GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  VIAȚA DUPĂ FOTBAL

EXCLUSIV În ce și-a investit Eric banii din fotbal: „Am deschis un restaurant bun într-un oraș nepotrivit” » Cum arată viața brazilianului acum: „Mă atrage mult televiziunea”

Articol de , , - Publicat luni, 13 februarie 2023 06:51 / Actualizat luni, 13 februarie 2023 12:56

Eric de Oliveira și-a investit o parte din banii câștigați în fotbal într-o afacere de suflet la Mediaș. Fostul atacant brazilian e atras și de televiziune, fiind în prezent expert la Prima Sport, unde analizează meciurile din Liga 1 după fiecare etapă

  • Gazeta Sporturilor lansează astăzi serialul "Viața după fotbal", despre reconversia profesională a sportivilor care n-au rămas în fenomen după retragere și au ales ori au fost nevoiți să se reprofileze
  • Care sunt afacerile în care au investit? Cu ce provocări a venit noua etapă din viață, după ani petrecuți în iarbă? Cât de grea a fost adaptarea? Vom avea răspunsuri la aceste întrebări în seria documentată de redacția GSP.

Prima oprire la Mediaș, la Eric de Oliveira, 37 de ani. Fostul atacant a intrat în cartea de istorie a fotbalului românesc, fiind străinul cu cele mai multe goluri all-time în Liga 1, 66 de reușite, în 222 de meciuri. A jucat la noi pentru Gaz Metan, Pandurii, Viitorul și Voluntari.

Retras brusc din activitate în vara lui 2021, din cauza unor probleme medicale, care i-au cauzat și o depresie severă, Eric n-a părăsit România și a rămas atașat de țara unde s-a împlinit fotbalistic. Și-a construit o casă nouă și gestionează un restaurant, în centrul orașului de 50.000 de locuitori. În plus, e mereu pe drumuri spre Cluj, acolo unde este expert pentru Prima Sport: "Fac naveta, mai dorm acolo. Îmi place!".

Ce s-a întâmplat cu afacerile lui Eric: primii ani pe plus, apoi pierderi

De unde a venit ideea restaurantului? 

„Am pornit la început pe ideea de cafenea, apoi s-a transformat în pizzerie. Afacerea am pornit-o când eu am ajuns în Qatar. Am găsit inițial un loc cu chirie, iar mai apoi spațiul unde ne aflăm acum, în centrul Mediașului, pe care l-am cumpărat. Am întrebat-o pe soția mea dacă vrea să se ocupe, să gestioneze totul, eu fiind mereu plecat de acasă. Tot ce e făcut aici e făcut de mâna ei! Bunica și mama mea au fost bucătărese în trecut, iar visul meu a fost să am un restaurant", spune Eric.

Lumea a fost entuziasmată la început, dar problemele au apărut odată cu pandemia. A trebuit să pună pe pauză afacerea, să nu mai primească clienți în interior din cauza restricțiilor. Lipsa experienței a contat și târziu și-a dat seama că putea face livrare la domiciliu. În 2020 și 2021 a terminat pe plus din punct de vedere financiar.

Drama înfiorătoare a lui Eric: „Există riscul să-mi fie amputat piciorul!” » Lacrimi în timpul interviului GSP: „Am dureri insuportabile, sunt în depresie de 2 ani”
INTERVIU
Drama înfiorătoare a lui Eric: „Există riscul să-mi fie amputat piciorul!” » Lacrimi în timpul interviului GSP: „Am dureri insuportabile, sunt în depresie de 2 ani”

Burgerii sunt specialitatea casei în restaurantul lui Eic

„Nu a fost prima mea afacere. Am mai încercat unele și am luat țeapă, din păcate! O țeapă mare am luat-o dintr-o afacere în care vindeam mâncare de păsări, în Brazilia. Am mai deschis și un restaurant tot acolo, dar n-a mers. Când am făcut investiția aici, la Mediaș, am fost inteligent", ne dezvăluie brazilianul.

Chiar dacă e oprit pe stradă și toată lumea îl cunoaște, Eric are și o dezamăgire: „Aici foarte multă lume vine din afara orașului! A venit galeria lui U Cluj, cei de la Hermannstadt, cei de la CSA Steaua... Toată lumea mi-a spus că dacă aveam afacere asta în alt oraș era cu totul și cu totul altceva. Am impresia că am deschis un restaurant bun într-un oraș nepotrivit!".

Pe lângă implicarea lui, a surorii și a soției, restaurantul specializat pe burgeri are în total șapte angajați: „Bucătarul care mi-a făcut tot meniul, cap-coadă, e venit din Brazilia. Sunt cei mai buni burgeri pe care eu i-am mâncat! Și nu sunt deloc subiectiv. Sută la sută, obiectiv. Am în telefon o notiță unde dau note burgerilor pe care-i mănânc. În București, în Pipera l-am mâncat pe cel mai bun din România. La mine, aici, vedeta e Copacabana, la 36 de lei, cu cartofi și sosuri".

În ce și-a investit Eric banii din fotbal: „Am deschis un restaurant bun într-un oraș nepotrivit” » Cum arată viața brazilianului acum: „Mă atrage mult televiziunea”
Burgerul "Copacabana" specialitatea pe care Eric o vinde la restaurantul său

„Mă atrage mult televiziunea"

Cum arată planurile de viitor ale lui Eric? "Am un contract cu cei de la Prima Sport, este un proiect bun, care mă atrage, de suflet. Îmi place mult, mă atrage mult televiziunea. În trecut am refuzat multe oferte pentru că eram la Mediaș, departe de București, și era greu să ajung acolo. Acum merg la Cluj când sunt chemat, dorm la un prieten, îmi place mult ce fac".

În ce și-a investit Eric banii din fotbal: „Am deschis un restaurant bun într-un oraș nepotrivit” » Cum arată viața brazilianului acum: „Mă atrage mult televiziunea”
Eric alături de Cristi Dulca și jurnalistul Mădălin Negoiță, în platoul Prima Sport

Și recunoaște că pentru mirajul televiziunii are "momente în care mă gândesc să vând restaurantul!". Interes și posibili cumpărători au existat, dar negocierile continuă: "Am avut deja două întâlniri, dar momentan nu s-a ajuns cu prețul la pretențiile pe care le avem noi. Prefer să rămână confidențială suma pe care o vrem, spun doar că este o sumă realistă".

VIAȚA DUPĂ FOTBAL (episodul 1) » Eric de Oliveira: „Am deschis un restaurant bun într-un oraș nepotrivit!” + „Mă atrage mult televiziunea”

CITEȘTE ȘI:

Alcool, depresie, gânduri de sinucidere! Mircea Tutovan, fost uriaș jucător de volei, și-a descărcat sufletul în fața reporterilor GSP: „Am căutat o modalitate mai frumoasă să mă omor
INTERVIU
Alcool, depresie, gânduri de sinucidere! Mircea Tutovan, fost uriaș jucător de volei, și-a descărcat sufletul în fața reporterilor GSP: „Am căutat o modalitate mai frumoasă să mă omor"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  20 Februarie 2023, 14:28
Postat de eddymaster pe 13 Februarie 2023, 14:19

practic omul spune ca pandemia ia pus la pamant afacerea. si fiind un oras mic nu mai are cum sa revina. in Bucuresti sunt oameni cu bani,destui de multi. in medias nu sunt oameni cu bani. inainte de pandemie aveau bani si cei din medias,dupa pandemie nu prea. inainte de pandemie aveau multi bani Bucuresteni,dupa pandemie tot au multi bani bucuresteni. cam asta este logica.

Dar el zice că a ieșit pe plus în anii pandemiei, 2020 și 2021? Cum i-a pus pandemia afacerea la pământ din moment ce a ieșit pe plus?!?!?

Carola
Carola  •  15 Februarie 2023, 17:55

Sunt foarte mândru că am lucrat la restaurant, am făcut parte dintr-o echipă extraordinară - clienții au fost întotdeauna ca o familie. Sunt total recunoscător orașului, sunt doar întristat de felul în care atât de mulți oameni vorbesc despre fratele meu, știu cât de importantă este România pentru el ❤️

adrian.7
adrian.7  •  13 Februarie 2023, 15:22

Slab articol despre nimic...Ar fi fost atâ ea de întrebat și de aflat despre Eric: cum a ajuns vedeta la Farul și a fost primul jucator pe care Hagi l-a dat afară pentru că refuza să slăbească și făcea pe vedeta, cum a ajuns să rămână în România...a ieșit ceva călduț și tern...sper ca celelalte materiale să nu fie servicii de PR făcute unor foști sportivi cum au mai fost în GSP, cu iz de reclama mascata și sos de plata în avans a unor ponturi ulterioare

Vezi toate comentariile (7)
Comentează