GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Super Derby în finala FA Cup! Arsenal și Chelsea se întâlnesc din nou ultimul act, după o pauză de 3 ani

Articol de - Publicat vineri, 31 iulie 2020 20:48 / Actualizat vineri, 31 iulie 2020 20:55

Arsenal și Chelsea își dispută sâmbătă, de la ora 19:30, ultimul trofeu al sezonului pus în joc în Anglia, FA Cup. Ambele formații au răsturnat toate pronosticurile în semifinale, prin eliminarea celor două formații din Manchester. „Tunarii” au învins Manchester City cu scorul de 2-0, chiar dacă au fost nevoiți să suporte o ofensivă totală din partea adversarilor – posesie de 71% realizată de trupa lui Pe Guardiola. „Albaștrii” au trecut de Manchester United cu scorul de 3-1. Ar fi de menționat faptul că în drumul spre finală, Chelsea a scos din competiție alte două forțe, Liverpool (2-0) și Leicester (1-0).

Alege-ți favoriții și plasează pariul câștigător. Pe site-ul Superbet te așteaptă o ofertă bogată și cele mai bune cote. Deschide cont și obține Bonusul de bun Venit online pe care îl primești la primele 3 depuneri!

De ce Arsenal joacă sub presiune

Cuantificând miza acestei partide, dincolo de ideea câștigării unui trofeu, finala FA Cup este mult mai importantă pentru Arsenal, pentru că este șansa prin care poate obține calificarea pentru următorul sezon în Europa League. Sigur, „tunarii” și-ar fi dorit să joace în Liga Campionilor, acesta a fost și obiectivul cu care au plecat la startul sezonului, dar la cum a mers echipa pe parcurs, în special până când Mikel Arteta a fost adus pe banca tehnică în decembrie, nici prezența în Europa League nu a fost obținută. Trupa de pe „Emirates” a terminat Premier League pe locul 8.

În cazul în care Arsenal pierde finala, singura ei șansă să mai acceadă în cupele europene în ediția 2020-2021 ar fi ca Wolverhampton să câștige Europa League. Apropo de „lupi”, ei sunt cei mai mari fani ai echipei Chelsea în finala de pe Wembley, pentru că un succes al „albaștrilor” ar însemna și calificarea lor în Europa League. Vezi aici toată oferta pentru finala Cupei Angliei!

Chelsea a terminat pe locul 4 în Premier League, motiv pentru care a obținut deja prezența în Liga Campionilor, astfel că are un confort psihic. După această partidă, băieții lui Frank Lampard mai au returul cu Bayern Munchen în optimile de finală ale Ligii Campionilor (8 august), dar cu șanse minime de a progresa mai departe, după ce au pierdut cu 3-0 manșa tur pe „Stamford Bridge”.

Detalii asemănătoare cu cele din 2019, dinaintea finalei Europa League

Detaliile finalei de pe Wembley seamănă într-o oarecare măsură cu cele dinaintea finalei Europa League, care a avut loc în mai 2019 la Baku, câștigată de Chelsea cu scorul de 4-1. Arsenal era obligată și atunci să câștige, pentru a prinde un loc în Liga Campionilor. Adversarii își îndepliniseră acest obiectiv, în urma locului 4 obținut în Premier League. După cum a arătat însă și rezultatul final, echipa antrenată la vremea respectivă de Maurizio Sarri a controlat ostilitățile și a intrat în posesia trofeului.

Finala din 2019 a însemnat și prima victorie pentru Chelsea în fața echipei Arsenal într-un joc de tipul KO, după ce „tunarii” le câștigaseră pe precedentele patru. Gruparea de pe „Emirates” a adunat patru trofee în ultimii 5 ani, după jocuri cu Chelsea: Supercupa în 2015 (scor 1-0) și 2017 (4-1 la penalty-uri; 1-1 în timp regulamentar) și chiar FA Cup în 2017, după un succes cu scorul de 2-1. A patra reușită în fața celor de la Chelsea a venit în semifinalele Cupei Ligii, în 2018.

Ultimul meci pentru Aubameyang la Arsenal?

Mass-media din Anglia a prezentat și alte mize ale acestei finale. Spre exemplu, de rezultatul acestei finale ar putea depinde și rămânea căpitanului Pierre-Emerick Aubameyang pe „Emirates”. Gabonezul în vârstă de 31 de ani mai are un an de contract cu Arsenal și nu și-a prelungit încă angajamentul. Mikel Arteta și-l dorește în continuare pe jucător, clubul este dispus să-i ofere 250.000 de lire sterline pe săptămână, dar un sezon fără cupe europene pentru Arsenal ar putea schimba și planurile lui Aubameyang. Barcelona și Inter Milan îl au pe agendă, iar „tunarii” ar putea fi nevoiți să îl vândă, pentru că la anul îl pot pierde gratis. Instalează și tu gratuit cea mai tare aplicație de pariuri sportive din România!

În ceea ce privește loturile celor echipe, Bernd Leno, Gabriel Martinelli, Shkodran Mustafi, Pablo Mari și Calum Chambers sunt accidentați la Arsenal. Mesut Ozil și Matteo Guendouzi sunt apți, dar în cazul lor este vorba despre opțiunile lui Arteta.

Chelsea îl va lăsa pe Kepa foarte probabil pe banca de rezerve, nefiind exclus ca el să fie vândut în această vară. Willy Caballero are șanse mari să apere poarta. Dintre oamenii importanți, N'Golo Kante și Willian sunt incerți. Vezi marea finală de pe Wembley în direct sâmbătă seară de la 19:30 pe site-ul și aplicația Superbet, de oriunde ești! Bucură-te de cât mai multe Superbilete pe finala celei mai vechi competiții oficiale din istoria fotbalului modern.

#PARIEMPEBINE #ÎMPRENĂSUNTEMSUPER

de Marius Huțu

Un bucureștean a câștigat la Superbet 423.000 de euro! E cel mai mare câștig din istoria pariurilor sportive din România

„Am repetat biletul de 30 de ori ca să dețin recordul în România”

„Am câștigat 45.000 de euro la ultima încercare la pariuri! Am văzut recordul, dar eu joc de mult Penalti sau Cartonaș Roșu – NU!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează