GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Secretele Realului pentru probabila câștigare a celui de-al 34-lea titlu din istorie și al doilea din era Zizou

Articol de - Publicat joi, 16 iulie 2020 17:37 / Actualizat joi, 16 iulie 2020 18:03

Real Madrid mai are nevoie de două puncte în ultimele două etape din La Liga, pentru a câștiga titlul, al 34-lea din istoria clubului și al doilea din „era Zidane”, după cel din 2017. „Galacticii” nu mai părăsesc capitala în acest sezon, pentru că mai au de jucat cu Villarreal, pe teren propriu, și cu „concitadina” Leganes, în deplasare. Cu o victorie azi cu „Submarinul galben” sau o înfrângere a Barcelonei cu Osasuna, Real Madrid este deja campioană!

„Galacticii” au revenit pe locul 1 după etapa cu numărul 26, când au învins-o pe Barcelona în El Clasico, pe Santiago Bernabeu, dar au rezistat doar o rundă în fotoliul de lider, după ce au pierdut, scor 1-2, în deplasare, cu Betis. După acea rundă, campionatul spaniol a fost suspendat, din cauza pandemiei de coronavirus. Deschide cont online la Superbet și pariază pe echipele și campionatele tale preferate.

La revenirea competiției, după trei luni, „galacticii” au avut nevoie doar de trei runde pentru a reveni pe locul 1, profitând de faptul că Barcelona a remizat, 0-0, la Sevilla. Din acel moment, echipa lui Zidane nu a mai pierdut locul 1 și, acum, cu două runde înainte de finalul sezonului, are prima șansă, atât din punct de vedere fotbalistic, cât și matematic, la câștigarea titlului. 

În acest moment, există 81 de combinații posibile de rezultate în ultimele patru meciuri care contează rămase (două ale lui Real Madrid și două ale Barcelonei). În funcție de rezultatele posibile în aceste patru partide, probabilitățile sunt următoarele: 96,3% Real Madrid, 3,7% Barcelona. Așadar, doar o minune (din punctul de vedere al Barcelonei) sau un dezastru (din punctul de vedere al Realului) mai pot schimba ceva la vârful ierarhiei.

Cu patru puncte avans, Real Madrid își permite chiar două remize în ultimele două etape și tot ar cuceri titlul. Asta pentru că, la egalitate de puncte cu Barcelona, „galacticii” sunt avantajați de rezultatele din meciurile „directe”: 0-0 pe Camp Nou și 2-0 pe Bernabeu.

Real Madrid a depășit-o pe Barcelona abia în runda trecută la numărul de etape pe care le-a petrecut în acest sezon pe locul 1. Trupa lui Zizou a fost lider timp de 16 etape, Barcelona a condus clasamentul timp de 15 runde. Două runde a fost Sevilla pe locul 1, iar câte o etapă au apucat să fie lideri Atletico Madrid, Granada și Athletic Bilbao.

Și din aceste cifre se vede cât de disputat a fost acest sezon în La Liga, mai mult decât cele anterioare, oricum.

Dacă Real Madrid va câștiga titlul, acest lucru se va întâmpla și pentru că au existat câteva momente cheie de-a lungul sezonului pe care „galacticii” au știut să le exploateze. Acestea au fost câteva din avantajele decisive ale Realului în actualul szon:

1. El Clasico din tur: 0-0 pe Camp Nou

După un meci aprig disputat, cu penalty-uri neacordate și un gol anulat, Real Madrid a reușit să plece neînvinsă de pe arena marii rivale, la primul 0-0 din El Clasico după 17 ani. Prima repriză le-a apariținut madrienilor, care au acuzat și două penalty-uri neacordate la Varane. Cele mai mari ocazii ale meciului au fost tot ale „albilor”, la Casemiro, Valverde, Benzema și Gareth Bale. Galezul a și înscris în repriza secundă, dar VAR-ul i-a anulat reușita. În cele din urmă, norocoasă după acel meci a fost Barcelona, care a avut ocazii doar la sclipirile lui Leo Messi.

2. Schimbarea antrenorului la Barcelona

Catalanii l-au demis pe Ernesto Valverde, care avea o relație excelentă cu jucătorii și, mai ales, cu starurile din vestiar și au încercat inițial să-l convingă pe Xavi să preia banca tehnică. Fostul mijlocaș blaugrana a refuzat să-și asume responsabilitatea în plin sezon, astfel că s-a apelat la o variantă de rezervă: Quique Setien, ultima dată antrenorul lui Betis și ultimul antrenor care câștigase pe Camp Nou în fața catalanilor în campionat. Adaptarea vestiarului la schimbarea de antrenor a fost lentă, anevoioasă și pe alocuri au apărut chiar conflicte între Messi sau Suarez și corpul tehnic. 

3. El Clasico din retur: 2-0 pentru Real, pe Bernabeu

Spre deosebire de meciul tur, unde Real Madrid a avut o primă repriză mai bună, pe Santiago Bernabeu au fost catalanii mai buni în prima parte, având mai multe ocazii. Echipa lui Zizou, însă, a întors soarta partidei în partea secundă, deschizând scorul în minutul 71 prin Vinicius și încheind socotelile ulterior prin Mariano Diaz, intrat de doar 47 de secunde în teren. Catalanii nu mai pierduseră pe terenul rivalei din 2014! Încă un „blestem” rupt de jucătorii madrileni.

Înainte de acel meci, ambele formații aveau câte 72 de victorii în El Clasico în La Liga. După victoria „albilor”, aceștia s-au distanțat la 73-72. 

4. O apărare fără cusur a Realului

Din anii 80 n-a mai avut Real Madrid o apărare atât de exactă și de eficientă. După 36 de etape, „los blancos” au doar 22 de goluri primite și 19 clean sheet-uri, depășind, la ambele capitole, performera ultimelor sezoane din acest punct de vedere, Atletico lui Diego Simeone. Dincolo de numărul mare de fundași de valoare din lot, care i-a permis lui Zizou să aibă soluții chiar și în cazul unor accidentări sau suspendări, trebuie menționată și forma excelentă a goalkeeper-ului Courtois, meciurile bune ale lui Varane și Ramos, respectiv Carvajal și Mendy. Cu Eder Militao o soluție eficientă de câte ori lipseau Varane sau Ramos, respectiv cu Mendy, care a preluat cu succes atât locul, cât și importanța în echipă a lui Marcelo, Zidane a avut siguranță în defensivă.

Courtois chiar a reușit, până în meciul cu Granada, să lege 506 minute fără gol primit în acest sezon de La Liga, depășind performanțele lui Ter Stegen și Oblak, portarii marilor rivale. Ter Stegen (Barcelona) a reușit o serie de 500 de minute în actuala ediție de campionat, iar Oblak (Atletico) s-a oprit la 447 de minute. Fără îndoială, portarul belgian a fost unul dintre marile atu-uri ale „galacticilor” în acest sezon. 

5. Punctele aduse din deplasare

Barcelona e o forță pe Camp Nou, dar Real Madrid, deși la rândul său fără eșec acasă, a făcut diferența la meciurile din deplasare. „Galacticii” sunt echipa cu cele mai multe puncte aduse de „afară”, 37, cu 5 mai multe decât Sevilla și cu 8 peste marea rivală Barcelona. 11 victorii au reușit „albii” pe teren străin, față de cele doar opt ale catalanilor. 

Formația blaugrana a remizat de cinci ori și a pierdut cinci meciuri pe teren străin, dovedind că nu mai este o echipă de temut departe de Camp Nou. Catalanii au pierdut la Bilbao, Valencia, Levante, Granada și rivala Real Madrid. În aceste cinci meciuri pierdute au reșit să marcheze doar un gol! Vezi toată oferta Superbet pe campionatul spaniol și plasează Superbilete!

La acestea mai putem adăuga:

- forma ofensivă a căpitanului Sergio Ramos, care și-a depășit recordul de goluri într-un sezon de La Liga (are 10 acum) și a devenit în actuala ediție de campionat fundașul cu cele mai multe reușite în istoria campionatului spaniol.

- forma excelentă și rolul de lider ale lui Benzema (19 goluri marcate și 8 assist-uri), fiind jucătorul cel mai determinant din campionat. De nouă ori a marcat primul gol în meciurile sale (record împărțit cu Raul Garcia, de la Bilbao) și este jucătorul care a marcat în cele mai multe meciuri diferite (16). Messi și Gerard Moreno au marcat în 14 partide.

- numărul record de marcatori ai Realului: 22 de jucători au înscris în acest sezon cel puțin o dată pentru Real Madrid (21 au făcut-o în campionat), un record istoric pentru o echipă în prima ligă spaniolă. Așadar, când nu înscriu Benzema sau Ramos, apare întotdeauna cineva la finalizare.

- forma bună arătată după reluarea sezonului: Real Madrid a câștigat ultimele nouă partide jucate în campionat - pentru prima dată în cariera lui Zidane are loc o astfel de serie - și este cea mai constantă echipă de la reluarea competiției, cu maximum de puncte câștigate. Instalează aplicația Superbet pentru streaming pe campionatul spaniol și pariază live în meciurile pe care le urmărești!

Bucură-te de fotbalul spaniol cu Bonusul de bun venit online preferat

Trăiește și mai intens meciurile din La Liga . Deschide cont online la Superbet și încasează Bonusul de Bun Venit Sport, care poate ajunge până la 500 de lei! Sau alege-l pe cel de Casino, care poate ajunge până la 1.200 de lei plus 300 rotiri gratuite în Shining Crown, Burning Hot și 20 Super Hot. Iar ca totul să fie Super, beneficiezi de retrageri fără limită de sumă, dacă optezi pentru transfer bancar! Pentru retragerile pe card, suma maximă a crescut de la 45.000 de lei la 200.000 de lei. Hai online și SuperJoacă! 

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

de Mihai Mateaș

Aceste echipe nu i-au trădat niciodată pe pariori! După reluarea meciurilor, toate au mers ceas! Tu cât de des le-ai prins pe bilete?

Topul celor mai eficienți portari din marile campionate ale lumii! Favoritul tău e printre ei?

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  17 Iulie 2020, 16:43
Postat de cynick pe 16 Iulie 2020, 19:54

1.Arbitrii 2.Arbitrii 3.Arbitrii

Plange in continuare pisi

cynick
cynick  •  16 Iulie 2020, 19:54

1.Arbitrii 2.Arbitrii 3.Arbitrii

Vezi toate comentariile (2)
Comentează