GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Madrid vs. Barcelona, atracția fotbalului spaniol: istoria celei mai mari rivalități din LaLiga

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 octombrie 2021 15:17 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 15:17

Cea mai fierbinte rivalitate din fotbalul spaniol, cea dintre Madrid și Barcelona, programează în acest weekend două noi episoade: Atletico - Barcelona și Real - Espanyol. Două meciuri ale orgoliilor, în care jucătorii care intră pe teren nu reprezintă doar culorile clubului, ci iau cu ei toate speranțele regiunilor care domină Sportul Rege din LaLiga. Madrid vs. Barcelona ne oferă El Clasico, emoție și adrenalină, orgolii și o determinare dusă la extrem, iar tradiția ne spune că spectacolul nu lipsește niciodată și că marii jucători ies la rampă la momentul potrivit!

Madrid vs. Barcelona are 792 de episoade!

Începută într-o vreme în care situația politică din Spania se revărsa în mod abrupt și asupra fotbalului, cursa pentru putere dintre Real și Atletico pe de o parte și Barcelona și Espanyol pe de alta a dus spre multe momente marcante din istoria fotbalului spaniol. În total, reprezentantele de seamă ale celor două regiuni au stat față în față de 792 de ori, iar avantajul le aparține celor din Capitală. Dacă Madridul a ieșit triumfător de 357 de ori, Barcelona a strâns 272 de victorii, iar 163 de meciuri s-au terminat la egalitate. Dintre cele patru echipe implicate, Realul a punctat cel mai constant, adunând 200 de succese contra rivalelor din Catalonia, cu 18 mai multe decât a strâns FC Barcelona.

Espanyol, "victima preferată" a granzilor din Madrid

În timp ce FC Barcelona domină statistic confruntările cu Atletico Madrid (96 de victorii, 50 de egaluri și 66 de înfrângeri), iar El Clasico stă sub semnul echilibrului (91 de succese ale Realului, 86 ale Barcelonei și 48 de rezultate de egalitate), atât Real Madrid, cât și Atletico au în Espanyol un partener de competiție pe care-l domină copios. În bogata istorie a celor două echipe din Madrid, Espanyol Barcelona ocupă locul întâi în ceea ce privește numărul de victorii obținute: Realul a câștigat 109 dueluri (55.9%), în timp ce Atletico a ieșit învingătoare în 91 de cazuri (52.6%). Nicio altă echipă din Spania nu a fost învinsă cu o asemenea constanță de reprezentantele orașului Madrid!

SuperGolgheterii așteptați să strălucească

Madrid vs. Barcelona, atracția fotbalului spaniol: istoria celei mai mari rivalități din LaLiga

Dacă Real - Espanyol are o favorită destul de clară, Atletico - Barcelona promite să stea sub semnul echilibrului, în ciuda perioadei slabe traversate de echipa lui Ronald Koeman. Memphis Depay este omul de gol al trupei de pe Camp Nou, în timp ce atacul lui Atletico se bazează pe Luis Suarez, supergolgheterul uruguayan plecat de la FC Barcelona pentru a străluci pe Wanda Metropolitano. Un duel de la distanță între doi atacanți cu profiluri diferite, dar la fel de eficienți în fața porții.

Venită după o înfrângere surprinzătoare în Liga Campionilor, 1-2 pe teren propriu contra celor de la Șeriff Tiraspol, Real Madrid e nevoită să se bazeze din nou pe Karim Benzema, cel mai în formă jucător al său în acest sezon. Marcator din penalty contra moldovenilor, vârful francez e omul care influențează decisiv jocul ofensiv al madrilenilor, iar cele opt goluri marcate și cele șapte assist-uri oferite în LaLiga 2021/2022 îl transformă în favoritul cotelor Superbet la marcarea unui gol. Dacă Benzema are de partea sa cifrele foarte bune, răspunsul lui Espanyol e așteptat de la Raul De Tomas, atacantul crescut de Real Madrid pe care catalanii l-au cumpărat cu nu mai puțin de 22.5 milioane de euro de la Benfica.

Vezi cotele Superbet pentru etapa din LaLiga și fă-ți SuperBiletele!

NOU RECORD NAȚIONAL! 3.390.450 LEI CÂȘTIG ÎN AGENȚIILE SUPERBET! Citește interviul exclusiv cu SuperMilionarul!

SuperJackpotul de inimă neagră în valoare de 4,5 Milioane de lei a fost lovit în weekend la Superbet

Pentru o săptămână cu acțiune, descoperă acum noile supersloturi de pe platforma Superbet!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează