GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Top 5 motive pentru care sa faci sport iarna. Iata ce sfaturi primesti de la marii sportivi!

Articol de GSP - Publicat luni, 14 ianuarie 2019 18:22

Foarte multe persoane isi propun, pe 1 ianuarie, ca obiectiv pentru urmatoarele 12 luni, sa viziteze mai des sala de sport si sa isi imbunatateasca, astfel, conditia fizica, dar si starea de sanatate.

Specialistii aproba aceasta rezolutie, mai ales dintr-o anumita perspectiva: este foarte sanatos sa faci sport iarna si te vei bucura de anumite avantaje pe parcursul timpului! Nu conteaza daca vrei sa o faci in mod profesionist sau doar ca amator, lunile de iarna sunt perfecte pentru a-ti schimba stilul de viata intr-unul mai bun si mai activ! Poti incepe prin a-ti achizitiona imbracaminte si incaltaminte de la Sport Loft, pentru ca, asa cum spun marii sportivi, echipamentul este foarte important pentru o stare de bine accentuata si un confort sporit, si, in plus, te va motiva sa te tii de promisiunea pe care ti-ai facut-o!


Iata ce beneficii iti aduce sportul pe timp de iarna

Accelerarea arderilor si un metabolism alert

In sezonul rece, este natural sa ai mai putin energie si sa simti o nevoie mai accentuata de odihna, insa aceste lucruri sunt, in mare parte, responsabile pentru acumularea unui surplus de kilograme in timpul iernii. De asemenea, consumarea alimentelor procesate, datorata lipsei de ingrediente proaspete din comert si tendinta de a consuma mai putine lichide contribuie, si ele, la o silueta pe care nu ti-o doresti. Sportul te ajuta sa combati toate aceste efecte, accelerand arderile din organism, mentinand metabolismul la un ritm mai alert. Este indicat chiar sa alergi sau sa faci exercitii in aer liber, pentru ca trupul tau arde de doua ori mai multe calorii, din cauza efortului fizic, dar si pentru a se incalzi. Bineinteles, este recomandat sa porti imbracaminte de la branduri cunoscute pentru calitatea creatiilor, ce ofera un confort termic adecvat pentru miscarea fizica la temperaturi scazute!
Intarirea sistemului imunitar
Sportul ajuta la eliminarea in organism a hormonilor fericirii si a endorfinelor, ce anuleaza efectul stresului asupra psihicului si fizicului tau. Acesta din urma este un dusman dovedit al sistemului imunitar, mai ales pe timp de iarna, cand este supus la incercari grele. Prin intermediul miscarii fizice in sezonul rece te poti feri, deci, de probleme de sanatate si, in plus, vei avea o stare de spirit cu mult mai buna!

Mentinerea mobilitatii si a unor articulatii sanatoase

Greutatea in exces, mai ales cea care nu poate fi sustinuta de muschi, duce la o presiune accentuata pe articulatii. Cum in sezonul rece, riscul alunecarilor si accidentarilor cauzate de gheata este mai mare, o conditie fizica care lasa de dorit duce la situatii mult mai neplacute si mai grave. Sportul, insa, intareste musculatura si mentine articulatiile sanatoase, asa ca nu trebuie evitat in aceasta perioada!

O silueta de invidiat

Chiar daca iarna te ascunzi sub haine groase, kilogramele acumulate in plus in aceste luni vor deveni foarte vizibile odata cu cresterea temperaturilor. Decat sa urmezi programe intense de miscare fizica si sa faci exces, ori sa urmezi diete drastice inainte de vara, mai bine incepi din timpul sezonului rece sa faci sport regulat, iar trupul tau va fi tonifiat si va arata perfect, in tot timpul anului!

O stare psihica imbunatatita

Frigul, lipsa razelor de soare si conditiile meteo nefavorabile pot avea un impact negativ asupra psihicului tau. Sportul, asa cum a fost mentionat anterior, are ca efect eliberarea in organism a endofinelor, substante chimice ce te ajuta sa faci fata stresului si durerii, care risipesc tensiunea si te relaxeaza. In plus, un program regulat de miscare fizica te va motiva sa iesi din casa si sa iti recapeti entuziasmul si energia!

Asadar, daca aveai dubii in legatura cu hotararea de a incepe sa faci miscare fizica chiar din luna ianuarie, nu mai sta pe ganduri! Profita de toate beneficiile pe care ti le aduce sportul in timpul iernii si bucura-te de o viata mai activa!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  20 Ianuarie 2019, 09:49

Daca incepi cu achizitionarea de imbracaminte nu-ti mai ramin bani de un ceai !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează