GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

COVID-19. Tunelurile de decontaminare pentru medici, cumpărate la foc automat în România » Specialiștii avertizează: „Nu pot omorî COVID-19”

Autoritățile locale din România au cumpărat zeci de tuneluri de decontaminare. foto: Libertatea +49   FOTO
Autoritățile locale din România au cumpărat zeci de tuneluri de decontaminare. foto: Libertatea

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 aprilie 2020 12:25

COVID-19. Autoritățile locale din România au cumpărat zeci de tuneluri de decontaminare, montate în spitale pentru a preveni răspândirea noului coronavirus

Doar că există tot mai multe voci care pun la îndoială utilitatea reală a acestora. Libertatea scrie azi că zeci de asemenea invenții au fost cumpărate de autoritățile locale din întreaga țară și sunt utilizate în unitățile medicale, în special ca să dezinfecteze costumele de protecție. 

Multe dintre aceste porți folosesc Ultraviolete de tip B sau C de intensitate mică, care nu au însă efect, după cum afirmă Andrei Vâță, medic infecționist la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași. 

Trebuie cel puțin 15 minute de expunere la UVC de intensitate mare pentru ca virusul COVID să moară. Un tunel fără AVC de mare intensitate e bun, doar dacă pleci de la premisa că e mai bun decât nimic. Poate omorî alte virusuri, dar nu COVID”, a declarat acesta, potrivit sursei citate.

Citește mai multe despre aceste subiect pe libertatea.ro!

FOTO. Cum arată Bucureștiul în timpul pandemiei de coronavirus:

+45 FOTO

VIDEO. MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri despre coronavirus:

COVID-19. Raed Arafat, anunț îngrijorător: „Va fi o perioadă ca în război. E posibil ca numărul celor de la terapie intensivă să crească”

CORONAVIRUS. Boris Johnson ar fi fost la un pas de o tragedie » Mărturie brutală: „A fost aproape de moarte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează