GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Belgia implementează relaxarea restricțiilor prin „bulele corona”: ce sunt acestea și ce țări le-au mai implementat

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 11 mai 2020 18:26

Belgia încearcă să iasă din carantină, dar în același timp să restrângă numărul de oameni cu care o persoană poate interacționa, printr-un experiment social inedit denumit „bulele corona”.

Astfel, potrivit acestui experiment, începând de duminică, în Belgia fiecare familie va avea dreptul de a invita până la patru oaspeți. Ei ar forma astfel o „bulă Corona” și se vor putea vizita nestingheriți, însă nimeni altcineva nu ar mai fi acceptat în acest cerc social.

Conceptul a fost discutat pentru punerea în aplicare în moduri diferite și în Marea Britanie, Spania și Germania. Deoarece autoritățile nu vor putea verifica dacă oamenii vor respecta aceste „bule corona”, guvernul a anunțat că se bazează pe responsabilitatea cetățenilor.

Citește mai multe pe Libertatea.ro despre acest experiment social!

Citește și alte știri despre Coronavirus:

Ce se întâmplă după 15 mai? Ultima variantă vehiculată de PSD: „Nu vor mai fi deloc restricții”

Alexandru Rafila, detalii despre testarea la nivel național care urmează: „O să fie zeci de mii de teste! Vom primi răspunsuri la întrebările pe care le avem”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează