GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Washington Post: oficiali din Departamentul de Stat american avertizau din 2018 că se făceau experimente riscante cu lilieci în Wuhan

Articol de GSP - Publicat joi, 16 aprilie 2020 07:58

Cu doi ani înainte ca virusul COVID-19 să creeze haos pe planetă, oficiali ai Ambasadei Americane au vizitat laboratorul de Wuhan și au transmis două avertismente către Washington. 

Semnalele de alarmă trase de specialiștii din SUA se refereau chiar la testele făcute cu coronavirusul transmis de la lilieci. Oficialii Ambasadei spuneau că siguranța laboratoarelor nu este la standarde acceptabile. 

„Oamenii pot lua coronavirus de la lilieci”

Pasaje din prima informare, transmisă pe 19 ianuarie 2018, au fost făcute publice de Washington Post.

„În timpul interacțiunii cu oamenii de știință ai laboratorului din Wuhan am observat că există o lipsă a tehnicienilor antrenați pentru acest lucru. Cercetătorii trebuie să opereze cu mare grijă în acest laborator. Cel mai important, s-a demonstrat că aceste coronavirusuri de tipul SARS pot interacționa cu ACE2, receptorul uman pentru virusuri de acest gen. Descoperirea sugerează că oamenii se pot îmbolnăvi de la lilieci”, notau cei doi specialiști trimiși de Ambasada Americii la Beijing.

Au șters a doua întâlnire

Neliniștiți de neregulile găsite la Wuhan, cel mai important laborator chinez în domeniu, americanii au trimis o nouă delegație. De data aceasta a fost formată din Jamison Fouss, consulul general la Wuhan, și Rick Switzer, consulul ambasadei pe domeniile mediului, științei, tehnologiei și sănătății. 

Știrea despre această întâlnire a dispărut de pe site-ul oficial al laboratului din Wuhan în urmă cu o săptămână!

FOTO / Cum a schimbat coronavirusul planeta

+26 FOTO

Citește și alte știri despre coronavirus:

CORONAVIRUS. Cea mai mare sală Polivalentă din țară va fi transformată în centru de spitalizare » Câte paturi vor fi instalate

COVID-19. Marcel Vela, precizări de ultim moment despre măsurile de Paști: „Acordul Patriarhiei cu MAI se modifică”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
traian_v
traian_v  •  16 Aprilie 2020, 21:56

China a facut arma biologica si le-a iesit. Mortii declarati de ei prin Noiembrie-Decembrie au murit din alte cause, ati observat ca de doua saptamani incoace China nu are nici macar un caz in plus raportat !!! Noroc ca virusul nu va dura mult, fiind "made in China".

wwerko80
wwerko80  •  16 Aprilie 2020, 19:17
Postat de nikolas. pe 16 Aprilie 2020, 17:19

Si ce crezi, chiar ei l-au plantat in china, garantat , suta la suta.

Ce treaba are una cu alta?

max9
max9  •  16 Aprilie 2020, 19:12

Atac al Chinei catre toata lumea. In momentul cind ai 2mil oameni infectati si poate chiar mai multi,in toata lumea asta, si stii clar ca vine din China, toti *** cu teorii ale conspiratiei sa taca draq din gura. Nu imi vine sa cred nivelul de imbecilitate a celor ce scriu pe aici dindu-si cu parerea despre americani. Ce naiba si ce vina au facut americanii cind ei sint nr 1 acum la infectari si decese.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close