GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Villarreal - Liverpool | Klopp, la 90 de minute de intrarea în istorie și egalarea lui Bob Paisley!

Articol de GSP - Publicat marti, 03 mai 2022 13:14 / Actualizat marti, 03 mai 2022 13:25

8 octombrie 2015 e data pe care niciun fan al lui Liverpool nu o va uita. După un mandat plin de speranțe al lui Brendan Rodgers, pe Anfield Road ajungea Jurgen Klopp, strategul german care făcuse furori cu Borussia Dortmund și care căuta un pas decisiv în cariera sa impresionantă. 

La mai puțin de șapte ani distanță, neamțul e gata să intre în istoria clubului englez și să devină doar al doilea manager care joacă patru finale europene alături de Liverpool. Villarreal - Liverpool se joacă de la ora 22:00, începe de la 2-0 în tur pentru englezi și are în trupa lui Klopp o mare favorită la calificarea în finală!

Nu ai cont la Superbet? Creează unul acum, ia bonusul de bun-venit și pariază inspirat pe semifinalele Ligii!

Drumul lui Klopp spre istorie, în doar șase ani

Shankly, Paisley, Fagan. Sunt cei trei antrenori istorici din care fanii lui Liverpool au făcut eroi de cântece în care-și încurajează favoriții. Benitez și Houllier au primit și ei statutul de legende. Toți cinci au jucat cel puțin o finală europeană cu legendarul club de pe Anfield Road, dar doar marele Bob Paisley a reușit performanța de patru ori: a început prin finala Cupei UEFA din 1970, apoi a continuat cu cele din Cupa Campionilor Europeni (1977, 1978 și 1981), punând bazele moștenirii europene a lui Liverpool, care datează și azi. 

În secolul 21, Rafa Benitez a reușit minunea de la Istanbul, apoi a pierdut finala cu AC Milan din 2007, apoi Klopp a trecut "la butoane". Cu trei finale jucate (Europa League 2016, Liga Campionilor 2018 și 2019) și 2-0 în turul cu Villarreal, Jurgen e la 90 de minute distanță de egalarea recordului lui Bob Paisley. Și ce record!

Prima finală a lui Klopp cu Liverpool, pierdută cu… Unai Emery!

Înainte să aducă trofeul Ligii Campionilor pe Anfield (2019) și să piardă finala cu Real Madrid (2018), Klopp și-a croit drum spre finala Europa League în chiar primul sezon ca manager al cormoranilor. Iar adversar i-a fost Sevilla, specialista competiției care, la acea vreme, era condusă de Unai Emery, adversarul din această seară! Spaniolii au fost mai puternici, au câștigat cu 3-1 finala de la Basel, dar Klopp pusese deja bazele a ceea ce avea să devină mașinăria de fotbal de astăzi. 

Din lotul care pierdea finala Europa League 2016, Klopp încă-i mai are sub comandă pe Jordan Henderson, Roberto Firmino, James Milner și Divock Origi, patru jucători în care și-a pus bazele și cu care, ulterior, a reușit să atingă atât gloria europeană, cât și pe cea din Premier League.

Liverpool, favorita Cotelor Superbet la câștigarea Ligii după victoria din tur

În acest sezon european, eroii lui Klopp s-au numit Salah, Mane, Alexander-Arnold sau Robertson, iar neamțul a reușit să pună pe picioare o echipă-tip aproape imposibil de combătut, cu columbianul Luis Diaz integrat perfect în angrenaj. După victoriile clare cu Inter și Benfica, turul semifinalei de pe Anfield a însemnat un 2-0 cât se poate de clar, la capătul a 90 de minute în care Villarreal nu a avut nicio ocazie de gol la poarta lui Alisson Becker. 

Cum City și Real (4-3 în tur) au pus în scenă o primă manșă cât se poate de echilibrată a celeilalte semifinale, Liverpool a primit, logic, statutul de favorită a Cotelor Superbet la câștigarea trofeului: cotă 1.95! Înaintea semifinalelor, echipa lui Guardiola era cotată cu prima șansă, dar situația a balansat ușor spre echipa lui Klopp.

Citește și: 

Cel mai puternic play-off din istorie! Cum arată cotele antepost pentru finalul de sezon din România

SuperJackpot istoric câștigat la Superbet! A jucat la 20 Burning Hot și a câștigat 8.792.662,86 lei – „Nu credeam că se poate așa ceva, sincer”

Află cum e să câștigi peste 7,3 milioane de lei la Sloturi. Citește interviul cu câștigătorul!

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează