GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Găsește Big Sam rețeta pentru o nouă minune? Allardyce, în pericol să retrogradeze pentru prima dată

Articol de GSP - Publicat joi, 22 aprilie 2021 13:36 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 13:42

66 de ani. O carieră de antrenor de 27. 10 echipe de club antrenate și o națională – cea a Angliei. 8 dintre cele 10, conduse în Premier League. 0 echipe de top. 0 retrogradări. „Big” Sam Allardyce și-a creat un renume în Marea Britanie pentru redresarea imediată a cluburilor aflate în criză profundă. S-a obișnuit, în ultimii ani, să preia „din mers” echipe clasate pe locurile retrogradabile și să le țină în Premier League. A făcut-o cu Sunderland și Crystal Palace atunci când nimeni nu îi dădea vreo șansă, iar acum încearcă să o facă și cu West Bromwich Albion. 

Victorii clare cu Chelsea și Southampton. Semnalul asaltului final?

Allardyce a devenit antrenorul lui West Brom la mijlocul lui decembrie. Echipa era în stare critică, pe locul 19, cu doar 6 puncte după primele 12 etape și un lot mult sub nivelul Premier League. Chiar dacă redresarea nu a fost imediată, a reușit să mai adune 18 puncte, iar în ultimele două etape a obținut victorii atât neașteptate, dar și extrem de răsunătoare: 5-2 pe terenul lui Chelsea și 3-0 cu Southampton. Succesul de pe Stamford Bridge a venit și în contextul în care Thiago Silva a fost eliminat după jumătate de oră, la scorul de 1-0. Totuși, West Brom a înscris de 5 ori împotriva lui Thomas Tuchel, tehnician care a „închis” defensiva, primind doar 9 goluri odată cu venirea la Chelsea. Altfel spus, peste jumătate din golurile primite de Chelsea sub comanda lui Tuchel au fost înscrise de băieții lui Allardyce. Într-o perioadă în care londonezii au jucat cu Tottenham, Liverpool, Man United, Man City și de două ori cu Atletico Madrid, fără să primească gol!

West Brom mai are 9 puncte de recuperat în fața celor de la Burnley, locul 17 în Premier League. Allardyce mai are la dispoziție 7 meciuri pentru asaltul final și pentru un nou miracol.

Are antecedente: în 2016 a salvat-o pe Sunderland fiind neînvins în ultimele 6 etape

Situația actuală a lui West Brom seamănă cu una prin care „Big Sam” a mai trecut în urmă cu 5 ani. Și atunci părea o misiune imposibilă salvarea lui Sunderland. În etapa 32, „pisicile negre” erau pe loc retrogradabil și pierdeau cu Leicester, formația pe care o înfruntă diseară West Brom. Au urmat 6 meciuri fără înfrângere în finalul campionatului, serie prin care Sunderland a trecut deasupra liniei și a trimis în liga secundă marea rivală din Newcastle. Leicester – West Brom se joacă diseară, la 22:00! SuperDuelul zilei din Anglia are o miză importantă și pentru gazde. După două înfrângeri consecutive, „vulpile” riscă acum să piardă locul de Champions League, urmăritoarele venind la doar un punct de top 4.

Istoricul lui Big Sam. Unde a preluat echipele și unde le-a dus

Bolton (1999-2007): locul 12 în liga a doua. A promovat în Premier League și a transformat-o pe Bolton într-o echipă redutabilă, de prima jumătate a clasamentului. În 2007, când a demisionat, terminase sezonul pe locul 5.

Newcastle (2007-2008): locul 15 în Premier League la finalul sezonului precedent. Allardyce a fost concediat după doar câteva luni, cu Newcastle aflată pe locul 11.

Blackburn (2008-2010): locul 19 în Premier League, pe 17 decembrie. A evitat retrogradarea, terminând sezonul pe locul 15, iar în următorul pe 10. A fost concediat în decembrie 2010, cu echipa pe locul 13.

West Ham (2011-2015): locul 20 în Premier League în sezonul precedent. Allardyce a preluat echipa în Championship, cu obiectivul de a reveni în prima ligă. A promovat imediat și a avut apoi în fiecare an clasări la mijlocul clasamentului, plecând la finalul contractului.

Sunderland (2015-16): locul 19, cu doar 3 puncte după 9 etape. A evitat retrogradarea, terminând pe 17, apoi a plecat pentru a deveni selecționerul Angliei – unde a stat doar un meci.

Crystal Palace (2016-17): locul 17, echipa câștigând doar un meci din ultimele 10. A terminat pe 14 și a plecat la finalul sezonului.

Everton (2017-18): locul 13 după aproape o jumătate de sezon. A terminat pe locul 8, fiind concediat din cauza stilului de joc defensiv.

West Brom (2020-): locul 19, pe care se află și acum, cu 7 etape rămase.

Găsește Big Sam rețeta pentru o nouă minune? Allardyce, în pericol să retrogradeze pentru prima dată

SuperPariurile europene sunt în SuperSocial!

Intră în SuperSocial, singura rețea socială a pariorilor români, și fii alături de Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Gică Craioveanu și Bogdan Stelea! SuperFotbaliștii Generației de Aur intră zilnic și fac publice biletele jucate de ei pe Superbet. Descarcă și tu aplicația Superbet, deschide cont și arată-le și tu prietenilor ce pariezi sau urmărește pariurile lor, ale marilor fotbaliști sau ale celor mai buni jurnaliști din țară!

Bonusul de Bun Venit te așteaptă, dar și pariul șansă în agenții!

Dacă ești utilizator nou Superbet, pe site sau în aplicația de mobil, te bucuri de un Bonus de Bun Venit Sport de până la 500 lei acordat la primele 3 depuneri! Dacă preferi agențiile stradale iar acestea sunt deschise în orașul tău, trece-le pragul cu încredere și bucură-te de Pariul Șansă! Reintrodus la cererea pariorilor, acesta a ajutat zeci de mii de jucători, plătind peste 4 milioane de bilete!

Jackpot istoric plătit de Superbet! Vino să-l cunoști pe cel care a încasat 2.807.123 lei și ne-a răspuns la 10 întrebări!

Un bihorean a bifat un nou record la Superbet: 500.000 de lei câștigați pe un singur bilet!

Câțiva prieteni din Otopeni au devenit primii milionari în euro, la Superbet! E cel mai mare câștig din istoria pariurilor sportive din România!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează