GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV Preotul-influencer are un mesaj important pentru părinți: „Nu vă răstigniți copiii în fața laptopurilor! E o crimă! Sunt două căi pe care trebuie să le urmeze”

Părintele Vasile Ioana, la podcastul „Profu' de Sport” / foto: Cristi Preda +10   FOTO
Părintele Vasile Ioana, la podcastul „Profu' de Sport” / foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 ianuarie 2023 12:16 / Actualizat duminica, 01 ianuarie 2023 13:43

Părintele Vasile Ioana, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” din București, unul dintre cei mai apreciați preoți din România, a vorbit la podcastul „Profu' de Sport” despre comportamentul noilor generații de tineri.

Extrem de apreciat pentru discursuile moderne pe care le are în mediul online, preotul Vasile Ioana a ținut să sublinieze importanța sportului în viața tinerilor, avertizându-i pe părinți că sunt primii care ar trebui să-i îndemne pe copiii lor să facă mișcare.

„Religia” Messi, prin ochii Părintelui Vasile Ioana: „Rețineți acel gest, a făcut diferența în finală! Dar e greșit să te apleci lui ca unui Dumnezeu”
PROFU' DE SPORT
„Religia” Messi, prin ochii Părintelui Vasile Ioana: „Rețineți acel gest, a făcut diferența în finală! Dar e greșit să te apleci lui ca unui Dumnezeu”

Mesajul Părintelui Vasile Ioana pentru părinți: „Nu vă răstigniți copiii în fața laptopurilor!”

„Este extrem de important să practici un sport și de-asta sunt aici, la Gazeta Sporturilor, să dau un semnal celor care stau prea mult în fotoliu, care stau prea mult în fața laptopului. 

Dragilor care sunteți părinți, nu vă răstigniți copiii în fața laptopurilor și ecranelor! Este o crimă să-l lași pe copil doar la tehnologie. De ce spun asta? Pentru că acum, în vremurile astea, este atât de important să-i creezi copilului două căi de a urca. Calea spirituală, credința în Dumnezeu, prin rugăciune, prin dragostea de aproape, prin a dărui, și apoi sportul, care ajută copilul să se miște fizic. 

Acum, e nevoie mai mult decât oricând de înot, de atletism, de fotbal, de handbal, de volei, de mișcare fizică, de dans sportiv. Sunt sporturile care ajută copilul să se miște, ritmul inimii lui să bată altfel decât atunci când stă acolo, în fața unui laptop”, a mărturisit preotul Vasile Ioana, în cadrul podcastului „Profu' de Sport”, moderat de Cătălin Țepelin.

Părintele Vasile Ioana / Sursă foto: FOTO: Cristi Preda (GSP)
Părintele Vasile Ioana, în vestiarul cu povești al Gazetei Sporturilor / FOTO: Cristi Preda (GSP)
Părintele Vasile Ioana, în vestiarul cu povești al Gazetei Sporturilor / FOTO: Cristi Preda (GSP)
Părintele Vasile Ioana / Sursă foto: Facebook
Părintele Vasile Ioana / Sursă foto: Facebook
+6 FOTO

Cum combatem sedentarismul? „E în puterea fiecăruia dintre noi să luăm măsuri”

Sedentarismul, unul dintre marile pericole ale vremurilor actuale, provoacă motive de îngrijorare la nivel național și global.

„Stă în puterea fiecăruia dintre noi să luăm măsuri de combatere a sedentarismului, astfel încât să ne menținem starea de sănătate a organismului și să prevenim apariția bolilor sau a complicațiilor acestora”, a punctat pentru GSP medicul Daciana Toma.

„Când să începem să ne gândim la sedentarism? Din clipa în care se naște un copil este necesar să îl învățăm ce înseamnă un stil de viață sănătos, cu o alimentație sănătoasă, activitate fizică, menținerea greutății optime, evitarea fumatului, somn odihnitor”, a adăugat aceasta.

În 2018, România se afla pe locul 2 în Uniunea Europeană în ceea ce privește sedentarismul, 63% dintre români recunoscând la acel moment că nu practică niciodată niciun fel de sport. O cifră mai mult decât îngrijorătoare, dacă e să ne raportăm la riscurile ce vin la pachet cu un astfel de stil de viață.

Sedentarismul crește riscul organismului uman la diferite afecțiuni cu impact major asupra stării de sănătate: obezitate, diabet, hipertensiune arterială, boală venoasă cronică, boală artrozică, etc. Vom alege tipul de activitate sau efort fizic care ne e cel mai la îndemână și ne face plăcere, dar respectând recomandarea de a desfășura cel puțin 30 de minute de activitate fizică de intensitate medie zilnic, cel puțin cinci zile pe săptămână. 

- Daciana Toma, medic

VIDEO Părintele Vasile Ioana, invitat special la podcastul „Profu' de Sport”

Citește și alte știri din podcastul „Profu' de Sport”:

EXCLUSIV „Să spargă vitrina!” » Dezvăluiri senzaționale de la Revelionul petrecut cu Hagi: „Gică, ești nebun? E 1 ianuarie! M-a târât până acolo”

EXCLUSIV Gestul impresionant al lui Gigi Becali pentru o tânără grav bolnavă: „A plecat la spital în Germania și datorită iubirii acestui om”

EXCLUSIV // VIDEO Un „tricolor” i-a făcut o mărturisire-șoc Părintelui Vasile Ioana: „Ne-am dus la femei toată noaptea, am rupt!” » S-a întâmplat înaintea unui meci din penultima campanie!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
cobra
cobra  •  03 Ianuarie 2023, 20:29

Parerea unui Preot - asa se scrie corect - nu ma intriga atât de mul ca aprecierea pe care o da DACTILOGRAFUL acestui articil " Preotul-influencer are un mesaj important pentru părinți" .De ce isi permite un dactilograf sa considere si sa recomande spusele Preotului, ca fiind ..importante????

Mentality
Mentality  •  02 Ianuarie 2023, 13:03

Dar de statul în genunchi la minciunile care le spun oamenilor.El face sport,,sau merge do ar cu bolid?E timpul că oamenii să mai ridice capul și să nu se mai aplece în fața religiei.Religia și a făcut treaba în primele secole.Acum trebuie să trecem la un nivel superior .Nu trebuie să mai stăm cu frica în sân că vă lovește Ăl cu barbă imaginar din cer.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Ianuarie 2023, 11:36

...ce viseaza asta laptop[uri calculatoare telefoane ?...noi ne culcam nemancati ...nu avem bani nici de paine ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează