GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV / / VIDEO Cel mai dureros meci comentat de Emil Grădinescu: „Am simțit că mi-a amorțit brațul stâng”

Emil Grădinescu, invitat la podcastul Profu' de Sport
Emil Grădinescu, invitat la podcastul Profu' de Sport

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 septembrie 2022 12:00 / Actualizat vineri, 09 septembrie 2022 14:46

Emil Grădinescu, cel mai cunoscut comentator TV de sport din România, a fost invitat la podcastul GSP „Profu' de Sport”, unde a vorbit despre cel mai dureros meci comentat vreodată, Danemarca - România 2-2, în preliminariile EURO 2004. „Tricolorii” au luat atunci gol la ultima fază și au căzut pe locul 3 în grupă, ratând turneul final.

Emil Grădinescu, la Profu' de Sport: „FCSB e Steaua! Mă umflă râsul când văd decizia justiției. Dar și patronul FCSB e malefic”
PROFU' DE SPORT
Emil Grădinescu, la Profu' de Sport: „FCSB e Steaua! Mă umflă râsul când văd decizia justiției. Dar și patronul FCSB e malefic”

VIDEO. Emil Grădinescu: „Cel mai dureros meci a fost egalul din Danemarca”

- Există meciuri comentate pe care ai vrea să le uiți? 
- Danemarca - România 2-2, PSG - Steaua 5-0. Ambele meciuri cu Muntenegru de anul ăsta, m-au îmbolnăvit ... A, și returul Stelei la Middlesbrough. Dar cel mai dureros, și asta și din punct de vedere fizic, pentru că am simțit că mi-a amorțit brațul stâng, a fost egalul din Danemarca.

- L-ai trăit atât de intens? 
- Da, era meciul calificării. Și nu se mai termina, ne uitam la Urs Meier, „fluieră, omule, odată!”. Bine, dacă o luăm la rece, omul a judecat corect. Dar nu se mai termina și noi eram aproape calificați. Mă rog, mergeam la baraj, unde cred că întâlneam Spania. Atunci mi-a amorțit mâna ...

- Te implici atât de adânc în meci, emoțional vorbind? 
- Sigur că da. Mai ales la meciurile naționalei sau la meciurile echipelor românești în cupele europene. Mulți mă întreabă „da' ce, tu ții cu CFR-ul?”. Păi, cum să nu, ce, sunteți nebuni la cap? E echipă românească. La fel și cu Dinamo, FCSB sau Steaua. Nu mai vorbesc de echipa națională ... Și aici vreau să fac o paranteză, dacă-mi dai voie.

- Te rog! 
- Toată lumea se întreabă ce se întâmplă cu echipa națională, de ce nu mai apar jucători, de ce nu vine nimic din urmă. De ce? Pentru că nu se lucrează bine cu juniori. De ce nu se lucrează bine cu juniorii? Pentru că nu ai antrenori buni. De ce nu ai antrenori buni? Pentru că nu-i plătești. De ce nu-i plătești? Pentru că eu, investitor care am o școală privată de fotbal, nu prea îmi permit să dau bani să-mi risc investiția cheltuind peste măsură cu antrenorul, cu terenul de joc. 

- Așa...
- De ce nu-mi permit? Pentru că nu sunt sigur că juniorii mei vor fi vânduți, că vor ajunge să primească contracte de profesioniști și o să îmi scot banii. Păi de ce nu se întâmplă asta? Pentru că, vezi FC Argeș, UTA, Botoșani etc, la noi este o invazie de jucători străini. Și-atunci tu, investitor într-o școală de fotbal, nu îți permiți riscul de a investi peste măsură, pentru că nu ai garanția că poți vinde ceea ce produci. La noi, 30-40-50% dintre jucători sunt aduși de afară. Mulți dintre ei slabi.

VIDEO. Danemarca - România 2-2

Danemarca - România 2-2 
Au marcat: Tomasson (35-pen), Laursen (90+5) / Mutu (61), Pancu (72)

România: Lobonţ - Stoican, Iencsi, Chivu, Raţ - Fl. Dumitru (70 Fl. Cernat), Rădoi, Pancu, D. Munteanu - I. Ganea (67 Fl. Bratu), Mutu (90+2 Şoavă)
Antrenor: Anghel Iordănescu

Danemarca: T. Sorensen - Helveg, Laursen, Henriksen, Jensen - Wieghorst, Gravesen - Gronkjaer, Tomasson, Jorgensen - Sand
Antrenor: Morten Olsen

VIDEO. Emil Grădinescu, invitat la Profu' de sport (podcast integral)

Mai multe știri din podcastul GSP Profu' de Sport:

Emil Grădinescu, martor la o crimă pe stadion, la un celebru meci al României: „S-a tras cu o rachetă!”

Emil Grădinescu, la episodul #7 din podcastul „Profu' de Sport” » Despre viața de comentator, pățanii pe stadioane și controverse fără sfârșit: „Un comentator bun n-ar trebui să se teamă de tăcere. Oamenii trebuie să audă și ambianța”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
vasileroaita
vasileroaita  •  09 Septembrie 2022, 18:59

Din păcate, Gradinescu are creierul amorțit!

hristo33
hristo33  •  09 Septembrie 2022, 17:12

gramadescu fcsbistul.

stelu
stelu  •  09 Septembrie 2022, 15:24
Postat de mihalachy pe 09 Septembrie 2022, 14:36

daca imi amintesc bine, mutu a scapt de 3-4 ori singur cu portarul, ultima data bratu, va rog sa gasiti finalul meciului , ce a zis gradinescu la ratarea lui bratu, ceva de genul oricum nu mai conteaza, si a contat enorm , cred ca pentru calificare directa trebuia batuti cu 5-1 ! ce arfi fost posibil daca nu ratam , singuri au fost cu portarul cel putin de 4/5ori, a fost ultimul meci bun!

doar o data sau de 2 ori mutu, in rest au fost altii. in total, la 2-1, au fost vreo 5 ocazii mari, singur cu portarul.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează