GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Cum a gestionat România criza COVID-19 » Concluziile studiului realizat de Universitatea Oxford

Peste 16.000 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 în România; mai mult de 9.000 dintre acestea deja s-au vindecat +49   FOTO
Peste 16.000 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 în România; mai mult de 9.000 dintre acestea deja s-au vindecat

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 mai 2020 12:23

România tocmai a trecut din stare de urgență în stare de alertă și a relaxat anumite restricții, în contextul pandemiei de coronavirus.

Coronavirus în România: bilanțul ultimelor 24h

Măsurile luate de autorități au făcut subiectul unui studiu realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie. Unul dintre cercetători a fost chiar un român, Ștefan Dascălu.

Cum a gestionat România criza COVID-19 » Studiu realizat de Oxford

Conform studiului, România a întâmpinat obstacole la nivelul infrastructurii spitalelor. Altfel spus, britanicii au concluzionat că sistemul nostru medical nu a fost suficient de bine pregătit la început pentru a combate pandemia de coronavirus.

De asemenea, un alt punct important semnalat de studiu a fost reprezentat de numărul uriaș de români care s-au întors în țară în această perioadă, mulți dintre ei chiar din zona roșie a Europei. Acest lucru a îngreunat misiunea autorităților.

Totuși, lucrarea intitulată „Succesele și eșecurile primului răspuns la pandemia de COVID-19 în România” a reliefat și un aspect pozitiv, anume reușita restricțiilor pe care statul le-a impus încă din prima fază a crizei.

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

FOTO Cum a arătat Bucureștiul pe timp de izolare - cele mai interesante cadre

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Marius Șumudică a vorbit cu Fatih Terim, după ce turcul s-a vindecat de COVID-19: „L-am sunat”

Tratament revoluționar în România pentru bolnavii de COVID-19

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
jackryan
jackryan  •  15 Mai 2020, 14:04

Ieri, rezultatul testului rapid pentru COVID-19 a ieşit tot negativ. Viorel Cataramă a mers pe 7 mai în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, pentru a se autoinfecta cu COVID-19, după propriile declaraţii. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au deschis un dosar penal pe numele milionarului, pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Citeşte întreaga ştire: Viorel Cataramă, rezultat negativ şi la testul RT-PCR pentru coronavirus. Prima reacţie: "DSP mi-a spus să mai fac un test" HAHAHAHAHAHA

Vezi toate comentariile (1)
Comentează