GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Mulțumim pentru SuperAmintiri, Mister! Pentru prezent și SuperViitor!

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 iulie 2020 17:35 / Actualizat vineri, 03 iulie 2020 17:35

La 4 ani s-a îndrăgostit de fotbal, la 8 ani și-a dorit și a ajuns să fie legitimat la clubul Steaua, câțiva ani mai târziu, ajuns junior republican i-a atras atenția lui Anghel Iordănescu și a fost selecționat în echipa Stelei, despre care a spus că ar fi meritat titulatura de Generația de Aur! E un nume legendar pentru fotbalul românesc și pentru el, 3 iulie rămâne o zi de referință într-o carieră uriașă. O zi în care în minutul 58 a dat o pasă de gol pentru Hagi. Era golul care desprindea România la două goluri de Argentina, gol care s-a dovedit a fi decisiv la finalul meciului încheiat cu scorul de 3-2. În prima repriză marcase două goluri și juca pe post de număr 9, fiindcă Răducioiu era suspendat. Știi despre cine e vorba și aproape sigur, ai și tu aminiri sau ai auzit atâtea povești despre acel meci. Eroul e Ilie Dumitrescu. Deschide cont la Superbet.ro și joacă alături de echipa reprezentată de Mister!

SUPERÎNCEPUTURILE

Așa cum noi ținem minte toate momentele uriașe ale lui Mister Ilie Dumitrescu, la fel și el ține minte momentele care pentru el au fost uriașe: prima pasă primită într-un meci oficial, venită de la Boloni,. Primul antrenament la echipa pe care a iubit-o, la care a început fotbalul și de la care s-a retras la doar 30 de ani, un antrenament la care i-a dat mingea printre picioare lui Tudorel Stoica. Primul mic dejun cu echipa mare, când n-a avut curajul să urce și să intre în sala de mese lângă toți corifeii care bătuseră Barcelona și deveniseră Campionii Europei. Momentul în care Anghel Iordănescu l-a remarcat la juniori și l-a întrebat dacă are Ghete, iar Mister (încă de pe atunci un tip cu super-personalitate) l-a surprins pe viitorul General când i-a zis că are chiar două perechi. Era pregătit. Dorea și a obținut ce-a vrut: să joace pentru Steaua. Alte supermomente sunt și golurile din turneul asiatic în care Anghel Iordănescu a realizat că-l poate utiliza ca număr 9 și în momentul în care a avut nevoie de el pe acest post, la miezul nopții de dinainte de partida cu Argentina i-a comunicat decizia.

DUBLA NOPȚILOR ALBE

După ce-a aflat că va fi titular și a primit sarcinile tactice, Ilie n-a putut adormi. Abia pe la 5 dimineața a adormit. 120 de minute! La 7 era treaz și supermontat să înceapă meciul. Pentru ca totul să aibă o aură de basm, la cafeaua de la micul dejun, comentatorul TVR Ionel Stoica i-a spus că va marca două goluri. Uluitor. Cum te anunță destinul că vei înfăptui ceva măreț. Printr-un visal cuiva care te apreciază. Ilie Dumitrescu a păstrat o relație superbună cu jurnaliștii și e azi și un analist sportiv de top, apreciat și urmărit de toți iubitorii fotbalului românesc. După noaptea albă a lui Ilie a urmat cea mai albă noapte a bucuriei suporterilor români! S-a ieșit în stradă în toată România, iar în cel mai nou spot Superbet afli și cum au trăit momentul Daniel Pancu (pe atunci elev) și Gheorghe Craioveanu (unul dintre cei mai valoroși jucători care n-au fost reținuți în lotul de 22 pentru Mondialul din America). Vezi aici spotul care reconstituie într-un mod original, cel mai furmos minut 58 din istoria echipei reprezentative

CURAJUL DE A CUCERI LUMEA NOUĂ

Ilie Dumitrescu a făcut istorie alături de coechipieri în America și a ajuns să joace mai apoi și la nivelul echipelor de club, pe continentul a cărui istorie a fost influențată decisiv de către europeni. Aventura lui Mister Ilie Dumitrescu în Lumea Nouă l-a purtat și în Mexic unde a fost tratat ca un SuperStar.  Avea inclusiv teren de golf pe domeniul primit drept casă. Dar pentru că azi aniversăm 26 de ani de la un moment uriaș al lui în tricoul echipei reprezentative, ne menținem în zona amintirilor pline de energie pozitivă, legate de evoluțiile lui cu tricolorul la inimă.

GOLURI PE 4 CONTINENTE 

Da, Mister Ilie Dumitrescu a înscris pe 4 continente: Europa, America de Nord (la Mondialul din S.U.A), America de Sud (într-un meci jucat în Peru) și Asia (în meciuri jucate în China și Coreea de Sud). Cele mai multe goluri în tricoul selecționatei României le-a înscris pe Ghencea, superstadionul de suflet. Mai exact, 8 dintre cele 20 de goluri le-a marcat pe stadionul Steaua. A marcat și pe Wembley, stadionul supranumit Templul Fotbalului. Alt amănunt statistic pe care îl întâlnești la jucători superspeciali e echilibrul în ceea ce privește golurile marcate în fiecare repriză: 50% (10 goluri înscrise în prima repriză, 10 goluri marcate în repriza secundă). 62 de partide pentru țara noastră are Mister, suficiente pentru a face istorie.

RETRAGERE ONORANTĂ

A renunțat la o sumă importantă de bani pentru a ieși din scenă cu fruntea sus. La doar 30 de ani, simțind că nu mai poate face diferența (foarte exigent cu el însuși), Ilie Dumitrescu a zis stop. Momentul nu e unul trist. A fost o decizie matură, exemplară. I-a asigurat aura de Super Legendă. Regretele în plan sportiv sunt legate de faptul că n-a jucat în Finala Cupei Campionilor Europeni din 1989 pe Camp Nou, dintre Steaua și AC Milan și că n-a reușit să joacă alături de Tricolori Semifinala visurilor americane, România-Brazilia, la World Cup 1994.

Ne bucurăm pentru că-l avem alături și azi și trăim alături de el cele mai importante evenimente din fotbal. SuperThank You, Mister!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

Autor: Alex Molico, Superbet

Prinde la Superbet biletele câștigătoare din acest weekend! Meciuri tari se joacă de vineri până duminică!

Craioveanu, cu sufletul împărțit în lupta pentru Cupele Europene din La Liga

Pariul Șansă a revenit la Superbet! Vino în agenții și Superjoacă!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează