GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Timișoara și Ploiești, cele mai titrate orașe din provincie, suspină după prima scenă. Aradul și Piteștiul au modificat harta României fotbalistice!

Articol de GSP - Publicat luni, 09 noiembrie 2020 11:12 / Actualizat luni, 09 noiembrie 2020 11:13

de Gigi Stancu, Superbet

Fotbalul românesc de primă ligă a fost o lungă perioadă uniform distribuit, fiecare zonă importantă având o echipă în primul sau pe lângă primul eșalon. Doar 14 orașe au dat însă campioane în România, iar dintre acestea doar 7 mai sunt și acum pe prima scenă. Unele au închis porțile definitiv, altele se zbat în anonimat, iar câteva speră să revină în top și ceva șanse au! Iată o radiografie generală a fotbalului nostru, menită să ne ajute să înțelegem dominația actuală a CFR-ului, dar și să putem să pariem corect pe viitor! 

Deschide cont online la Superbet și pariază pe fotbalul nostru de primă ligă, mereu imprevizibil!

Bucureștiul mai e reprezentat doar de FCSB și de Dinamo

Mulți dintre tinerii de azi le invocă doar pe Dinamo, FCSB, Steaua sau Rapid, atunci când vorbesc despre campioane ale României, dar forța Capitalei n-a stat nici pe departe doar în acestea. Olympia București, Colentina București și Venus București sunt echipe care au câștigat de multe ori campionatul, în perioada lui de început. Astfel, cele 61 de titluri rămase în București sunt rodul unui front comun făcut de multe cluburi, actuale și foste. Din păcate, cel mai mare oraș al țării mai stă acum doar în FCSB și în Dinamo, dintre care doar prima cu șanse la primul loc. Dacă tot am vorbit despre cele 61 de titluri ale Bucureștiului, e bine de știut că 26 aparțin Stelei, 18 lui Dinamo și 8 lui Venus.

Timișoara și ale ei 10 titluri bântuie liga secundă

Cel mai tare oraș al provinciei fotbalistice este Timișoara, cea care a câștigat 10 titluri de campioană a României. De-a dreptul fascinante au fost cele 6 consecutive ale lui Chinezu, din perioada 1921-1927. Celelalte 4 aparțin Ripensiei, toate în anii ’30. Știm că mai prietenos și mai cunoscut sună în ureche Poli Timișoara, dar principalul club fotbalistic al Banatului de azi nu a câștigat niciodată campionatul. Poli și Ripensia sunt însă cele două echipe pe spatele cărora se poate ridica fotbalul timișorean, ambele având un parcurs decent în acest sezon de ligă secundă. Nici Ploieștiul nu stă mai bine, Petrolul fiind singura șansă a Prahovei la prima scenă. Și cele 4 titluri ale “Lupilor galbeni” zac acum în eșalonul second, la fel ca și orașul în sine și la fel ca o altă campioană uitată a României, Reșița.

Vizitează secțiunea ȘTIRI de pe site-ul Superbet, accesibilă și de pe aplicație și pariază mereu informat!

Urziceniul nu mai există! Galațiul și Oradea sunt în a treia divizie.

Acestea sunt însă cazuri fericite, pentru că se poate și mai rău. Unirea Urziceni, cea pe care Dan Petrescu a făcut-o campioană în 2009 și pe care a dus-o în grupele Ligii Campionilor, s-a desființat între timp, iar orașul e doar un stop prăfuit de alimentare, de pe drumul Buzăului. Altfel, Galațiul și Oradea, alte orașe campioane ale României, nu pot mai mult de al treilea eșalon, cel puțin deocamdată. Multe s-au întâmplat și de la titlul Oțelului, din 2011, antrenorul Dorinel Munteanu dând fotbalul pe politică. Oradea nici nu-și mai aduce aminte de titlul lui Club Atletic, din 1949. Suspine și numai de bine, ca pentru știți voi cine, și pentru Brașov, acolo unde nu se mai joacă fotbal de prime două divizii de ceva vreme.

Părea anul Craiovei, dar nu mai pare. Giurgiu și Viitorul, candidate la retrogradare

Din crema de odionioară a fotbalului Românesc, doar 7 orașe se mai regăsesc și în prezent în prima divizie: București, Craiova, Arad, Pitești, Cluj, Giurgiu și Ovidiu. FCSB – Universitatea și CFR par însă că formează un triunghi impenetrabil al candidatelor la titlu în sezonul 2020-2021. Oltenii au pornit ca din tun, dar li s-a mai udat totuși praful, CFR oscilează și ea, dar are scuza cupelor europene, care o uzează maxim, iar FCSB și-a găsit liniștea, dar și pentru ea pare departe titlul. Oricum, una dintre cele 3 va ridica trofeul, pentru că cine altcineva? Viitorul lui Hagi are un nou sezon slab, iar Astra Giurgiu depinde prea mult de toanele investitorilor, iar în acest sezon nu prea par aliniate bine planetele.

Descarcă aplicația Superbet de pe superbetmobile.ro și află mereu primul cum oscilează cotele în această luptă pentru titlu, nu doar între cluburi, ci și între marile orașe ale țării!

Bonusul de bun venit, plus pariul șansă în agenții!

Vino la Superbet și pariază pe SuperPartidele din această seară de Liga Campionilor, dar mai ales pe meciul lui Lucescu! Alege online-ul, pe site sau direct din aplicația de mobil, deschide cont, depune și poți încasa imediat un Bonus de Bun Venit Sport ce poate ajunge până la 500 de lei și se acordă la primele tale 3 depuneri! Dacă preferi agențiile de cartier, e și mai bine! Trece-le pragul cu încredere fiindcă pe lângă beneficiile din online, doar în agenție ai și Pariul Șansă, reintrodus la cererea jucătorilor adevărați! Câteva milioane de bilete plasate în ultimele luni s-au calificat pentru a plăti câștiguri grație Pariului Șansă și zeci de mii de jucători au încasat superbani!

Intră pe SuperSocial și fă spectacol pe chaturile partidelor din România!

Bucură-te de noua dimensiune a experienței Superbet! După ce îți instalezi aplicația de pariuri sportive, setează-ți și profilul pe SuperSocial, rețeaua de socializare a celor care iubesc pariurile sportive. Poți vedea cine sunt cei mai experimentați, cine sunt cei mai inspirați, poți vedea și plasa și tu biletele lor, poți distribui și biletele tale, îți poți face noi prieteni și te poți afirma în cea mai tânără comunitate de pariori din România! Mai mult, îi poți întâlni pe ambasadorii Superbet, Ilie Dumitrescu și Gică Craioveanu, dar poți descoperi și persoane necunoscute, ca tine, dar care te pot inspira maxim prin biletele plasate și modul original în care le gândesc!

#PariemPeBine     #ÎmpreunăSuntemSuper

Un bucureștean a câștigat la Superbet 423.000 de euro! E cel mai mare câștig din istoria pariurilor sportive din România

Superdorință împlinită: retrageri nelimitate la Superbet!

„Am câștigat 45.000 de euro la ultima încercare la pariuri! Am văzut recordul, dar eu joc de mult Penalti sau Cartonaș Roșu – NU!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
983732924972315
Soos Vilmos  •  10 Noiembrie 2020, 18:31

Azi dimineata am auzit pe strada niste urlete disperate si am vazut pe unul berdei din care rabufnea prostia.

gabryel28
gabryel28  •  09 Noiembrie 2020, 22:26

*** poi titlurile in banie au fost aduse de clona csu s au de adevarata universitate FCU? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  09 Noiembrie 2020, 20:58

Tot acelasi *** ai ramas..In primul rand Poli este o prescurtare.Acest club este Politehnica Timisoara,continuatoarea vechii Politehnici,din pct de vedere moral.Nascut cu forcepsul. esti tu.Apropo,toate echipele,au suferit fuziuni,falimenturi ,etc.Suflarea Viola ,sustine aceasta echipa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează