GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

SECRETELE SPORTIVILOR DE ELITA: Strategii pentru a ajunge mai aproape de castig

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 noiembrie 2018 18:13

Gandindu-te la toti sportivii tai preferati, poti sa iti dai seama ca nu fiecare dintre ei este definit de un fizic perfect sportului pe care il practica. Rapizi ca un fulger, puternici asemeni mentalitatii lor, cele mai performante minti accepta perseverenta ca o stare de fapt, ca fiind parte din ei, din fiecare picatura de sudoare si fiecare clipa ce poate fura secunde din timpul unui lider al alergarilor, premiant pe podium. Cele mai multe calitati pe care le admiri la einu sunt, defapt, aspectul si gesturile, ci puterea pe care o cresc ascunzando in cele mai adanci si intunecate lacasuri ale mintii. Pentru a ajunge un sportiv de elita, increderea si concentrarea trebuie sa fie primele calitati pe care sa le imprumuti si sa le armonizezi in mintea ta, patrunzand adanc fiecare firmitura de potetial ascuns. Vei descoperi mai departe o serie de strategii mentale ce te pot ajuta sa ajungi la performante maxime, invatandu-te cum sa iti gestionezi gandurile si sa deprinzi, in timp, comportamentul unui campion.

Andei Rosu, specializat in psihologia performantei, dezvaluie care sunt secretele sportivilor de top, in atingerea succesului.

1. Vizualizeaza mereu succesul

Sa iti imaginezi succesul pe parcursul cursei tale inseamna sa renunti la toti factorii externi, la sunete, la mirosuri, la tot ceea ce iti poate distrage atentia de la drum. Experimenteaza momentul ca fiind parte din tine, vizualizeaza reusita de la inceput si imagineaza-ti cum atingi linia de sorire imaginara, avand mereu puterea de partea ta. In competitie, mentalitatea conteaza extrem de mult, iar stapanirea de sine si ignorarea gandurilor negative este una din cheile ce te vor aduce mai aproape de succes.

2. Controleaza disconforturile

Este normal ca, in timpul unei competitii de orice fel, sa ai momente in care disconfortul isi face simtita prezenta. Fie ca esti un sportiv amator, fie ca ai ani de experienta, administrarea acestei stari este absolut necesara. Echipamentul ales joaca un rol important in acest punct, insa acest lucru nu inseamna ca este necesar sa investesti din bani, timp si energie pentru a te echipa cu cele mai scumpe si mai noi articole. Un sportiv incepator poate sa poarte incaltaminte de pe site-ul Modlet, din colectii de baza sau pantofi performanti de la cele mai cunoscute si scumpe brand-uri, insa acest lucru nu poate defini niciodata performanta sa pe terenul de joc, in cursa sau in lupta cu greutatile. Controleaza disconfortul si elimina-l treptat, atunci cand esti pe campul de lupta.

3. Urmareste-ti indeaproape progresul

Fie ca este unulimens, fie ca ai facut un singur pas inainte sau inapoi, este important sa stii sa iti urmaresti progresul si sa te evaluezi singur, la limita. Antreamentele sunt importante in acest sens si ele trebuie sa se finalizeze mereu cu trei intrebari simple, pozitive: ,,Ce am facut cel mai bine? Ce am nevoie sa inbunatatesc? Ce schimbari trebuie sa fac pentru a deveni cat mai bun cu putinta?,, Toate acestea te vor ajuta sa te cunosti mai bine si sa iti apreciezi mai des calitatile de sportiv, in scopul de a nu mai repeta aceleasi greseli.

Orice sportiv poate sa esueze, insa cele mai puternice minti nu pun niciodata accent pe esec. Incearca sa te focusezi pe experientele cele mai pozitive, avansand cu incredere.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează