GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Reguli ruletă - totul despre unul dintre cele mai populare jocuri de cazino

Articol de GSP - Publicat marti, 31 martie 2020 17:51

Ruleta este unul dintre cele mai populare jocuri de noroc din întreaga lume, faima sa întinzându-se pe absolut toate meridianele, din Las Vegas și până în Singapore. 

Mai mult decât atât, internetul le permite acum celor pasionați de ruletă să parieze cu ușurință pe numere preferate chiar din confortul propriului cămin, oferind o experiență de joc asemănătoare celei resimțite în sălile marilor cazinouri. 

Ruleta îmbină norocul cu strategiile de joc, însă poate fi caracterizată și printr-o componentă socială importantă, cu care s-a identificat încă de la început. Despre regulile jocului de ruletă, poți afla mai multe chiar mai jos: 

Care sunt regulile de baza ale jocului de ruletă? 

Regulile de la ruleta sunt construite în jurul următoarelor etape din cadrul unei runde: 

Cand se mizează?

Vei observa că pe masa de joc există un simbol de mici dimensiuni (numit “cerb” sau “puc”), amplasat pe un anumit număr de pe roată. Acest simbol indică ultimul numărul care ieșit. Jucătorii pot plasa alte pariuri doar după ce dealerul mută acest simbol. 

De foarte multe ori (atât la jocul fizic de ruleta, cât și la jocul online de ruletă), jucătorii își pot plasa singuri propriile mize, însa dealerii îi pot ajuta pe aceștia să ajungă la zonele pe care vor să parieze, dacă acestea se află prea departe de poziția lor la masă. 

Cum se mizează? 

Iată care sunt variantele de plasare ale jetonului (jetoanelor), în cadrul unei runde:

Miza directă

Miza se bazează pe plasarea jetonului (jetoanelor) pe unul sau mai multe numere de pe masă. Dacă pariul este corect, câștigul este de 35:1 pe numărul respectiv. Marjele casei: ruleta americană - 5.26%; ruletă europeană - 2.7%. 

Miza divizată

Miza se bazează pe plasarea jetonului (jetoanelor) pe linia dintre două numere. Dacă pariul este corect (bila cade pe oricare dintre numerele cuprinse între 1 și 17), marja casei este: ruleta americană - 5.26%; ruleta europeană - 2.7%. 

Miza pe trei numere ( sau “Miza Street” / “Trio”) 

Miza se bazează pe plasarea jetonului (jetoanelor) pe marginea externă ale celor trei numere. În cazul unui pariu câștigător, masa plătește 11:1. Marja casei: ruleta americană - 5.26%; ruleta europeana - 2.7%. 

Miza pe patru numere (sau “Colțul” / “Pătratul”)

Miza se bazează pe plasarea jetonului (jetoanelor) în centrul a patru numere vecine de pe masa de joc. În cazul unui pariu câștigător (iese unul dintre cele patru numere vecine), masa plătește 8:1. Marja casei: ruleta americană - 5.26%; ruleta europeană - 2.7%. 

Miza pe cinci numere 

Acest tip de miză este întâlnită doar în cazului jocului de ruletă americană (dublu zero / 00), integrand un mix de cinci numere câștigătoare: 0, 00, 1, 2, 3. În cazul unui pariu câștigător, masa plătește 6:1. Marja casei: 7.89%. 

Miza pe șanse numere (sau “Miza pe linie” / Miza “Șase-Linii”)

Miza se bazează pe plasarea jetonului (jetoanelor) pe marginile exterioare ale celor șase numere pe care vrei să pariezi. În cazul unui pariu câștigător, masa plăteste 5:1. Marja casei: ruleta americană - 5.26%; ruleta europeană - 2.7%. 

Miza pe coloană (Franceză: Colonne)

Miza se bazează pe plasarea jetonului (jetoanelor) la baza uneia dintre cele trei coloane. În cazul în care pariul este câștigător (iese un număr cuprins în coloana pe care ai mizat), masa plătește 2:1. Acest tip de miză exclude parierea pe numere 0 si 00. Dacă ai ales această strategie de joc, iar bila cade pe 0 sau 00, pariul este necâștigător. Marja casei: ruleta americană - 5.26%; ruleta europeană - 2.7%. 

Miza pe duzini (Franceză: Douzaine)

Miza se bazează pe plasarea jetonului (jetoanelor) pe unul dintre cele douăsprezece numere ale unei dispuneri. Pe roată, numerele nu sunt dispuse consecutiv. Pariul se plasează pe prima, pe a doua sau pe a treia duzină. În cazul în care pariezi pe două duzine, masa plătește 2:1. La fel ca în cazul de mai sus, căderea bilei pe 0 sau 00 determină pierderea acestui tip de pariu. Marja casei: ruleta americană - 5.26%; ruleta europeană - 2.7%. 

Miza pe numere pare sau impare (Franceză: Impair et Pair)

Miza se bazează pe plasarea jetonului (jetoanelor) pe secțiunea cu numere pare (18 numere), sau pe secțiunea cu numere impare (18 numere) ale mesei. Căderea bilei pe 0 sau 00 determină pierderea acestui tip de pariu. Marja casei: ruleta americană - 5.26%; ruleta europeană - 2.7%.  

Miza pe numere mici sau mari (Franceză: Passe et Manque)

Miza se bazează pe plasarea jetonului (jetoanelor) pe secțiunea 1-18 sau pe secțiunea 19-36. Căderea bilei pe 0 sau 00 determină pierderea acestui tip de pariu. Marja casei: ruleta americană - 5.26%; ruleta europeană - 2.7%.  

Miza pe numere roșii sau negre (Franceză: Rouge et Noir)

Miza se bazează pe plasarea jetonului (jetoanelor) pe culoarea roșie sau pe culoarea neagră. Marja casei: ruleta americană - 5.26%; ruleta europeană - 2.7%.   

Când se oprește mizarea?

Atunci când dealerul va efectua un semn peste roata de joc, verbalizând totodată faptul că în cadrul rundei respective, nu se mai realizează pariuri, din acel moment nu se mai plasează mize pe masă. În cazul în care anumiți jucători continuă să plaseze pariuri, dealerul poate invalida mizele respective. 

Ce se întâmplă când bila cade pe un număr de pe roată?

Atunci cand bila a căzut (și a rămas) pe un număr de pe roată, dealerul va striga numărul respectiv (chiar și culoarea acestuia, dacă este par sau impar etc), urmând să pună simbolul despre care vorbeam puțin mai sus (cunoscut și sub denumirea de “puc”, “cerb” etc) pe masa de joc, pe același număr. În continuare, dealerul retrage mizele necâștigătoare, apoi va plăti mizele câștigătoare ale mesei. 

Când se reia mizarea? 

După ce mizele câștigătoare din runda respectivă au fost plătite, dealerul va lua pucul de pe masa de joc. În momentul în care pucul a fost ridicat de pe masă, dealerul va verbaliza faptul că pariurile pot reîncepe.

 Înțelegând aceste reguli, ai posibilitatea de a te bucura de o experiență mult mai plăcută de joc, de fiecare dată când alegi să îți încerci norocul la ruletă! 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează