GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ziua Z în cursa promovării: cel mai palpitant final de sezon posibil din liga secundă

Articol de - Publicat vineri, 31 iulie 2020 20:28 / Actualizat vineri, 31 iulie 2020 20:33

Ultima etapă din mini-turneul de promovare în prima ligă este de-a dreptul incendiară. Înaintea jocurilor care se vor disputa toate de la aceeași oră, duminică, 2 august, de la ora 18:30, o singură formație nu mai are nicio șansă nici măcar la locul 3, de baraj, este vorba despre Petrolul Ploiești. În rest, toate celelalte cinci trupe au posibilitatea promovării directe. 

Iată cum se prezintă tabela, înaintea ultimelor confruntări: 1. UTA 29p. (7-7), 2. Mioveni 27p. (4-4), 3. Argeș 26p. (6-5), 4. Turris 25p. (4-4), 5. Rapid 24p. (3-3), 6. Petrolul 22p. (2-3). Alege-ți favoriții și plasează pariul câștigător. Pe site-ul Superbet te așteaptă o ofertă bogată și cele mai bune cote. Deschide cont la Superbet.ro și obține Bonusul de Bun Venit care poate ajunge la 500 Lei și care ți se acordă la primele 3 depuneri!

Singura formație care este sigură de ceva concret este UTA. Arădenii sunt din punct de vedere matematic calificați la barajul de rămânere/promovare în prima ligă.

Play-off inedit: nicio victorie a gazdelor

Cele patru runde scurse din mini-sezonul de Top 6 au relevat câteva aspecte inedite. Astfel, nu s-a înregistrat până acum nicio victoria a echipelor-gazdă, iar echilibrul a fost total:  nu mai puțin de cinci rezultate de egalitate s-au înregistrat în cele 12 confruntări.

Nici capitolul golurilor nu este unul prea strălucit. Doar cinci jocuri cu ”Over 2,5 goluri” (pariul 3+ la Superbet) s-au consemnat, iar media totală este scăzută, de 2,16 goluri înscrise/joc.

Trei echipe dezavantajate de primul criteriu al departajării

În cazul în care două echipe termină la egalitate după ultima rundă, primul criteriu de departajare este cel legat de rotunjirea sau nu a punctelor la înjumătățirea aplicată după închiderea sezonului regulat. Din acest punct de vedere, Mioveni, Turris și Rapid sunt cele care au beneficiat de ajustarea de 0,5 puncte, așadar vor fi dezavantajate în caz că vor încheia cu același punctaj cu o formație care nu a avut nevoie de rotunjirea amintită.

Următorul criteriu este cel al rezultatului direct din ”play-off”. A treia metodă de separare este golaverajul general din Top 6, apoi, numărul mai mare de goluri marcate în ”play-off”. În fine, în caz de egalitate totală, se va apela la poziția ocupată în clasament înainte de încheierea campionatului regulat.

Meciurile care vor decide promovatele și echipa de la baraj

FC Argeș - UTA / Egalul îi duce pe arădeni în prima divizie

Cele două foste campioane ale României se vor duela în Trivale într-o încleștare în care ”Bătrâna Doamnă” are cea mai convenabilă opțiune. Alb-roșiii pot sărbători promovarea directă în cazul în care nu pierd. În rest, eșecul îi poate trimite în elită numai dacă Mioveniul nu trece de Petrolul.

Dincolo, pentru piteșteni singurul lucru cert este că dacă înving, își asigură accederea în prima divizie. În rest, egalul le ajunge pentru a fi pe locul 2 numai dacă Mioveniul pierde, iar Turris nu învinge la Rapid. Altfel, remiza sau chiar eșecul îi va propulsa la duelul de baraj în funcție de rezultatele de la Mioveni – Petrolul și Rapid – Turris.

Piteștenii au bifat trei meciuri cu ”Over 2,5 goluri” în ”play-off”; iar ultimele lor trei partide s-au decis în ultimele zece minute! Astfel, alb-violeții lui Ionuț Badea au învins la Rapid cu 2-1: bucureștenii au egalat în minutul 85, dar Șerban a punctat pentru Argeș în minutul 90+1. A urmat un eșec amar acasă în derby-ul cu Mioveni (2-3), suferit în urma unui gol reușit de oponenți în minutul 89. În fine, în precedenta rundă, Argeșul s-a impus la Ploiești cu 2-1, cu două goluri decisive marcate în minutele 82 și 89, după ce gazdele erau în avantaj.

Dincolo, UTA a fost cea mai bună formație din sezonul regulat, dar în ”play-off” a scos o singură izbândă, 2-0 la Mioveni. Vezi aici toată oferta pentru ultima etapă din play-off-ul de promovare în prima divizie!

Rapid – Turris / Teleormănenii, bilanț superior în ”directe”

Giuleștenii au dat lovitura în weekend-ul trecut, când au dat peste cap toate calculele și au câștigat cu 2-1 la Arad, după ce au fost conduși cu 1-0.  A fost primul triumf oficial din anul calendaristic în curs, după șase runde la rând neinspirate.

Dincolo, Turris-ul lui Erik Lincar a cedat presiunii și în etapa trecută a pierdut acasă, 0-1 cu Mioveni, acesta fiind primul eșec suferit în propriul fief de când a promovat în liga secundă! A fost și unica înfrângere de până acum a teleormănenilor în 2020. 

În cele trei dueluri oficiale disputate deocamdată între cele două grupări, Turris s-a arătat mai inspirată decât alb-vișiniii. În toamna lui 2018, Turris a învins în Cupă pe arena din Giulești cu 2-0. În sezonul regulat, la Turnu Măgurele, Rapid a pierdut cu 1-3, iar în retur nu a scos decât un 0-0 acasă contra teleormănenilor.

Ambele echipe depind și de celelalte rezultate din etapă, chiar dacă una dintre ele ar câștiga. Bucureștenii ar prinde locul 2 în caz de triumf, cu condiția ca Mioveniul să piardă cu Petrolul, iar Argeșul să fie învinsă de UTA. Altfel, în funcție de celelalte rezultate, Rapidul ar rata chiar și locul 3, inclusiv dacă va învinge. Oricum, este clar că numai victoria ar ține trupa lui Dan Alexa în calculele promovării.

Dincolo, Turris este și ea obligată să câștige pentru a rămâne în calcule pentru locul 2 sau 3. Ea poate pierde chiar și locul de baraj, în ciuda unei victorii, dacă Mioveni trece de Petrolul, iar Argeșul o bate pe UTA. Instalează gratuit cea mai tare aplicație de pariuri sportive din România!

Mioveni – Petrolul / ”Clau-gol” va promova în caz de triumf

Asemeni Rapidului, trupa din Mioveni a reușit o răsturnare de situație într-un moment în care toată lumea o considera ieșită din lupta pentru promovare. Galben-verzii au câștigat pe rând la FC Argeș (3-2) și Turris (1-0). Dar, elevii lui Claudiu Niculescu trebuie să treacă peste... complexul terenului propriu. Mioveniul nu a mai bătut acasă din 26 noiembrie 2019, 5-2 cu Turris!

Trei puncte și argeșenii promovează, asta ar fi cea mai scurtă caracterizare a acestei partide. În rest, dacă Mioveniul nu câștigă, va sta la mâna celorlalte partide.

Petrolul a ieșit din orice calcule după eșecul din runda anterioară, 1-2, acasă, cu FC Argeș.  În acest sezon, cele două trupe s-au duelat o dată, rezultând un 0-0 la Ploiești, în octombrie 2019.

Alege-ți Bonusul de Bun Venit preferat!

Trăiește și mai intens meciurile de poveste din fotbalul românesc. Deschide cont online la Superbet și încasează Bonusul de Bun Venit Sport, care poate ajunge până la 500 de lei! Sau alege-l pe cel de Casino, care poate ajunge până la 1.200 de lei plus 300 rotiri gratuite în Shining Crown, Burning Hot și 20 Super Hot. Iar ca totul să fie Super, beneficiezi de retrageri fără limită de sumă, dacă optezi pentru transfer bancar! Pentru retragerile pe card, suma maximă a crescut de la 45.000 de lei la 200.000 de lei. SuperJoacă online! Dar profită și de Pariul Șansă, reintrodus de azi în agențiile Superbet, pentru ca tu să ai o SuperVară!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMBINE

De Levente Balint

Un bucureștean a câștigat la Superbet 423.000 de euro! E cel mai mare câștig din istoria pariurilor sportive din România

„Am repetat biletul de 30 de ori ca să dețin recordul în România”

„Am câștigat 45.000 de euro la ultima încercare la pariuri! Am văzut recordul, dar eu joc de mult Penalti sau Cartonaș Roșu – NU!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează