GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Crește numărul de testări pentru COVID-19 » Ministrul Nelu Tătaru a anunțat cine sunt persoanele care vor beneficia de ele

Articol de GSP - Publicat joi, 16 aprilie 2020 12:09

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a emis un comunicat prin care anunță că noi categorii de cetățeni vor fi testate împotriva noului coronavirus. 

Până în prezent, pe teritoriul României au fost efectuate 74.827 de teste pentru COVID-19. Ministrul Nelu Tătaru susține creșterea treptată și mărește lista persoanelor eligibile.

Comunicatul emis de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a aprobat creșterea numărului de persoane testate. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat astăzi propunerea Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19 privind modificarea algoritmului de testare pentru COVID-19, precum și a definiției de caz.

Astfel, s-a aprobat testarea, suplimentar, pentru:

  • Pacienți înainte de procedura de transplant (asimptomatici) și donatorii de organe, țesuturi și celule stem hematopoietice înainte de donare; pacienți cu transplant de celule stem hematopoietice aflați în tratament imunosupresor, înaintea fiecărei internări din perioada de monitorizare post-transplant — 2 teste la 24 de ore interval.
  • Pacienți asimptomatici cu imunosupresie în contextul bolii sau indusă medicamentos la internare în spital — 2 teste la 24 de ore interval.-
  • Pacienți oncologici asimptomatici aflați în curs de chimioterapie — de 2 ori pe luna
  • Pacienți oncologici asimptomatici înainte de intervenții operatorii sau manevre invazive.
  • Hemodializați simptomatici
  • Hemodializați asimptomatici contacți cu caz confirmat, 2 testări, la 6-7 zile interval între ele; pe durata acestei perioade aceștia vor fi dializați în sesiuni separate de restul pacienților
  • Gravidele asimptomatice care se afla în carantină/izolare la domiciliu sau au fost contact apropiat cu un caz confirmat.
  • Personalul de îngrijire din cămine de bătrâni.

„Până în acest moment am luat o serie de măsuri restrictive cu scopul de a limita transmiterea infecției și de a reduce numărul de forme severe și decese. Sunt măsuri pe care le menținem în continuare, mă refer aici la distanțare socială, izolare, carantină etc. Dar, având în vedere evoluția numărului de decese este necesar să aplicăm, suplimentar, și măsuri de detecție a infecției la categorii de bolnavi care pot să dezvolte forme severe de îmbolnăvire, în scopul de a interveni cu tratament medical cât mai precoce”
- Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

De asemenea, s-a hotărât că, unitățile sanitare pot stabili protocoale de testare prin tehnici de RT-PCR, suplimentar, pentru personalul sanitar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, în a 6-7 zi de la ultimul contact posibil infectant, care pot fi realizate cu resurse proprii în laboratoarele pe care le dețin sau în alte laboratoare”.

VIDEO / Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și alte știri despre coronavirus:

Washington Post: oficiali din Departamentul de Stat american avertizau din 2018 că se făceau experimente riscante cu lilieci în Wuhan

CORONAVIRUS. Cea mai mare sală Polivalentă din țară va fi transformată în centru de spitalizare » Câte paturi vor fi instalate

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează