GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Iată ce situații ale pierderii dinților "acoperă" un implant dentar, la propriu și la figurat!

Articol de GSP - Publicat joi, 16 martie 2023 15:17 / Actualizat joi, 16 martie 2023 15:17

Neînlocuirea la timp a dinților extrași poate determina o serie de probleme cu impact direct asupra sănătății orale. Consecințele nu constau doar în deteriorarea aspectului estetic, ci și în afectarea funcționalității corespunzătoare a întregii danturi. Fiind un mecanism unitar, dantura suferă modificări generale atunci când din echipa sa completă se pierde un element. 

Tendința dinților de a completa spațiile rămase libere și de a prelua din funcțiile dintelui care a fost extras sau care a căzut este un fenomen cu repercusiuni grave în timp. Tocmai de aceea, pentru a evita situațiile medicale complexe, specialiștii recomandă inserarea unui implant dentar de ultima generatie ori imediat după ce a avut loc extracția, ori în 6-8 săptămâni de la aceasta, pentru vindecarea alveolei care a susținut dintele natural.

Apelarea în timp util la aceste dispozitive salvatoare de înlocuire a dinților lipsă poate acoperi numeroase scenarii. Caracteristicile acestora nu doar că îți vor reda estetica plăcută a unui zâmbet irezistibil, ci vor elimina și multe dintre riscurile la care este expusă sănătatea orală și generală. Iată ce situații ale pierderii dinților sunt rezolvate cu ajutorul implantologiei moderne! 

Refacerea esteticii dentare și faciale

Cel mai ușor perceput avantaj al unui implant dentar este refacerea esteticii dentare și faciale. În cazul în care cei extrași sunt dinții frontali sau premolari, se constată modificări nu doar din perspectiva aspectului, ci și a comportamentului. Astfel, din cauza impactului vizual declanșat, se instalează rapid starea de disconfort în mediul social, fiind puternic afectată încrederea de sine. 

Vestea bună este că tratamentele cu implant dentar pot reabilita condiția celor care se confruntă cu aceste inconveniente. Coroanele montate pe dispozitivele cu rol de rădăcină refac în mod fidel aspectul dinților, obținându-se uneori chiar o estetică mai bună decât cea inițială cu care a fost înzestrat pacientul. Dacă pierderea dinților frontali ți-a dat viața peste cap, nu mai amâna începerea unui tratament personalizat! Efectuarea sa îți va readuce starea de bine mai repede decât ai fi crezut! 

Problemele de masticație

Atunci când se pierd mai mulți dinți, pe lângă preocuparea estetică, apar și problemele de masticație. Dacă dinții extrași sunt pe o parte, apar probleme în articulația temporo-mandibulară, iar dacă sunt extrași pe ambele părți, dinții din față cedează sub presiunea forțelor masticatorii mari la care sunt supuși. Înlocuirea rapidă a spațiilor libere are beneficiul de a evita deplasarea dinților vecini și de a reechilibra raportul de forțe.

Iată ce situații ale pierderii dinților

Completarea uneia sau ambelor arcade 

Pacienții cărora le lipsesc mai mulți dinți sau toți dinții sunt, de obicei, purtători de proteză. Din cauza neplăcerilor asociate cu purtarea acestui dispozitiv, aceștia optează pentru înlocuirea   protezei clasice cu o suprastructură detașabilă pe implant dentar sau cu o lucrare fixă. Dacă te decizi pentru varianta fixă, ai două soluții: cea tradițională, cu inserarea a 8-10 dispozitive pe fiecare arcadă, osteointegrarea de 3-6 luni și apoi atașarea lucrării protetice sau cea de ultimă generație, Fast and Fixed, care implică inserarea a numai 4 – 6 dispozitive pe arcade și atașarea coroanei provizorii, într-o singură zi. 

Soluția ultrarapidă este din ce în ce mai solicitată, datorită timpului foarte scurt în care oferă o dantură complet funcțională și perfect estetică. În numai 24 de ore, fără intervenții de sinus lift și adiție de os, acest tratament minim invaziv poate reface întreaga dantură, folosind un număr mult mai mic de dispozitive în comparație cu soluția clasică. 

Programează o consultație la medicul implantolog și află direct de la acesta ce tratament cu implant dentar este mai potrivit pentru cazul tău! Cu noile generații de dispozitive, poți avea o dantură impecabilă, mai repede decât ai fi crezut.  

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează