GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Islanda – România: Generația de Aur, ultima care a câștigat un meci cu calificarea „pe masă”

Articol de GSP - Publicat joi, 08 octombrie 2020 12:47 / Actualizat joi, 08 octombrie 2020 12:47

Toamna decisivă a României pentru calificarea la Europeanul de anul viitor începe diseară, de la 21:45, la Reykjavik. Șansa suplimentară oferită de play-off-ul Ligii Națiunilor aduce România într-o semifinală cu Islanda, care ar fi urmată de finala cu câștigătoarea meciului dintre Bulgaria și Ungaria. Meciurile decisive s-au dovedi a fi problematice pentru prima noastră reprezentativă, care nu a mai câștigat un meci jucat cu calificarea „pe masă” din preliminariile Mondialului din 1994!

În 1993, România obținea biletele spre SUA grație golurilor lui Hagi și Răducioiu din Țara Galilor. Un eșec ne-ar fi lăsat acasă, iar povestea Mondialului American nu ar fi existat. Cine înscrie diseară? Vezi toate Specialele disponibile și pariază pe favoritul tău pe Superbet!

Chiar dacă România s-a calificat la Europenele din 2000, 2008 sau 2016, niciuna dintre campaniile de calificare de atunci nu a dus echipa noastră într-un meci decisiv, în care eșecul ne-ar fi putut lăsa acasă. După Generația de Aur, România a fost de 3 ori în această situație: două baraje pentru Mondial, ambele pierdute (Slovenia în 2002 și Grecia în 2014) și meciul de tristă amintire din Danemarca, septembrie 2003, unde am fost egalați în minutul 95 și am ratat EURO 2004.

Ultima victorie „crucială”, în toate preliminariile, a fost obținută tocmai în noiembrie 1993! Țara Galilor – România 1-2, în ultima etapă a calificărilor pentru Mondialul din SUA. La European, căutarea succesului decisiv merge și mai departe, până în noiembrie 1983: Cehoslovacia – România 1-1, egal cu care am rămas liderii grupei, peste Suedia și Cehoslovacia.

Cotele Superbet anunță un baraj echilibrat, în care Islanda e ușor favorită: 1.82 pentru calificare, față de 1.98 pentru România!

Doar al treilea meci cu Islanda. Primele două, câștigate cu 4-0!

România a mai jucat împotriva Islandei doar în preliminariile Mondialului din 1998, câștigând cu 4-0 și acasă, și în deplasare. Echipa noastră era atunci printre cele mai puternice din lume, cu Generația de Aur, în timp ce Islanda era o națională mică a Europei. Lucrurile s-au schimbat mult între timp: cu generația actuală, nordicii au ajuns în sferturile de finală de la EURO 2016 și s-au calificat la Mondialul de acum 2 ani.

Avantajul nostru este dat și de vârsta înaintată a jucătorilor islandezi: 9 dintre cei anunțați titulari au depășit deja 30 de ani, cele două excepții având 29. România, în schimb, are o medie de vârstă mult mai scăzută a primului 11 și mulți jucători tineri pe bancă, a căror prospețime poate conta mult dacă meciul ajunge în prelungiri.

Echipe probabile

Islanda: Halldorsson (Valur, 36 ani) – Palsson (Darmstadt, 29 ani), Arnason (Vikingur, 37 ani), R. Sigurdsson (Copenhaga, 34 ani), Skulason (Oostende, 33 ani) – J. Gudmundsson (Burnley, 29 ani), Gunnarsson (Al Arabi, 31 ani), G. Sigurdsson (Everton, 31 ani), Bjarnason (Brescia, 32 ani) – Sigthorsson (AIK, 30 ani), Finnbogason (Augsburg, 31 ani)

România: Tătărușanu (Milan, 34 ani) – Hanca (Cracovia, 28 ani), Grigore (Ludogoreț, 34 ani), Toșca (Gaziantep, 28 ani), Bancu (Craiova, 28 ani) – Marin (Cagliari, 24 ani), Crețu (Maribor, 28 ani), Stanciu (Slavia, 27 ani) – Deac (CFR, 34 ani), Alibec (Kayserispor, 29 ani), Maxim (Gaziantep, 30 ani)

Bogdan Stelea, Ilie Dumitrescu și Gică Craioveanu au fost titulari în ultimul meci al României cu Islanda. Azi, îi poți găsi pe toți 3 pe SuperSocial, singura rețea socială destinată pariorilor români! Descarcă aplicația Superbet și vezi biletele puse de ei pe acest meci, analizează cotele cu alți pariori și arată-le și tu ce joci!

Bonusul de bun venit, plus pariul șansă în agenții!

Vino la Superbet, vezi în direct și pariază pe SuperPartidele din această săptămână! Alege online-ul, pe site sau direct din aplicația de mobil, deschide cont, depune și poți încasa imediat un Bonus de Bun Venit Sport ce poate ajunge până la 500 de lei și se acordă la primele tale 3 depuneri! Dacă preferi agențiile de cartier, e și mai bine! Trece-le pragul cu încredere fiindcă pe lângă beneficiile din online, doar în agenție ai și Pariul Șansă, reintrodus la cererea jucătorilor adevărați! Peste 4.000.000 de bilete plasate în ultimele două luni s-au calificat pentru a plăti câștiguri grație Pariului Șansă și zeci de mii de jucători au încasat SuperBani!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER #SUSȚINEMSPORTULROMÂNESC

Superbet devine prima agenție de pariuri din România care sponsorizează o echipă de fotbal feminin

Intră acum în prima rețea de socializare a pariorilor! Fă-ți un profil pe SuperSocial!

Multe Cupe și ligi inferioare sunt de pariat în această perioadă! Tu cu cine îți faci încălzirea pentru partidele internaționale?

ezi toate știrile și promoțiile Superbet

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează