GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONVIRUS. Colorate, dar dezolante. Cum arată locurile de joacă la ora la care, într-o duminică însorită, erau invadate de copii

Parcurile sunt goale, iar locurile de joacă sunt dezolant de colorate / foto: Raed Krishan +12   FOTO
Parcurile sunt goale, iar locurile de joacă sunt dezolant de colorate / foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 29 martie 2020 17:13

În plină pandemie de coronavirus, cu toate că s-a limitat libertatea individuală a cetățeanului, România a mutat mai repede și a luat măsuri drastice, și prin Ordonanțele Militare.

Una dintre decizii îi afectează și pe cei mici. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis ca parcurile din Capitală să fie închise începând de sâmbătă, 28 martie 2020, ca o nouă măsură de a lupta contra COVID-19. Numărul victimelor este în continuă creștere în România, se păstrează un trend ascendent, îngrijorător.

Stăm în case, ca să redeschidem mai repede parcurile

Final de martie, s-a trecut deja la ora de vară, 20 de grade Celsius, copaci înfloriți, soare, duminică. 

Parcurile sunt goale, iar locurile de joacă sunt dezolant de colorate. La ora la care puștii de toate vârstele, urmăriți de pe margine de ochii vigilenți ai părinților și bunicilor, ar fi trebuit să zburde prin parcuri, iar călușeii, leagănele și tuburile multicolorate să fie acompaniate de chiote și de glasuri vesele.

În locul zâmbetelor, sunt doar niște obiecte împietrite. Parcurile și locurile de joacă din jurul blocurilor din sectoarele 2, 4 și 6 au fost închise încă de săptămâna trecută.

Fotoreporterul Gazetei Sporturilor, Raed Krishan, a surprins câteva cadre din diverse locații ale Capitalei, care, în mod normal, zumzăiau de glasuri în fiecare după-amiază. 

Bine, nu mai departe de week-end-ul trecut, era forfotă și activitate. Acum, liniște. Poliția Locală este responsabilă cu blocarea accesului în parcurile din București.

Ordonanța Militară numărul 3 a limitat, de miercuri, libertatea de mișcare a cetățenilor. Oamenii nu mai au voie să iasă din case pe timpul zilei decât pentru motive bine întemeiate, doar cu declarații pe propria răspundere sau adeverințe de la locul de muncă.

 Persoanele cu vârste de peste 65 de ani pot ieși din locuințe doar în intervalul de ore 11:00 - 13:00.

FOTO / Imagini din parcurile bucureștene, după ce au fost închise

+8 FOTO

CIFRE CORONAVIRUS, DUMINICĂ, ORA 14:00

  • Cazuri confirmate: 1.760 
  • Decese: 38
  • Vindecări: 169
  • Carantină: 8.666 
  • Izolare: 132.641 
  • Teste: 21.460

VIDEO // CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre coronavirus în România:

CORONAVIRUS. Traian Băsescu, verdict sumbru: „S-a pierdut bătălia, să ne pregătim pentru ce e mai rău”

Parcurile din București au fost închise, din cauza pandemiei de COVID-19. Imaginile dezolante cu Arena Națională sub lacăt

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
mal.
mal.  •  29 Martie 2020, 18:49

Domnu´ Apostol, ce șmecher sunteți! Dacă este carantină și ordonanța militară interzice, ce ați căutat în parc? Sau vă scosese să *** dl. fotograf? Este o carte, în caz că citiți, care se numește „De ce este România altfel”, scrisă de dl. Lucian Boia. D´aia!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează