GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Reîncepe Bundesliga, cu Bayern din nou mare favorită. Urmează titlul 30? Alege-ți favoriții și pariază pe ei la Superbet!

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 septembrie 2020 17:08 / Actualizat vineri, 18 septembrie 2020 17:08

Sezonul 2020-2021 din Bundesliga va debuta vineri, 18 septembrie, cu meciul dintre campioana Bayern Munchen și Schalke 04. Bavarezii sunt din nou mari favoriți atât în partida de deschidere, cât și în întreaga stagiune. Echipa lui Hansi Flick pornește clar cu prima șansă la câștigarea celui de-al nouălea titlu consecutiv și al 30-lea din istorie.

Deschide cont la Superbet, obține bonusul de bun venit și descoperă cea mai bună ofertă pe fotbalul german!

Bayern a făcut un singur transfer notabil în această vară. Este vorba despre Leroy Sane, de la Manchester City, adus pentru o sumă inițială de 45 de milioane de euro, dar care poate crește prin bonusuri la 60. Extrema de 24 de ani vine la Munchen pentru a rezolva o parte din puținele probleme din flancuri rămase după plecările lui Franck Ribery și Arjen Robben.

Au mai ajuns pe Allianz Arena și Alexander Nubel de la Schalke, cel care ar urma să fie rezerva lui Manuel Neuer și, posibil, succesorul său, dar și Tanguy Kouassi, de la PSG. Ambii au sosit gratis.

La capitolul plecări, putem vorbi deja despre Thiago Alcantara, care va ajunge mai mult ca sigur la Liverpool, dar și despre Ivan Perisic, Coutinho și Alvaro Odriozola, ale căror împrumuturi nu au fost prelungite sau transformate în transferuri definitive. Plecările acestora n-ar trebui să strice însă echilibrul la Bayern. Sane în mod normal ar trebui să fie peste Perisic, care nu era mereu titular, în timp ce plecarea lui Thiago, îl va determina pe Flick să joace cu Kimmich și Goretzka în fața apărării. Alte variante ar fi Tolisso, dar chiar și Kouassi și Javi Martinez.

Bayern rămâne astfel o echipă echilibrată, care n-ar trebui să aibă probleme în câștigarea unui nou titlu. În plus, mai ales în calitate de deținătoare a trofeului, ea trebuie luată în calcul și printre favoritele la câștigarea UEFA Champions League.

Flick are un lot plin de valori, cu numeroase opțiuni pe majoritatea posturilor. Mai mult decât atât, antrenorul care a preluat conducerea tehnică înainte de finalul lui 2019 a demonstrat în stagiunea anterioară că poate face față foarte bine și atunci când îi lipsesc mai mulți jucători importanți.

O atenție specială ar trebui să ne-o îndreptăm și spre tinerii din lot, pe care am putea să-i vedem mai des. Îi amintim aici pe Joshua Zirkzee, Jamal Musiala și Chris Richards.

Pariază pe viitoarea campioană a Bundesligii, la Superbet! Cine ia titlul?

Dortmund și Leipzig, principalele contracandidate

Lucrurile nu se schimbă nici atunci când vorbim despre principalele adversare la titlu ale lui Bayern. În primul rând, Borussia Dortmund. Apoi, RB Leipzig.

Despre cei de la BVB nu putem spune că are un lot mai slab decât anul trecut, însă, din păcate pentru ei, nici mai bun. Marele plus al „galben-negrilor” îl reprezintă faptul că au reușit să-l păstreze pe Jadon Sancho, englezul urmând să mai joace cel puțin un sezon pe Signal Iduna Park, dacă nu se întâmplă nimic neprevăzut. Astfel, parteneriatul dintre el și Erling Braut Haaland ar putea să producă numeroase goluri și să aducă suficient de multe goluri încât Dortmund să nu aibă emoții la terminarea în Top 4. Rămâne de văzut dacă vor fi suficiente și pentru ca Borussia să poată lupta pentru titlu cu Bayern.

Plusul pentru echipa lui Lucien Favre tocmai de aici ar putea veni - din progresul pe care l-au mai făcut Sancho și Haaland. Și, evident, din partea lui Jude Bellingham și a lui Reinier. Cei doi sunt încă destul de tineri și rămâne de văzut cât de rapid se vor adapta la fotbalul german.

Dortmund l-a pierdut în schimb pe Achraf Hakimi, al cărui împrumut pe doi ani s-a terminat și el s-a întors la Real Madrid, pentru a fi vândut mai departe la Inter. În acest caz, BVB s-a mișcat foarte bine, aducându-l gratis de la PSG pe Thomas Meunier, un alt fundaș dreapta foarte bun pe parte ofensivă, care ar trebui să se plieze pe 3-4-3-ul lui Favre.

Din păcate pentru „galben-negri”, aceștia nu s-au mai întărit deloc în apărare, iar fragilitatea devensivei s-ar putea vedea în meciurile importante. Greul în spate va fi dus în continuare tot de Hummels, Piszczek, Zagadou, Akanji, dar și Emre Can, care are câteva meciuri ca stoper în formula cu trei centrali.

Mențiuni speciale pentru următorul sezon trebuie făcute în legătură cu Giovanni Reyna și Youssoufa Moukoko. Pe american l-am văzut deja de câteva ori în stagiunea anterioară, iar în vară a impresionat în amicale, în timp ce atacantul de 15 ani abia așteaptă luna noiembrie pentru a debuta la seniori, după ce a marcat nenumărate goluri la juniori.

Semifinalistă în Liga Campionilor, Leipzig nu a schimbat foarte multe în această vară. Marea lovitură pentru Julian Nagelsmann este plecarea lui Timo Werner la Chelsea, dar, în afara atacantului, ceilalți jucători importanți au rămas. În locul său a fost adus coreeanul Hwang Hee-chan, de la sora din Salzburg.

Vezi cele mai bune cote la meciurile din prima etapă a Bundesligii!

Pentru a preîntâmpina noi probleme în apărare, cum au fost cele de anul trecut, când mai mulți jucători de profil defensiv au fost accidentați, Leipzig i-a prelungit împrumutul lui Angelino și l-a mai adus temporar și pe Benjamin Henrichs de la Monaco, acesta revenind în Bundesliga după doi ani mai puțin fericiți în Ligue 1.

„Taurii” le-au mai zis adio și lui Patrik Schick și Ethan Ampadu, care au revenit la Roma, respectiv Chelsea. Renunțarea la atacantul ceh pare puțin surprinzătoare, întrucât era considerat, la un moment dat, succesorul lui Werner.

În noul sezon, nu trebuie să uităm de Dani Olmo, care a venit abia în ianuarie de la Dinamo Zagreb și nu a apucat să arate încă tot ce poate, dar ar trebui să fim atenți și la Lazar Samardzic, un mijlocaș de doar 18 ani pe care Leipzig l-a adus de la Hertha Berlin.

O nouă luptă Gladbach - Leverkusen pentru locul 4?

În sezonul trecut, Borussia Monchengladbach și Bayer Leverkusen s-au luptat până în ultima etapă pentru ultimul loc care duce în Champions League. Surprinzător, duelul a fost câștigat de „mânji”, care au beneficiat de un ajutor nesperat din partea Herthei Berlin.

Și în sezonul ce urmează, cele două echipe par să completeze un Top 5, din care una va rămâne din nou în afara Ligii Campionilor. Rămâne de văzut dacă va fi așa, dacă una dintre ele sau ambele vor reuși să spargă podiumului sau una sau mai multe echipe vor interveni în lupta pentru UCL.

Gladbach a rămas oarecum cu același lot, în timp ce Leverkusen i-a pierdut pe Kai Havertz, plecat la Chelsea, și pe Kevin Volland, ajuns la Monaco. L-a luat însă pe Patrik Schick definitiv de la Roma, iar cehul va lupta pentru un loc de titular cu argentinianul Lucas Alario. Din punct de vedere al calității, Bayer 04 pare echipa mai interesantă, având în continuare foarte mulți tineri talentați. Florian Wirtz și Paulinho par să fie cei mai importanți și jucătorii pe care se vor bătea cluburile mari în viitor.

La Superbet poți paria pe cine va retrograda din Bundesliga sau pe numele viitorului golgheter!

Restul lumii și lupta pentru evitarea retrogradării

După cele cinci echipe amintite în detaliu mai sus, rămâne de văzut cine poate face surprinza din restul formațiilor, care vor lupta pentru Europa League și care vor căuta să scape de retrogradare și ce șanse au în acest sens.

În mod normal, speranțe europene trebuie să aibă în continuare VfL Wolfsburg, Hoffenheim, Eintracht Frankfurt și Hertha Berlin și, poate, FC Koln și Freiburg.

Dintre cele amintite mai sus, cele mai importante mutări s-au petrecut la Hertha și Koln. Berlinezii continuă să investească masiv și i-au adus pe Alexander Schwolow de la Freiburg și Jhon Cordoba de la Koln, investind alte aproape 30 de milioane, după ce sezonul trecut i-au adus în capitala Germaniei pentru Krzysztof Piatek și Lucas Tousart. Koln, în schimb, l-a luat pe golgheterul lui Union Berlin, Sebastian Andersson, dar și pe Ondrej Duda, de la Hertha și speră ca măcar să nu aibă emoții cu retrogradarea în actuala stagiune.

Rămâne de văzut cum vor evolua echipe precum Schalke, Union Berlin, Mainz sau Augsburg și înspre ce vor ajunge să-și îndrepte atenția în ultima parte a sezonului. Augsburg pare să fie, în mod surprinzător, cea mai solidă dintre acestea. Schalke trece prin mari probleme și a avut un retur cu o singură victorie, Union a avut un prim sezon peste așteptări, dar cunoaștem toți clișeul cum că „al doilea este cel mai greu”, în timp ce Mainz nu arată deloc bine din punct de vedere valoric.

La retrogradare ne așteptăm să o vedem pe Arminia Bielefeld, revenită în Bundesliga după mulți ani în Bundesliga și fără întăriri serioase în vară. De asemenea, Werder Bremen n-a mutat nimic serios în pauza competițională, cu excepția împrumutului lui Tahith Chong de la Manchester United, astfel că e greu de crezut că își poate propune altceva decât evitarea retrogradării, lucru pe care în stagiunea precedentă l-a reușit abia după baraj.

De două ori în 2. Bundesliga în precedentele patru sezoane, VfB Stuttgart speră să nu se mai întoarcă acolo prea curând. Șvabii se bazează în mare parte pe lotul cu care au promovat, după ce nu au făcut nici ei cine știe ce transferuri în vară. Principala preocupare a părut întărirea apărării, prin aducerea, în special, a lui Konstas Mavorpanos, de la Arsenal, sub formă de împrumut.

Dintre cei neamintiți mai sus, mare atenție la Ruben Vargas (Augsburg), Amine Harit, Ahmed Kutucu (Schalke), Nicolas Gonzalez (Stuttgart), Elvis Rexhbecaj (Koln), Amos Pieper (Bielefeld) și Ridle Baku (Mainz).

O singură schimbare de antrenor

Pe parcursul sezonului trecut au avut loc nu mai puțin de nouă schimbări de antrenori. Tonul a fost dat de Bayern, prin înlocuirea lui Niko Kovac cu Hansi Flick, însă cel mai activ club în acest sens a fost Hertha Berlin, care a început stagiunea cu Ante Covic, a continuat-o pentru scurt timp cu Jurgen Klinsmann și interimarul Alexander Nouri și a terminat-o cu Bruno Labbadia.

Mult mai multă liniște a fost în vară, când a avut loc o singură schimbare. Hoffenheim, care își demisese antrenorul cu patru etape înainte de finalul sezonului precedent, l-a numit pe Sebastian Hoeness, nimeni altul decât fiul lui Dieter Hoeness și nepotul lui Uli Hoeness. În vârstă de 38 de ani, acesta vine după ce a câștigat 3. Liga cu echipa a doua a lui Bayern, care nu avea însă drept de promovare. În trecut, el a jucat pentru o perioadă la Hoffenheim și la Hertha Berlin (mai mult la echipele secunde), iar ca antrenor a mai activat la juniorii lui Leipzig și Bayern.

Lupta Lewandowski - Haaland pentru titlul de golgheter

Pe lângă lupta echipelor pentru trofee, calificare europeană și evitare a retrogradării, vom avea și duelul pentru titlul de golgheter, unde se vor duela cu siguranță Robert Lewandowski și Erling Braut Haaland. Nu e exclus ca această confruntare să fie chiar mai echilibrată decât una între Bayern și Dortmund pentru primul loc în campionat.

Cu șanse pentru un loc pe podium în ierarhia golgheterilor sunt cotați și Wout Weghorst (Wolfsburg), Serge Gnabry (Bayern), Andrej Kramaric (Hoffenheim) sau Alassane Plea (Gladbach).

Descoperă SuperSocial, noua experiență Superbet, unică în România, din meniul principal al aplicației pentru iPhone și Android!

Bonusul de bun venit, plus pariul șansă în agenții!

Vino la Superbet, vezi în direct și pariază pe meciurile din Serie A! Alege online-ul, pe site sau direct din aplicația de mobil, deschide cont, depune și poți încasa imediat un Bonus de Bun Venit Sport ce poate ajunge până la 500 de lei și se acordă la primele tale 3 depuneri! Dacă preferi agențiile de cartier, e și mai bine! Trece-le pragul cu încredere fiindcă pe lângă beneficiile din online, doar în agenție ai și Pariul Șansă, reintrodus la cererea jucătorilor adevărați! Peste 4.000.000 de bilete plasate în ultimele două luni s-au calificat pentru a plăti câștiguri grație Pariului Șansă și zeci de mii de jucători au încasat SuperBani!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

Cu fiecare leu jucat, poți fi SuperPremiat! Ia-ți cardul Superbet, intră în Superbet Club și înregistrează-ți biletele! Un bolid de senzație vrea să fie al tău!

Un bucureștean a câștigat la Superbet 423.000 de euro! E cel mai mare câștig din istoria pariurilor sportive din România

Superbet plătește peste 2.3000.000 de lei în jackpoturi lunare, la aparatele din toate agențiile sale! Află totul despre noile premii SuperHours și vezi cât a crescut X Jackpot!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
sir_neamt
sir_neamt  •  21 Septembrie 2020, 13:04

Bai da sunteti prosti tare. Va meritati soarta de invelitori de peste. Ba sunteti ziar de sport sau ce draq ma. Nu ma informati mai intai. Bayern are deja 30 de titluri de campioana. Daca e sa castige inca o data ar fi al 31. Doamne ferește, cum va angajeaza ma acolo? Laso draq de treaba halal ziar de sport. Hai spor la invelit pestele.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  18 Septembrie 2020, 23:33

Bayern a devenit o mașină de fotbal. 8-0, ca la antrenament. Fantastic!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează