GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

România – Grecia: Edward Iordănescu a pierdut un singur meci la debut. Cum şi-au început mandatele selecţionerii din „era Burleanu”

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 martie 2022 12:03 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 12:03

Echipa naţională a României începe un nou capitol vineri seară, pe Stadionul Ghencea. Edward Iordănescu calcă pe urmele tatălui său şi va debuta pe banca echipei naţionale în partida cu Grecia, programată să înceapă la ora 20:15. Vezi aici SuperPariurile din oferta Superbet pentru SuperAmicalul România – Grecia!

Nu ai cont la Superbet? Înregistrează-te chiar acum şi beneficiază de Bonusul de Bun Venit de până la 500 de lei!

Debuturile lui Edward Iordănescu 

Edward Iordănescu (43 de ani) a trecut la nivelul următor în cariera de antrenor. După ce a antrenat la cele mai puternice echipe ale României, CFR Cluj şi FCSB, tehnicianul a acceptat delicata misiune de a pregăti naţionala României şi, cel mai probabil, priveşte meciul de debut, cel împotriva Greciei, cu un moral ridicat. 

În cele opt partide de debut pe care le-a avut Iordănescu de-a lungul carierei, ca antrenor principal, a câştigat de şase ori, a făcut un egal şi a pierdut o singură dată.

La Târgu Mureş, în eşalonul secund, a antrenat foarte puţin, dar a câştigat prima partidă, cu Metalul Reşiţa. La fel a făcut-o şi la primele meciuri ca antrenor la Pandurii, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu şi în ambele mandate de la CFR Cluj. Mai puţin fericite au fost primele meciuri la Gaz Metan Mediaş şi FCSB, iar numitorul comun se numeşte Sepsi OSK. În 2019, Gaz Metan pierdea, 0-1, meciul cu Sepsi, primul pentru Iordănescu la Mediaş, iar în 2021 îşi începea mandatul de la FCSB cu un rezultat de egalitate, 1-1, cu echipa din Sfântu Gheorghe. 

2.70 este cota pentru un succes al României în meciul cu Grecia. 

Cum au debutat selecţionerii din „era Burleanu”

Răzvan Burleanu se poate lăuda cu faptul că în mandatul său i-a avut selecţioneri atât pe Anghel Iordănescu, cât şi pe fiul său, Edward. „Tata Puiu” a fost chiar primul selecţioner numit pe banca echipei naţionale sub conducerea lui Burleanu. 

Anghel Iordănescu a preluat din nou funcţia de selecţioner în toamna anului 2014 şi a debutat cu o victorie, 2-0, în preliminariile pentru Campionatul European din 2016 împotriva Irlandei de Nord. De altfel, Iordănescu senior a condus România la ultimul turneu final. 

După participarea României la EURO 2016, s-a dorit o reconstrucţie la nivelul echipei naţionale, iar responsabil a fost Christoph Daum, singurul selecţioner străin din perioada modernă a fotbalului românesc. Controversatul mandat al tehnicianului german a început cu o remiză, 1-1, într-o partidă cu Muntenegru din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018. 

Doar 10 meciuri a rezistat Daum pe banca naţionalei. El a fost urmat de Cosmin Contra, iar fostul fundaş al lui AC Milan, Atletico Madrid şi Getafe şi-a început mandatul cu o victorie, tot în preliminariile pentru Rusia 2018, însă când România deja nu mai avea şanse: 3-1 cu Kazakhstan.

O altă campanie nereuşită a adus o nouă schimbare de selecţioner. Mirel Rădoi venea de la reprezentativa de tineret, pe care a dus-o până în semifinalele Campionatului European U21 şi pe care a calificat-o la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

La fel ca Anghel Iordănescu, Rădoi a debutat împotriva Irlandei de Nord, însă de data aceasta rezultatul a fost remiză, 1-1. Important este că niciun selecţioner din „era Burleanu” nu şi-a început aventura pe banca naţionalei cu o înfrângere, iar Edward Iordănescu are ocazia de a prelungi această serie pozitivă în partida cu Grecia. 

Cel mai puternic play-off din istorie! Cum arată cotele antepost pentru finalul de sezon din România

SuperJackpot istoric câștigat la Superbet! A jucat la 20 Burning Hot și a câștigat 8.792.662,86 lei – „Nu credeam că se poate așa ceva, sincer.”

Află cum e să câștigi peste 7,3 milioane de lei la Sloturi. Citește interviul cu câștigătorul!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează