GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Bill Gates reacționează după ce a fost acuzat că știa de coronavirus: „Am făcut o simulare”

Bill Gates// FOTO: Guliver/GettyImages +37   FOTO
Bill Gates// FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 26 mai 2020 12:21

Miliardarul Bill Gates (64 de ani), fondatorul Microsoft, este unul dintre personajele favorite ale adepților teoriei Conspirației, privind coronavirusul.

După apariția pandemiei, mai mulți oameni spuneau că miliardarul Bill Gates ar fi implicat în această poveste și au publicat pe internet un filmuleț cu fondatorul Microsoft. Bill Gates avertiza omenirea încă de acum cinci ani de un haos la nivel mondial! „Lucrul care ar omorî peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii cel mai probabil ar fi un virus foarte infecțios, nu un război. Nu rachete, ci microbi!”, spunea Gates în cadrul unei conferințe.

Bill Gates: „Asta mă ține treaz noaptea” 

Acum, într-un interviu la emisiunea „The Daily Show”, Bill Gates a explicat de ce a făcut acea declarație și de ce a avertizat lumea privind virusul. 

„Nu știam că ne va lovi coronavirusul la finalul anului 2019. Scopul acelei discuții era încurajarea guvernelor pentru a face investiții în domeniu și să răspundem foarte repede pentru a avea un număr foarte mic de cazuri. Nu e un moment în care să spun «V-am zis eu!». Nu am folosit acest timp, având în vedere că era clar că aceasta era cel mai mare pericol pentru a omorî mulți oameni, pentru a fi pregătiți pentru a avea un vaccin. S-au făcut câteva lucruri în anumite țări. Cele mai multe lucruri nu s-au făcut și de aceea ne ia mult pentru a răspunde amenințării.

Mulți oameni erau la fel de îngrijorați, la fel ca mine. Am avut Zika, SARS, MERS, dar am avut noroc că aceste virusuri nu se transmiteau așa ușor, nu erau infecții respiratorii! Am arătat o simulare privind bolile care se transmit pe cale respiratorie și am spus «Asta mă ține treaz noaptea!».

Acum, armele pe care le avem sunt schimbarea comportamentului, distanțarea socială, care înseamnă să stai acasă, și capacitatea de testare pentru a vedea cine trebuie să stea izolat. Fundația mea vrea să arate ce se va întâmpla în viitor. Sperăm ca în șase luni să avem un tratament pentru a reduce decesele. Cea mai bună soluție, care ne va readuce la normal, este să avem un vaccin! Și să-l ducem la întreaga populație pentru a avea imunitate ”, a declarat Bill Gates.

FOTO. Imagini spectaculoase din întreaga lume, din cauza pandemiei de COVID-19

+33 FOTO

VIDEO. Scăpăm de coronavirus la vară? Francezii au descoperit la ce temperatură moare COVID-19

Citește mai multe știri despre COVID-19:

Alexandru Rafila, după primele zile din starea de alertă: „Înregistrăm valori mai mari. Aceasta e cauza”

Un pacient bolnav de COVID-19, vindecat după o luptă cruntă: două luni internat și 25 de zile petrecute la intubare

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
sibsibsib
sibsibsib  •  28 Mai 2020, 00:09
Postat de roboskop pe 27 Mai 2020, 20:46

Care apa o irosim? Ai auzit de circuitul apei in natura? Mai intai stai si gandeste un pic....

Circuitul apei e influențat și de schimbările climatice. Nu vreau să intru în ideea încălzirii globale care e discutabilă, dar măcar aș putea spune că sunt schimbari climatice. Apoi, mai sunt și apele reziduale, ce afectează sursele de apă potabilă. Și de exemplu, creșterea unor animale gen vite, unde un animal poate ajunge la un consum de 100 litri de apă pe zi. Însă deviem de la ideea articolului :)

roboskop
roboskop  •  27 Mai 2020, 20:46
Postat de sibsibsib pe 26 Mai 2020, 15:45

Ce a declarat el e foarte simplu: nu am fost pregatiti pentru asa ceva. Unii nu au crezut, unii inca nu cred ca exista COVID. La fel e si cu incalzirea globala, primim avertizari, unii considera ca e o aberatie (Trump de exemplu), si daca se adevereste si ne loveste din plin (nu cred ca pe noi, ci generatiile urmatoare) incepem sa cautam vinovati pentru asta, si e simplu sa dam in cei care au strigat de la inceput despre asa ceva, mai ales daca sunt si oameni bogati, ca doar a vrut sa ne arate ca se poate. Cand ajungi in situatia de a fi fortat sa stai acasa, sa intrii in somaj tehnic etc. devii disperat si orice idee care iti surade in contextul asta, nu o mai studiezi si o imbratisezi daca crezi ca aduce alinare (gen, a da vina pe cineva sau ceva pentru acest lucru). Sper sa ma insel, dar eu consider ca in viitorul apropiat se va declansa conflicte pentru resursele de apa. Nu e o certitudine, insa avem semne la cum risipim apa, de la cresterea de animale, culturi pana la spalat de rufe, masini etc., la care se adauga si cresterea populatiei. Asa vad eu, insa nu ma consider expert deci ma pot insela si bine ar fi. Nu prea sunt bagate in seama aceste alerte sau sfaturi de a folosi cu bun simt apa, si le ignoram, ca nah, trebuie sa traim in confort. Pana cand se vor pune limitari, devenim irascibili si ne revoltam.

Care apa o irosim? Ai auzit de circuitul apei in natura? Mai intai stai si gandeste un pic....

sibsibsib
sibsibsib  •  27 Mai 2020, 17:59
Postat de gago747 pe 27 Mai 2020, 10:36

Covid exista si este o gripa un pic mai dura. In schimb, incalzirea globala NU exista. Ce e, mai ***, ati vazut si voi ca escrocheria cu coronavirusul nu mai tine, si ati revenit la vinovatul de serviciu, climate change? Pentru voi incultii, cititi Michael Crichton - State of Fear (da, e chiar nenea cu Jurassic Park-ul). Omul a murit de cancer, la 40 de ani si ceva, ceea ce, daca as fi adeptul teoriei conspiratiei, as ice ca nu e de mirare, la cit s-a *** (Disclosure) sau pe pseudo-stiintza scapata de sub control.

Am scris destul de clar si romaneste, "daca se adevereste". Ceea ce implica ca ori este si ne va lovi, ori nu este nimic despre incalzirea globala si nu avem nevoie sa ne facem griji. Subiectul era despre ceva general, idei/pareri/pregatiri in caz de vreo posibila/discutabile nenorocire, cum am zis-o si eu pe aia cu resursele de apa, care poate are un sambure de adevar, poate nu. Nicidecum nu am zis "hai sa trecem de la COVID la incalzirea globala ca acolo e groasa treaba". Am dat si exemplu lui Trump pentru ca in cazul COVID, mi s-a parut comic ca la inceput, totul era un fake news cu Covid, ca e regizat de opozitie, ca apoi sa zica ca da, stia despre asta si sunt pregatiti mai bine decat orice alta tara. La fel de bine in loc de incalzirea globala puteam sa spun ca daca vom fi invadati de extraterestrii, nimeni nu e pregatit pentru asta. Cuvantul cheie este "daca", nu "cu siguranta cand" Escrocherii, devieri si alte balarii doar la tine in bibilica.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează