunspor. A trecut apoi pe la Gaziantepspor și Ankaragucu, pentru ca în 2008 să ajungă la Bursaspor, în mijlocul unui grup incredibil și organizat magistral de Ertugrul Saglam. Maximul lui a fost în sezonul 2009-2010, când Bursa a încheiat cu un punct peste Fenerbahce și 11 peste Galatasaray și Beșiktaș, devenind pentru prima dată în istorie campioană a Turciei. Pe cale de consecință, Kiriță și-a trecut în palmares un titlu nesperat. 

Află instant toate noutățile și promoțiile de pe Canalul de Telegram Superbet Oficial!

Bonusul de bun venit, plus pariul șansă în agenții!

Alege online-ul, pe site sau direct din aplicația de mobil, deschide cont, depune și poți încasa imediat un Bonus de Bun Venit Sport ce poate ajunge până la 500 de lei și se acordă la primele tale 3 depuneri! Dacă preferi agențiile de cartier, e și mai bine! Trece-le pragul cu încredere fiindcă pe lângă beneficiile din online, doar în agenție ai și Pariul Șansă, reintrodus la cererea jucătorilor adevărați! Câteva milioane de bilete plasate în ultimele luni s-au calificat pentru a plăti câștiguri grație Pariului Șansă și zeci de mii de jucători au încasat superbani!

Intră pe SuperSocial și fă spectacol pe chaturile partidelor!

Bucură-te de noua dimensiune a experienței Superbet! După ce îți instalezi aplicația de pariuri sportive, setează-ți și profilul pe SuperSocial, rețeaua de socializare a celor care iubesc pariurile sportive. Poți vedea cine sunt cei mai experimentați, cine sunt cei mai inspirați, poți vedea și plasa și tu biletele lor, poți distribui și biletele tale, îți poți face noi prieteni și te poți afirma în cea mai tânără comunitate de pariori din România! Mai mult, îi poți întâlni pe ambasadorii Superbet, Ilie Dumitrescu și Gică Craioveanu, dar poți descoperi și persoane necunoscute, ca tine, dar care te pot inspira maxim prin biletele plasate și modul original în care le gândesc!

#PariemPeBine     #ÎmpreunăSuntemSuper

de Gigi Stancu, Superbet

Fotbalul e tot mai popular în Australia, iar pariorii simt asta! Diminețile încep cu A-League și cu vedetele aduse din Europa

Cine îl oprește pe SuperLewa? Polonezul lui Bayern Munchen se îndreaptă autoritar spre prima lui Gheată de Aur!

Antrenorii români au Europa la picioare! Află cine sunt aceștia!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează